Πότε ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους;

11:30 26/4/2020 - Πηγή: iPop

Το επίδομα για τους ανέργους θα ξεκινήσει να καταθέτεται από αύριο Δευτέρα 27 Απριλίου. Στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί ήδη 73.000 δικαιούχοι και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους

μακροχρόνια άνεργους. Όπως σημείωσε ο ίδιος, στην πλατφόρμα είχαν εγγραφεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό άνω του 43% των δικαιούχων για επίδομα για τους ανέργους, ενώ επίσης η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 3 Μαΐου.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, μόνο όσοι δικαιούχοι έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του Οργανισμού μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το IBAN τους, ενώ όσοι δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια αλλά έχουν IBAN στον ΟΑΕΔ θα πληρωθούν μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Δώσαμε προτεραιότητα και καλύπτουμε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, όσων είναι άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες. Αν υπολογίσουμε και όσους έληγε το επίδομα ανεργίας τους τον Απρίλιο και πήραν δίμηνη παράταση, μιλάμε για επίδομα σε 400 χιλιάδες ανέργους 

Το επίδομα αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών που “νίκησαν” τον κορονοϊό κι έκαναν την Ελλάδα ψηφιακό κράτος. 

Επίσης, ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και σε δύο προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, που που ξεκινούν τον Μάιο και αφορούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια άνεργους.

Όπως είπε μάλιστα, θα υπάρξουν και προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας», στα οποία οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και σχετικά με την μοριοδότηση που θα πάρουν οι υποψήφιοι, το πιο σημαντικό κριτήριο θα είναι οι μήνες ανεργίας, τονίζοντας πως «Όσο πιο πολλούς μήνες άνεργος είναι κάποιος, τόσο περισσότερα μόρια θα παίρνει».

Διαβάστε ακόμα:

Βήμα- βήμα πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ για ανέργους

Photo: Pixabay

Το άρθρο Πότε ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα