Προορισμοί που έχουν ανάγκη τον τουρισμό πιο πολύ από ποτέ!

21:00 25/4/2020 - Πηγή: iPop

Με τον κορονοϊό και το lockdown πολλές είναι οι χώρες που έχουν πληγεί για τα καλά. Ο τουρισμός μετά την καραντίνα θα πρέπει σίγουρα να ενισχυθεί σε πολλές χώρες, προκειμένου να επιβιώσουν. 

Μπορεί τώρα να μην μπορούμε να ταξιδέψουμε, όμως μετά το πέρας του κορονοϊού κι όταν αυτό θα είναι ασφαλές κι εφικτό θα μπορούμε να κάνουμε και πάλι τα ταξίδια μας, που τόσο έχουμε ονειρευτεί. Ωστόσο, ο τουρισμός μετά την καραντίνα δε θα είναι ίδιος και όπως τον ξέραμε. Κάποιες χώρες θα τον έχουν ανάγκη περισσότερο από κάποιες άλλες, προκειμένου

να “επιβιώσουν”. Φυσικά, εφόσον τα ταξίδια σ’ αυτές τις χώρες είναι ασφαλή, δε θα ήταν κακό να ενισχύσουμε αυτούς τους προορισμούς λίγο παραπάνω, από τη στιγμή που θα μας άρεσε όντως να τους ανακαλύψουμε.

Όμως, ποιοι είναι αυτοί οι προορισμοί που έχουν ανάγκη τον τουρισμό μετά την καραντίνα;

Στην Ευρώπη

Οι τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν πληγεί περισσότερο τώρα είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Σίγουρα, λοιπόν, όταν θα μπορούμε και πάλι να ταξιδέψουμε, αυτές οι χώρες θα χρειάζονται άμεσα την υποστήριξή μας. Η Ιταλία μάλιστα είναι η χώρα που δέχτηκε ξαφνικά χιλιάδες κρούσματα, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει άμεσα και επιτυχώς την κατάσταση, όπως φάνηκε και από τον αυξημένο αριθμό θανόντων από κορονοϊό. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα φαίνεται να είναι μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές για πολλούς τουρίστες, που αναρωτιούνται πού θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πού θα είναι το πρώτο σου ταξίδι μετά την καραντίνα;

Καραϊβική και Ινδικός Ωκεανός

Τα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό και την Καραϊβική θα έχουν και πάλι ανάγκη από επισκέπτες. Αν έχεις τη δυνατότητα, θα μπορούσες -όταν έρθει η ώρα- να κατευθυνθείς και προς τις Μαλδίβες και τις Σεϋχέλλες.

Ακόμα πιο μακριά

Εάν είσαι περιπετειώδης τύπος ίσως το δέλεαρ των αρχαίων πολιτιστικών χώρων της Αιθιοπίας ή τα παραθαλάσσια καλύμματα των Φιλιππίνων να είναι μια καλή επιλογή για εσένα. Αυτές οι περιοχές εξαρτώνται κατά πολύ από τον τουρισμό, που φυσικά έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Η Ινδία δεν λείπει φυσικά και αυτή από τη λίστα με τις χώρες που χρειάζονται τον τουρισμό μετά το lockdown, αφού έχει πληγεί και αυτή από τα κρούσματα του κορονοϊού τη στιγμή που ο τουρισμός της ήταν αυξημένος.

Φυσικά και πάρα πολλές χώρες παγκοσμίως έχουν πληγεί από τον κορονοϊό κι έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές συνέπειες, όμως κάποιες είχαν υπολογίσει στον τουρισμό και στηρίζονταν αρκετά σ’ αυτόν. Έτσι, λοιπόν, καλό θα ήταν αν θες να τις βοηθήσεις και να ενισχύσεις τον τουριστικό τομέα να τις προτιμήσεις στα επόμενά σου ταξίδια, εφόσον μπορείς να ταξιδέψεις εκεί με ασφάλεια πάνω απ’ όλα!

Διάβασε ακόμα:

Πώς το lockdown αλλάζει την έννοια του ταξιδιού; 

Photos: Pexels

Το άρθρο Προορισμοί που έχουν ανάγκη τον τουρισμό πιο πολύ από ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα