Voucher σε εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο για βρεφονηπιακούς σταθμούς

18:28 16/7/2020 - Πηγή: iPop

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, συνάντηση του Προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, για το θέμα των voucher στις εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για περισσότερο από 5 χρόνια.

Από την πλευρά της Υφυπουργού ανακοινώθηκε ότι στον Ν.4704/20 ψηφίστηκε τροπολογία η οποία προβλέπει τη λειτουργία παράλληλου προγράμματος, με την ονομασία «ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ»,

ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αφορά και τις εργαζόμενες μητέρες Δημοσίους Υπαλλήλους.

Πόσα θα είναι τα χρήματα του voucher στις εργαζόμενες μητέρες;

Πιο συγκεκριμένα, το voucher στις εργαζόμενες μητέρες θα είναι 180 ευρώ τον μήνα.

Μας ενημέρωσε, επίσης, ότι αναπροσαρμόζονται κατά 3.000 ευρώ τα ετήσια εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του voucher και διαμορφώνονται στα 30.000 ετησίως μέχρι 2 παιδιά και αυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Η σχετική πρόσκληση για τις δικαιούχους μητέρες Δημοσίους Υπαλλήλους για το voucher των 180 ευρώ θα εκδοθεί τον Αύγουστο του 2020.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» απέκλειε τις εργαζόμενες μητέρες του δημόσιου τομέα, οι οποίες, ενώ πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αποκλείονταν, λόγω του τομέα απασχόλησής τους.

Έτσι, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα αυξάνει τόσο τον αριθμό των παιδιών, όσο και τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Φορολογική δήλωση: Ποιοι χάνουν τις 8 δόσεις;

Photo: freepik.com

Το άρθρο Voucher σε εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο για βρεφονηπιακούς σταθμούς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα