Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που κάνουν το δέρμα σου να γερνάει

10:45 16/12/2019 - Πηγή: iPop

Φυσικά, θέλουμε να αποφύγουμε τις ρυτίδες και το γερασμένο δέρμα όσο περισσότερο μπορούμε. Τα γονίδια, ο τύπος του δέρματος, αλλά και η… βαρύτητα έχουν μεγάλη επιρροή στο δέρμα σου, αλλά γνώριζες ότι υπάρχουν πολλά κοινά, καθημερινά πράγματα που επηρεάζουν επίσης τη διαδικασία γήρανσης; Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που κάνουν το δέρμα σου να γερνάει!

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική μ’ αυτά τα καθημερινά πράγματα ώστε να μπορέσεις να απολαμβάνεις για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια ένα υγιές

και λαμπερό δέρμα!

Οι συνήθειες που δημιουργούν γερασμένο δέρμαΧαμόγελο

Αν θέλουμε να πιστέψουμε τη Victoria Beckham, θα πρέπει να σταματήσουμε να χαμογελάμε για να μην εμφανιστούν ρυτίδες. Είναι αλήθεια ότι το κολλαγόνο στο δέρμα μας μειώνεται όταν είναι τεντωμένο. Και, ναι, αυτό πράγματι προκαλεί ρυτίδες. Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να γελάμε εντελώς; Φυσικά και όχι! Επειδή το γέλιο βοηθάει στο στρες και το στρες είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους καθημερινούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τη γήρανση του δέρματος, φυσικά και δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να γελάμε, απλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι όντως το χαμόγελο προκαλεί ρυτίδες έκφρασης!

Άγχος

Το άγχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που μπορούν να μας κάνουν να φαινόμαστε δέκα χρόνια μεγαλύτερες. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη στρες μπορούν να επηρεάσουν το κολλαγόνο στο δέρμα μας.

Ήλιος

Σίγουρα δεν σου λέμε κάτι που δεν έχεις ξανακούσει. Ωστόσο, ήξερες ότι αυτό ισχύει ακόμα και όταν είσαι στη σκιά; Οι ακτίνες του ήλιου βλάπτουν το δέρμα μας και προκαλούν την πρόωρη γήρανσή του. Αυτό δεν γίνεται ορατό παρά μόνο μετά από χρόνια έκθεσης στον ήλιο. Γι ‘αυτό πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας καθημερινά με αντηλιακό.

Οι χρυσοί κανόνες για να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες φυσικά!

Ζάχαρη

Είναι καλύτερο να αποφεύγεις τα τρόφιμα που περιέχουν πολλή ζάχαρη, εάν θέλεις να επιβραδύνεις τη γήρανση του δέρματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σάκχαρα προσκολλώνται στο κολλαγόνο, μεταξύ άλλων, και δεν έχουν θετική επίδραση στο δέρμα σου.

PixabayΈλλειψη ύπνου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα μας έχει χρόνο να ανακάμψει. Όσο πιο «μικρή» είναι η νύχτα για εμάς, τόσο λιγότερο χρόνο έχει το δέρμα σου για να «θεραπευτεί». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται πρόωρα ρυτίδες.

Δες ακόμα:

Κάθε ρυτίδα στο πρόσωπό σου στέλνει ένα μήνυμα για την υγεία σου

Το άρθρο Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που κάνουν το δέρμα σου να γερνάει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα