Το φυσικό έλαιο που θα κρατήσει μακριά τα τσιμπούρια

11:58 16/7/2020 - Πηγή: iPop

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα τσιμπούρια κάνουν… πάρτι, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερα τσιμπήματα σε ανθρώπους. Αν οι εξορμήσεις σου περιλαμβάνουν πολύ περπάτημα στη φύση, σίγουρα είναι κάτι που έχεις στο μυαλό σου. Κι ενώ μπορούμε να σου πούμε πολλούς τρόπους να απαλείψεις τον πόνο απ’ το τσίμπημα, θεωρούμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Κι όταν η πρόληψη έχει να κάνει μ’ ένα φυσικό έλαιο είναι ακόμα καλύτερη! Ποιο είναι το έλαιο που κρατάει μακριά τα τσιμπούρια;

Οι καλοκαιρινοί μήνες δεν είναι οι μόνοι που τα τσιμπούρια κάνουν επέλαση. Λόγω της κλιματικής

αλλαγής, τα τσιμπούρια παραμένουν ενεργά περισσότερους μήνες τον χρόνο. Επομένως, θα πρέπει πάντα να ελέγχεις το σώμα σου προσεκτικά μετά από μια βόλτα σε ένα δάσος.

Ποιο είναι το αιθέριο έλαιο που κρατάει μακριά τα τσιμπούρια;

Οι ειδικοί λένε ότι το αιθέριο έλαιο του δέντρου τσαγιού (tea tree) είναι το ιδανικό για να αποτρέψεις να σε πλησιάσουν τα τσιμπούρια.

Αυτό το αιθέριο έλαιο μπορεί να προστεθεί στο αφρόλουτρό σου όταν κάνεις μπάνιο πριν πας μια βόλτα στο δάσος.

Το έλαιο είναι κατάλληλο για ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι τοξικό ή ακόμη και θανατηφόρο για κατοικίδια ζώα, οπότε προσοχή!

Για τα κατοικίδια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ευκάλυπτος και το αιθέριο έλαιο λεμόνι, τα οποία δεν είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια ζώα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για το έλαιο τσαγιού.

Όχι αλκοόλ για την αφαίρεση του τσιμπουριού

Μερικοί άνθρωποι εάν αντιληφθούν ένα τσιμπούρι πάνω τους, παίρνουν αμέσως κάποιο αλκοόλ ή απλά οινόπνευμα. Η ιδέα είναι σωστή, καθώς το αλκοόλ μουδιάζει το τσιμπούρι.

Όμως, είναι κακή ιδέα, καθώς το τσιμπούρι στη συνέχεια θα κάνει εμετό το περιεχόμενο του στομάχου του στο δέρμα σου κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που θέλεις να αποφύγεις!

Είναι καλύτερα να αφαιρέσεις το τσιμπούρι με ένα ειδικό τσιμπιδάκι. Πιάσε το τσιμπούρι όσο το δυνατό καλύτερα για να αποφύγεις να το σπάσεις σε δύο κομμάτια. Εάν ένα κομμάτι του κεφαλιού του παραμείνει στο δέρμα, μην ανησυχείς, είναι ακίνδυνο. Βγαίνει από μόνο του, όπως ένα θραύσμα που δεν μπορεί να πιάσει ένα τσιμπιδάκι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Τσίμπημα από έντομο; Σου έχουμε τους τρόπους άμεσης αντιμετώπισης

Photo: Pexels

Το άρθρο Το φυσικό έλαιο που θα κρατήσει μακριά τα τσιμπούρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το φυσικό έλαιο που θα κρατήσει μακριά τα τσιμπούρια,