Πόσες μέρες σερί “επιτρέπεται” να φοράς την ίδια φόρμα; Μάλλον, το κάνεις λάθος!

10:41 26/4/2020 - Πηγή: iPop

Πόσο καιρό φοράς τη φόρμα πριν την βάλεις στο πλυντήριο; Κάθεσαι σπίτι και μερικές φορές ξεχνάς πόσες μέρες σερί, φοράς την ίδια φόρμα… κι αυτό συμβαίνει σε όλους. 

Πόσο καιρό φοράς τη φόρμα πριν την βάλεις για πλύσιμο;

Μήπως έχεις χάσει κι εσύ το μέτρημα; Και πώς θα καταφέρεις να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής της μιας και είναι η αγαπημένη σου;

Ένας βασικός κανόνας είναι πως όσο πιο συχνά ένα ύφασμα έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας, τόσο πιο συχνά πρέπει να το πλένουμε. Αν ιδρώνεις υπερβολικά από τη γυμναστική ή δεν κάνεις μπάνιο τόσο συχνά, όσο έκανες… τότε θα πρέπει

να την πλένεις πιο τακτικά, καθημερινά!

Κι αυτό επειδή έρχεται σε άμεση επαφή με τα πόδια και την ευαίσθητη περιοχή, και μπορεί να μεταφέρει μικροοργανισμούς και βακτήρια που θα μας βλάψουν.

Αν το καθημερινό πλύσιμο δεν είναι εφικτό για σένα, τότε μπορείς να τη φορέσεις επιπλέον μια ή δύο μέρες. Αλλά μην το παρακάνεις!

Τα κολάν και οι φόρμες είναι σαν τα εσώρουχα, εκτίθενται στη φυσική θερμοκρασία του σώματος, στον ιδρώτα του σώματος και στον ιδρώτα από την άσκηση. Πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση. Ωστόσο, αν τα φοράς για να είσαι άνετη στο σπίτι, χωρίς να κάνεις γυμναστική τότε μπορείς να τα διατηρήσεις για ακόμη δύο μέρες χωρίς πλύσιμο.

Το maximum που μπορείς να φοράς την ίδια φόρμα, θα πρέπει να είναι οι 4 μέρες. Μπορείς να περάσεις τρεις με τέσσερις μέρες με την αγαπημένη σου φόρμα ή πιτζάμα, πριν τη βάλεις στο πλυντήριο. Αν τη φοράς για περισσότερες ημέρες, τότε τα έλαια από το σώμα, τα βακτηρίδια και ο ιδρώτας μπορεί να συσσωρευτούν, οδηγώντας σε φαγούρα ακόμη και σπυράκια.

Είναι σημαντικό να τα πλένεις δύο φορές την εβδομάδα ακόμη κι αν δεν βγαίνεις από το σπίτι ή δεν κάνεις γυμναστική.

Πιθανότατα δεν πλένεις όσο συχνά θα έπρεπε τις πιτζάμες σου

Τα βήματα για να μη χαλάσεις τη φόρμα/πιτζάμα σου

Η αλήθεια είναι πως μας βολεύει να φοράμε ως πιτζάμα μια φόρμα. Κι επειδή συνήθως είναι η αγαπημένη μας, θέλουμε να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής της;

Προσοχή στους λεκέδες: Αν λερώσεις τη φόρμα με γλυκό, κρασί ή οποιονδήποτε άλλο λεκέ, προσπάθησε πρώτα να αφαιρέσεις άμεσα στον λεκέ.Χρησιμοποίησε ένα ειδικό, απαλό απορρυπαντικό που δεν φθείρει το ύφασμα μετά το πλύσιμο. Διαφορετικό για τα μεταξωτά, τα συνθετικά, τα βαμβακερά!Τοποθέτησέ το σε μια τσάντα ειδική για το πλυντήριο, ώστε να προφυλάξεις το ύφασμα.Τα μεταξωτά, τα μάλλινα και τα ευαίσθητα συνθετικά υφάσματα θα πρέπει πάντα να στεγνώνουν φυσικά. Όλα τα υπόλοιπα, μπορούν να τοποθετηθούν στο στεγνωτήριο σε μεσαία ή χαμηλή ρύθμιση.Διαβάστε επίσης:

Πόσες φορές μπορείς να βάλεις ένα ρούχο πριν το πλύνεις;

Photo: Pexels

Το άρθρο Πόσες μέρες σερί “επιτρέπεται” να φοράς την ίδια φόρμα; Μάλλον, το κάνεις λάθος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα