Το Παρίσι θα γίνει ο αγαπημένος μας προορισμός και η δημοφιλής λεωφόρος Champs-Élysées δίνει την απάντηση!

13:22 13/1/2021 - Πηγή: iPop

Ευχάριστα τα νέα για τη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα για την πρωτεύουσά της, αφού η γνωστή λεωφόρος Champs-Élysées θα αλλάξει και θα μετατραπεί σ’ έναν εντυπωσιακό και απέραντο κήπο.

Η δήμαρχος Anne Hidalgo έδωσε έγκριση για την υλοποίηση του σχεδίου των 250 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετατροπή της πιο διάσημης λεωφόρου του Παρισιού. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, αφού η λεωφόρος Champs-Élysées θα αλλάξει και

θα γίνει ένας υπέροχος κήπος. Ωστόσο, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2024, όταν το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

PCA-Stream

Η Anne Hidalgo δήλωσε ότι το προγραμματισμένο αυτό έργο, που παρουσιάστηκε το 2019 από ηγέτες της τοπικής κοινότητας και επιχειρήσεις, θα μετατρέψει τη λεωφόρο των 1,9 χιλιομέτρων στο κεντρικό Παρίσι σε έναν «εντυπωσιακό κήπο». Η επιτροπή της Champs-Élysées πραγματοποιεί εκστρατεία για τον σημαντικό ανασχεδιασμό της λεωφόρου και των, γύρω από αυτή περιοχών, ήδη από το 2018.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μείωση του χώρου για τα οχήματα κατά το ήμισυ, τη μετατροπή δρόμων σε πεζοδρόμους και χώρους πρασίνου και τη δημιουργία «τούνελ» από δέντρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

PCA-StreamΌσα θες να ξέρεις για την γνωστή λεωφόρο Champs-Élysées

Η λεωφόρος Champs-Élysées ή αλλιώς τα Ηλύσια Πεδία είναι ένας από τους πιο γνωστούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου, έχει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας και διασχίζει την Αψίδα του Θριάμβου και την Place de la Concorde. Πήρε το όνομά της από τα Ηλύσια Πεδία στα οποία κατά την ελληνική μυθολογία αποτελούσαν τμήμα του Άδη και ήταν ο τελικός προορισμός της ψυχής των ηρώων και των ενάρετων.

Η λεωφόρος αυτή παρ’ ότι είναι υπέροχη, τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αίγλη της, έχοντας εγκαταλειφθεί από τους Παριζιάνους και έχοντας πληγεί από διαδηλώσεις και τα “Κίτρινα Γιλέκα”. «Αποκαλείται συχνά ως η πιο όμορφη λεωφόρος του κόσμου, αλλά όσοι από εμάς δουλεύουμε εδώ κάθε μέρα δεν είμαστε καθόλου σίγουροι γι’ αυτό», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της επιτροπής, Jean-Noël Reinhardt, το 2019. Μάλιστα, οι περισσότεροι που επιλέγουν τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι για τη βόλτα τους είναι τουρίστες.

PCA-Stream

Αυτά που πρέπει να ξέρεις πριν επισκεφτείς το Παρίσι!

Η αλλαγή της λεωφόρου πριν τους Ολυμπιακούς του 2024

Η δήμαρχος Anne Hidalgo δήλωσε πως το πρώτο στάδιο του έργου θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση της Place de la Concorde, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι και η υπόλοιπη λεωφόρος θα ολοκληρωθεί μετά τους Αγώνες.

PCA-Stream

Επίσης, στόχος είναι ένα ευρύτερο σχέδιο αναζωογόνησης της πόλης πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Οι εγκαταλελειμμένοι, αχρησιμοποίητοι και ξεπερασμένοι χώροι θα αξιοποιηθούν ως νέοι προορισμοί για φαγητό, θεματικά ξενοδοχεία, μουσεία και χώρους αναψυχής.

PCA-Stream

Οι κήποι και το λιμάνι των Champs-Élysées, που σήμερα ξεχνιούνται από τους Παριζιάνους, θα έχουν εξαιρετικές δυνατότητες για νέους χώρους πρασίνου και προσφέρουν ένα χώρο ηρεμίας και στοχασμού. Ένα ποικίλο φάσμα φυτών θα αυξάνει τη βιοποικιλότητα, χρησιμοποιώντας είδη που είναι προσαρμοσμένα στην υπερθέρμανση του κλίματος και τα οποία παρέχουν σκιά και φρεσκάδα στους πεζούς.

Κάνε μια εικονική περιήγηση στη διάσημη λεωφόρο του Παρισιού όπως θα είναι το 2024:

Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα γίνει η λεωφόρος Champs-Élysées που σίγουρα θα θέλουμε να επισκεφθούμε μετά την αλλαγή της!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το Παρίσι θα γίνει ο αγαπημένος μας προορισμός και η δημοφιλής λεωφόρος Champs-Élysées δίνει την απάντηση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα