Αυθεντικά madeleines με άρωμα Γαλλίας!

13:31 26/4/2020 - Πηγή: iPop

Είσαι σπίτι, αλλά λίγο άρωμα Γαλλίας δεν βλάπτει. Και δε θα το πετύχεις καλύτερα από το να φτιάξεις ένα αυθεντικό γαλλικό γλυκάκι, για την ακρίβεια cake κι όχι ένα, αλλά πολλά μικρά madeleines. 

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα madeleines είναι γαλλικά μπισκότα σε σχήμα κελύφους, στην πραγματικότητα είναι cake. Άλλοι αποκαλούν τα μικρά αυτά cake στα

γαλλικά με το αυθεντικό τους όνομα κι άλλοι στα ελληνικά μαντλέν. Όμως, τι το ιδιαίτερο έχουν;

Unsplash/ Jonathan Pielmayer

Το μείγμα ψήνεται συνήθως σε μια φόρμα για cake σε σχήμα κελύφους και το τελικό προϊόν συχνά διακοσμείται με άχνη ζάχαρη ή κάποιο είδος γλάσου. Τρώγονται καλύτερα ζεστά μέσα σε μια ώρα από το ψήσιμό τους, διότι μετά χάνουν λίγη από την υγρασία τους και σερβίρονται τέλεια με μια κούπα καφέ ή τσάι.

Τι θα χρειαστείς για τα madeleines;2 αυγά3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού1/4 φλιτζάνι βούτυροφλιτζάνι άχνη ζάχαρη για διακόσμησηΠώς θα τα φτιάξεις;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Περνάμε με λίγο βούτυρο και αλεύρι τις φόρμες των μικρών μας cake για να μην κολλήσουν στη συνέχεια.Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Σ’ ένα χτυπάμε καλά τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι.Χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε σταδιακά ζάχαρη.Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι στο μείγμα μας.Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο.Τοποθετούμε το μείγμα στις φόρμες και ύστερα στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά.Όταν πάρουν χρώμα και φουσκώσουν λιγάκι είναι έτοιμα!Τα βγάζουμε από τα καλούπια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip: Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα σου και baking powder αν θες να φουσκώσουν περισσότερο!

Εύκολα cake pops από το κέικ που έχει περισσέψει!

Διάβασε ακόμα:

Μίνι κεκάκια καρότου χωρίς καθόλου ζάχαρη και τύψεις

Photo: Unsplash/ Jordane Mathieu

Το άρθρο Αυθεντικά madeleines με άρωμα Γαλλίας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα