Αργία και δεν δουλεύεις; Βρήκαμε όσα μπορείς να κάνεις για να βγεις απ’ τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

13:40 27/10/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως μια μέρα χωρίς δουλειά πλησιάζει; Αλλά δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα… Είναι αργία! Δεν δουλεύεις ούτε εσύ ούτε άλλοι αγαπημένοι σου άνθρωποι κι έχεις τη δυνατότητα να περάσεις μια υπέροχη μέρα. Όμως, είσαι σίγουρος πως ξέρεις πώς να αξιοποιήσεις την αργία;

Για τους περισσότερους η αργία, όταν δεν πέφτει Σαββατοκύριακο, είναι μια υπέροχη μέρα και όλοι φυσικά χαίρονται γιατί δεν δουλεύουν κι έχουν όλη τη μέρα δικιά τους και τη δυνατότητα να περάσουν χρόνο χωρίς πολλές υποχρεώσεις. Ωστόσο, μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που δεν εκμεταλλεύονται σωστά την αργία;

Μήπως και για σένα περνάει η μέρα χωρίς να έχεις κάνει κάτι ουσιαστικό;

Δεν θα μας φανεί περίεργο αν απαντήσεις ναι στις παραπάνω ερωτήσεις και δεν είσαι ο μόνος να ξέρεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι ενθουσιάζονται με την ιδέα της αργίας, όμως καταλήγουν να κάνουν τα ίδια και τα ίδια, με αποτέλεσμα να ρουτινιάζουν και να μην περνούν τελικά και τόσο καλά.

Για να μην πεις, λοιπόν, πάλι στο τέλος της ημέρας ότι τίποτα ιδιαίτερο δεν έκανες τελικά κι αυτή την αργία, σου έχουμε μερικές ιδέες που θα σου “λύσουν” τα χέρια!

Πώς να αξιοποιήσεις την αργία με τον καλύτερο τρόπο; Πήγαινε μια εκδρομή. Μια μονοήμερη αρκεί για να περάσεις καλά. Άλλωστε, η Ελλάδα έχει υπέροχους προορισμούς που μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα και μέσα σε μια μέρα. Διάλεξε τον καλύτερο με βάση τα γούστα σου και ετοιμάσου για εξορμήσεις. Πέρνα χρόνο με την οικογένειά σου. Οι υποχρεώσεις ποικίλουν και συχνά δεν έχεις το χρόνο και το κουράγιο ίσως να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Σε αυτούς τους ανθρώπους, όμως, ήρθε η ώρα να δείξεις την αγάπη και το ενδιαφέρον σου. Βγες μια βόλτα μαζί τους, κάντε μαζί μια δραστηριότητα, παίξτε επιτραπέζια και περάστε χρόνο μαζί, χωρίς να είναι ο καθένας στη δικιά του οθόνη. PexelsΚάνε αυτό που τόσο καιρό αναβάλλεις. Έλα τώρα, σίγουρα κι εσύ θα έχεις αφήσει εκκρεμότητες, παραδέξου του. Ένα email που δεν έστειλες, το τηλέφωνο στην κολλητή που δεν πήρες, η γυμναστική που δεν έκανες… Τελικά υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που ίσως να μην έχεις κάνει, γι’ αυτό κάνε την αρχή και ξεκαθάρισέ τα! Ανανέωσε τη ντουλάπα σου. Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις μουσική και να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα σου; Μήπως να την οργανώσεις, γιατί σε λίγο ούτε εσύ δεν θα ξέρεις πού βρίσκεται το καθετί; Εμείς λέμε να ξεκινήσεις να το κάνεις με καλή διάθεση και όρεξη και σίγουρα δε θα σε παιδέψει τόσο όσο νομίζεις!

Αναλυτικός οδηγός για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου στην εντέλεια!

Δώσε έμφαση στον εαυτό σου. Οι μέρες περνούν κι ίσως να συνειδητοποιείς κι εσύ πως περνούν χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο και ουσιαστικό για εσένα. Αυτό μπορεί να αφορά το σώμα σου, τη φυσική σου δηλαδή κατάσταση, αλλά και το πνεύμα σου, την ψυχική σου ηρεμία και χαλάρωση. Αν αυτά τα δύο τα συνδυάσεις μες τη μέρα, τότε σίγουρα θα περάσεις υπέροχα! Pexels Πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο και ανακάλυψε μια άλλη πλευρά της πόλης σου. Έλα σε επαφή με τη φύση, με μέρη που ίσως να μην έχεις ανακαλύψει και εξερεύνησε ακόμα και το παραμικρό. Pexels Δώσε σημασία στο κατοικίδιό σου. Τις περισσότερες ημέρες τρέχεις και δεν του αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο. Τώρα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις και να του δείξεις την πραγματική σου αγάπη. Αφιέρωσε χρόνο στο να βάλεις μια τάξη στη ζωή σου. Τάξη δεν σημαίνει απαραίτητα να πάρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να ψάξεις και να βρεις τι χόμπι θα κάνεις, να δηλώσεις συμμετοχή σ’ ένα πρόγραμμα, σ’ ένα συνέδριο, αλλά μπορείς ακόμα και να ψαχτείς σχετικά με τη δουλειά σου και τα όνειρά σου. Θέσε στόχους και βάλε όρια στην πραγματοποίησή τους. Μερικές φορές μια μέρα δεν αρκεί, όμως τώρα που έχεις χρόνο κάνε την αρχή!

Μην αφήσεις και αυτή τη μέρα να περάσει έτσι, χωρίς να κάνεις κάτι δημιουργικό και ουσιαστικό για εσένα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αργία και δεν δουλεύεις; Βρήκαμε όσα μπορείς να κάνεις για να βγεις απ’ τη ρουτίνα της καθημερινότητας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα