Αυθεντικό croque madame απευθείας απ’ τη Γαλλία!

15:36 17/5/2020 - Πηγή: iPop

Φέραμε λίγο άρωμα Γαλλίας απευθείας στο iPop.gr με μια υπέροχη, εύκολη και αυθεντική συνταγή για Croque madame που θα λατρέψεις! 

Ώρα για λίγο γαλλικό brunch. Και τι καλύτερο από ένα croque monsieur στην καλύτερη εκδοχή του. Για όσους αναρωτιούνται τι είναι, το croque monsieur πρόκειται για ένα είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί κι όχι μόνο! Το croque madame, όμως, είναι η καλύτερη εκδοχή του, αφού προστίθεται στο σερβίρισμα ένα τηγανητό αυγό ή ένα αυγό ποσέ.

Τι
θα χρειαστείς για το croque madame;8 φέτες ψωμί του τοστ4 φέτες ζαμπόν2 φλιτζάνια τριμμένο τυρίΛίγο πιπέρι300 γραμμάρια γάλα50 γραμμάρια βούτυρο50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κουταλιές τριμμένο τυρί (γραβιέρα κατά προτίμηση)Λίγο μοσχοκάρυδο4 αυγάΠώς θα το φτιάξεις;

Για τη μπεσαμέλ: 

Σ’ ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το βούτυρο -αφού λιώσει- με το αλεύρι.Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.Έπειτα προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά, ώσπου η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη!Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Για το croque madame: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Σ’ ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε τις 4 φέτες ψωμί του τοστ κι αλείφουμε με λίγο βούτυρο.Στις 2 φέτες βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ κι από πάνω ζαμπόν.Στις άλλες 2 φέτες ψωμιού προσθέτουμε μία κουταλιά μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί.Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.Αφαιρούμε το ταψί και βάζουμε την κάθε φέτα ψωμιού με τυρί πάνω από αυτές με το ζαμπόν.Ύστερα προσθέτουμε από πάνω από κάθε σάντουιτς ένα τηγανιτό αυγό ή ένα αυγό ποσέ κι η συνταγή μας είναι έτοιμη!

Η παραπάνω συνταγή αντιστοιχεί σε 4 μερίδες! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αυθεντικά madeleines με άρωμα Γαλλίας!

Photo: Unsplash/ Jonathan Pielmayer

Το άρθρο Αυθεντικό croque madame απευθείας απ’ τη Γαλλία! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα