Παραδοσιακή τραχανόσουπα με φέτα και γάλα

14:51 13/1/2021 - Πηγή: iPop

Ποιος δεν έχει μεγαλώσει με τραχανά σούπα και η αλήθεια είναι μπορεί όταν ήταν παιδί να μην ήταν και το καλύτερό του; Τώρα που μεγαλώσαμε και μάθαμε όμως -και δεν την τρώμε και καταναγκαστικά- μπορούμε να φτιάξουμε παραδοσιακή συνταγή για τραχανόσουπα που θα γίνει ένα απ’ τα αγαπημένα μας πιάτα!

Υπάρχουν δύο είδη τραχανά: Ο γλυκός και ο ξινός τραχανάς. Και τα δύο παρασκευάζονται με σιμιγδάλι, σιτάρι ή αλεύρι και η διαφορά τους είναι πολύ απλή:

Ο γλυκός τραχανάς παρασκευάζεται με γάλα (συνήθως πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα) Ο ξινός τραχάνας παρασκευάζεται με ξινό γάλα ή
/ και γιαούρτι

Η σημερινή συνταγή φτιάχνεται με ξινό τραχάνα. Οι μαμάδες μας πάντα έφτιαχναν τη σούπα με λίγο βούτυρο, νερό, φέτα και γάλα. Υπάρχουν παραλλαγές με ντομάτα κι άλλα συστατικά, αλλά πρώτα θα ξεκινήσουμε με την παραδοσιακή συνταγή!

Τα υλικά για τη συνταγή για τραχανόσουπα:2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 4 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι ξινό τραχανά 150 γραμμάτια φέτα (ή και παραπάνω ή λιγότερη αναλόγως πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση) ⅓ φλιτζάνι γάλαΠροαιρετικά αλάτιΠώς θα φτιάξεις τον τραχανά σούπα;Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά.Προσθέτουμε το νερό, τον τραχανά και μια πρέζα αλάτι.Αφήνουμε να βράσει, στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το γάλα και τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παραδοσιακή τραχανόσουπα με φέτα και γάλα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα