Αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στην διακόσμηση το 2021, σύμφωνα με τους experts

19:21 13/1/2021 - Πηγή: iPop

Μετά το έτος που είχαμε όλοι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τάσεις στην διακόσμηση το 2021 εστιάζουν στην άνεση -ό, τι κι αν σημαίνει αυτό για σένα. Ίσως αναζητάς καθαρές γραμμές και μίνιμαλ αισθητική, ίσως έναν καναπέ από βελούδο που θα σου θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς.

Όποιο κι αν είναι το δικό σου στιλ, το σίγουρο είναι ότι θα το βρεις στις τάσεις για τη διακόσμηση σπιτιού για το νέο έτος, οι οποίες αφορούν τη δημιουργία ενός σπιτιού που είναι άνετο, λειτουργικό και το πιο σημαντικό,

είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σου.

Οι πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στην διακόσμηση το 2021, σύμφωνα με τους experts

Japandi

Ένας συνδυασμός ιαπωνικού σχεδιασμού και σκανδιναβικού μινιμαλισμού, το στιλ Japandi έχει να κάνει με κομψές γραμμές και ουδέτερες παλέτες χρωμάτων. Το Pinterest έχει δει την αναζήτηση για το “Japandi” να αυξάνεται κατά 100% από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Μετά από την ταραχώδη χρονιά που είχαμε όλοι, αυτό που θέλουμε είναι να αποκτήσουμε έναν χώρο με γήινα χρώματα και άνετα έπιπλα.

View this post on Instagram

A post shared by Interior ✵ Styling ✵ Lifestyle (@monterieur)

Φώτα neon

H Gen Z φέρνει ξανά τα neon φώτα στη μόδα. Στο Pinterest, οι αναζητήσεις για το “δωμάτιο neon” έχουν αυξηθεί οκτώ φορές, ενώ η αναζήτηση για “φωτεινές ταμπέλες LED” έχει αυξηθεί τρεις φορές. Φώτισε τον χώρο σου με έξυπνο τρόπο!

View this post on Instagram

A post shared by Signed by Happinest – NEON (@signedbyhappinest)

Friluftsliv

Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη να δώσουμε λίγη παραπάνω έμφαση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας κι αυτή η τάση αντιπροσωπεύει αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Κομμάτια που προσδίδουν τον απαραίτητο “φρέσκο” αέρα στην αυλή, το μπαλκόνι ή τον κήπο μας θα κυριαρχήσουν αυτή τη χρονιά!

View this post on Instagram

A post shared by THE BALCONY BAR (@thebalconybar)

Η ΙΚΕΑ σου δείχνει 10 τρόπους να εντάξεις τα χρώματα της Pantone για το 2021 στο σπίτι σου!

Πόρτες και διαχωριστικά

Τόσο το Etsy όσο και το Pinterest προέβλεψαν ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για έξυπνους τρόπους να διαχωρίσουν σε μικρότερα τμήματα τον χώρο τους. Καθώς τα σπίτια μας εξυπηρετούν πλέον πολλές ανάγκες -γραφείο στο σπίτι, γυμναστήριο, δημιουργικός χώρος- η ανάγκη για ιδιωτικότητα και ξεχωριστές ζώνες έχει αυξηθεί. Το Etsy είδε αύξηση 134% στην αναζήτηση για “διαχωριστικά δωματίων” και το Pinterest είδε δύο φορές περισσότερες αναζητήσεις για “ιδέες cloffice” (γνωστή και ως ντουλάπα που μετατράπηκε σε γραφείο).

View this post on Instagram

A post shared by GULMOHAR LANE (@gulmoharlane)

Γήινοι τόνοι

Είναι επίσημο: Οι γήινες αποχρώσεις, όπως μπεζ, καφέ, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν το 2021. Αυτά τα χρώματα συνδυάζονται εύκολα και κάνουν το σπίτι να έρχεται πιο κοντά με τη φύση!

View this post on Instagram

A post shared by Inspirasi Ruang Tamu Keluarga (@tipsdekorrumah)

Grandmillenial

Εμπνευσμένο από τις ανέσεις του σπιτιού της γιαγιάς, αυτή η τάση έρχεται με μια νοσταλγική διάθεση. Σύμφωνα με το Homes.com, να περιμένεις να δεις vintage πινελιές και old school μοτίβα αναμεμειγμένα με έντονα, μοντέρνα χρώματα.

View this post on Instagram

A post shared by Home & Lifestyle Blogger Amy (@attagirlsays)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στην διακόσμηση το 2021, σύμφωνα με τους experts εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα