Aloe vera: Οι μορφές που τη συναντάμε και τα οφέλη της για την επιδερμίδα

23:56 18/8/2019 - Πηγή: iPop

Τα οφέλη της αλόης για την επιδερμίδα είναι αυτά που κάνουν αυτό το θαυματουργό φυτό τόσο αγαπητό σχεδόν από όλους και από όλες. Μας ενυδατώνει, μας αναζωογονεί και μας ηρεμεί. Το gel στα φύλλα της είναι σχεδόν μαγικό, αλλά πόσο καλά γνωρίζουμε τα υπόλοιπα οφέλη της;

Ευαίσθητη επιδερμίδα; Ουλές; Ξηρότητα; Μικροί ερεθισμοί; Εγκαύματα; Τσιμπήματα εντόμων; Αιώνες ολόκληρους διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το gel της αλόης, το οποίο φυλάσσει και τις μαγικές της ιδιότητες, για να ενυδατώσει και να δώσει νέα

ζωή στην επιδερμίδα.

Ποιες είναι οι μορφές της; Υπάρχουν περισσότερα από 250 είδη αλόης, αλλά μόνο τα 3 ή 4 εκ αυτών έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες, ενώ αυτή που γνωρίζουμε οι περισσότεροι είναι η Aloe Vera Miller ή αλλιώς Aloe Vera. Τη συναντάμε σε gel σε καθαρή μορφή, σε χυμούς αλλά και σε αρκετά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται να μας χαρίσουν λίγα απ’ τα οφέλη της.

Unsplash/Samantha Gades

Ωστόσο, οι ιδιότητες της αλόης βρίσκονται συμπυκνωμένες στο gel των φύλλων της, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και την αλοΐνη, η οποία έχει καθαρτικές ιδιότητες και δεν συνιστάται για χρήση. Είναι αυτή που αφαιρείται όταν η αλόη μετατρέπεται σε χυμό.

Ο χυμός της αλόης είναι η πιο συνηθισμένη μορφή στην οποία μπορείς να τη βρεις, καθώς δεν διαθέτει την αλοΐνη και διατηρεί όλα τα υπόλοιπα οφέλη, ενώ στα περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιείται το gel της.

Ποιες είναι οι χρήσεις και οι ιδιότητες της αλόης;

Η αλόη είναι το συστατικό που πρέπει να ψάχνεις στα προϊόντα που χρησιμοποιείς το Καλοκαίρι, καθώς αναζωογονεί την επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο. Είναι εξάλλου αυτή στην οποία βασίζονται τα περισσότερα After Sun. Μπορούμε να εφαρμόσουμε την αλόη στην επιδερμίδα, καθώς συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων, ενυδατώνει, επουλώνει και έχει σημαντικές αντισηπτικές ικανότητες.

Με αυτό τον τρόπο, βοηθάει στην επούλωση των τραυμάτων, των ουλών, συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής και των ερεθισμάτων, ενυδατώνει το δέρμα και καταπραΰνει τα εγκαύματα. Φυσικά, η αλόη διαθέτει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες και η χρήση της στα νοσοκομεία είναι γνωστή απ’ τα πανάρχαια χρόνια.

Unsplash/Tristan Gevaux

Όσον αφορά τον χυμό της αλόης που μπορούμε να πιούμε, όταν αυτός προέρχεται από 100% αγνή και οικολογική αλόη, τότε διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας: Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, απομακρύνεις τις καούρες και έχει φυσική αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, που σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πόνο της περιόδου.

Photo: Unsplash/Brooke Cagle

Το άρθρο Aloe vera: Οι μορφές που τη συναντάμε και τα οφέλη της για την επιδερμίδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα