Viral σκίτσα που παρουσιάζουν την αδικία ανάμεσα στους μπαμπάδες και τις μαμάδες. Με ποιο ταυτίζεσαι;

19:11 10/2/2022 - Πηγή: iPop

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν κάποια πολύ εύστοχα illustrations για τη μητρότητα, ζωγραφισμένα από μια μαμά με μεγάλο ταλέντο, την Mary Catherine Starr που δείχνει μέσα από τις εικόνες της όλη την αλήθεια για την γονεϊκότητα και το πώς είναι οι μαμάδες και οι μπαμπάδες του σήμερα. Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω ταυτίζονται με τις εικόνες που μοιράζεται γιατί τα περισσότερα είναι πράγματα που βιώνουμε όλοι μέσα στις στιγμές που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Σήμερα θα σταθώ σε μια σειρά, που γίνεται σύγκριση ανάμεσα στο ρόλο της μητέρας και του πατέρα.

Τα illustrations για τη μητρότητα

Κάποιοι

λένε ότι μια φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις και ισχύει! Βλέποντας αυτά τα εύστοχα illustrations δεν μπορούμε παρά να ταυτιστούμε οι περισσότερες μαμάδες. Είναι κάποιες εικόνες που πραγματικά ασυναίσθητα μπορεί οι περισσότεροι να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια ή ότι ο τρόπος που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τις δουν.

Είναι στερεότυπα που παλεύουμε χρόνια να σπάσουμε και θέλουν πολλή δουλειά και προσωπική επένδυση χρόνου και διάθεσης για βελτίωση.

Η γονεϊκότητα είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται δύο ανθρώπους για να γίνει σωστά. Και εμείς οι μαμάδες καμιά φορά νομίζουμε ότι τα κάνουμε σωστά, ότι τα ξέρουμε όλα και μπορεί με αυτή τη μέθοδο του συγκεντρωτισμού να μαζεύουμε πολύ περισσότερα βάρη πάνω στις πλάτες μας από αυτά που μπορούμε να αντέξουμε

Πώς να το δούμε αλλιώς

Φαντάσου τώρα να βλέπαμε αυτές τις εικόνες και να γελάγαμε σαν πραγματικά να είναι κάτι αστείο και όχι ενδόμυχα να πιστεύαμε ότι αυτό είναι η αλήθεια που πιστεύουν όλοι, αλλά ταυτόχρονα και εμείς.

Η μαμά έχει πάρα πολλούς ρόλους, είναι μια αλήθεια, είναι η Σεφ, η στυλίστας, η νοσοκόμα, η ψυχολόγος η οδηγός. Περιμένουμε τα πάντα από τη μαμά και καμιά φορά ξεχνάμε ότι και εκείνη μπορεί να είναι η διασκεδαστική της υπόθεσης και όχι μόνο ο μπαμπάς.

Instagram/Mary Catherine Starr Η γονεϊκότητα θέλει δύο

Μπορεί τις εποχές που μεγαλώναμε εμείς να ήταν από οι πρώτες που οι μπαμπάδες, δειλά δειλά είχαν χρόνο με το παιδί σήμερα όμως οι νέοι μπαμπάδες είναι πολύ μέσα σε αυτό, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Το θέμα είναι το πώς θα το δεις το θέμα αυτό. Ο μπαμπάς δεν το κάνει αυτό για να βοηθήσει τη γυναίκα του. Το κάνει, ή θα έπρεπε να το κάνει γιατί θέλει και αυτός να είναι μέρος της καθημερινότητας του παιδιού, μέρος της ζωής του παιδιού του.

Μπορεί όντως να φαίνεται από μακριά έτσι όπως φαίνεται στην εικόνα και κάποιος εξωτερικός παρατηρητής να σκεφτεί κάτι τέτοιο όμως η αλήθεια είναι ότι είναι και δυο γονείς «αναμεμειγμένοι» στη ζωή του παιδιού το ίδιο.

Instagram/Mary Catherine StarrΔύο μέτρα και δύο σταθμά

Κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα και η κριτική που δέχονται καθημερινά οι μαμάδες στον κόσμο είναι κάτι απαράδεκτο. Κυκλοφορούμε με ένα δάχτυλο τεντωμένο έτοιμο να δείξουμε ποιος το κάνει σωστά και ποιος όχι. Και η ουσία που γίνεται αυτό ποια είναι, εκτός του να νιώσουμε εμείς ανώτεροι, ότι εμείς τα κάνουμε σωστότερα τα πράγματα.

Βλέπεις λοιπόν αυτά τα 5 λεπτά τη μαμά με το κινητό και ως άλλος δικαστής δικάζεις ότι δεν είναι παρούσα. Παράλληλα όμως τον μπαμπάς τον κάνει παρόντα μόνο το γεγονός ότι θα πάει το παιδί βόλτα με το καρότσι και ας χαζεύει στο κινητό.

Instagram/Mary Catherine Starr

Πώς ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Για τη μαμά είναι δεδομένο

Για τη μαμά είναι απλά μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ενώ ο μπαμπάς πήρε την ταμπέλα του καλού μπαμπά επειδή απλώς και μόνο πήγε με το παιδί στις κούνιες.

Instagram/Mary Catherine Starr

Και κάθομαι και σκέφτομαι, πώς μπορεί όλη αυτή η φιλοσοφία να επηρεάσει τη ζωή του παιδιού; Και επίσης αυτό που σκεφτόμουν έντονα είναι ότι μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι τα illustrations αυτά τα δημιούργησε καλλιτέχνης από το εξωτερικό και όχι από την Ελλάδα. Γιατί αυτά συνήθως είναι κουβέντες που λέγονται από εμάς όσο και αν δεν μου αρέσει αυτό το τσουβάλιασμα αλλά είναι αλήθεια. Τελικά αυτή η φιλοσοφία και η χολή που στάζει για τις μανούλες είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το θέμα είναι πώς θα βάλουμε το λιθαράκι μας και εμείς από την πλευρά μας, ώστε κάποτε αυτό να σταματήσει;

Η λίστα με τα 17 πράγματα που μόνο αν είσαι μάνα θα καταλάβεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Viral σκίτσα που παρουσιάζουν την αδικία ανάμεσα στους μπαμπάδες και τις μαμάδες. Με ποιο ταυτίζεσαι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα