Αυθεντικό banoffee: Πώς θα φτιάξεις την κλασική συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι

15:22 27/10/2020 - Πηγή: iPop

Μπανάνα, κρέμα, καραμέλα και τραγανή ζύμη. Ο συνδυασμός αυτών των 4 υλικών δύσκολα μπορεί να πάει λάθος! Η συνταγή για banoffee είναι η αυθεντική, αυτή που δοκιμάζεις έξω και αναρωτιέσαι πώς έχουν καταφέρει και κάνουν τόσο τραγανή τη βάση και τόσο αφράτη και βελούδινη η κρέμα!

Μπορείς να φτιάξεις το γλυκό είτε με αφορμή κάποια γιορτή/ γενέθλια, είτε απλά για να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και την παρέα σου οποιαδήποτε στιγμή! Γιατί δεν χρειάζεται πάντα αφορμή για να απολαύσουμε ένα νόστιμο, σπιτικό γλυκό!

Τα υλικά για τη συνταγή για banoffee:100 γρ. βούτυρο λιωμένο225
γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα75 γρ. βούτυρο75 γρ. καστανή ζάχαρη400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα2 μπανάνες150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγίΚακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμαΠώς θα φτιάξεις το banoffee;Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σ’ ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.Βάζουμε 75 γραμμάρια βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και βράζουμε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας όλη την ώρα μέχρι να φτιάξουμε μια παχιά καραμέλα. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω στη βάση, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Αφαιρούμε προσεκτικά την τάρτα μας απ’ το ταψάκι και την βάζουμε σ’ ένα πιάτο. Κόβουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε πάνω απ’ την καραμέλα, από πάνω βάζουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.Διατηρούμε το banoffee στο ψυγείο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυθεντικό banoffee: Πώς θα φτιάξεις την κλασική συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα