Vegan παστίτσιο που θα το λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά!

15:35 21/12/2020 - Πηγή: iPop

Vegan παστίτσιο: Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων στην πιο υγιεινή του εκδοχή αλλά ταυτόχρονα πάρα πολύ γευστική. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα ακριβώς θα έχετε ένα γεύμα που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Πάμε να δούμε την συνταγή!

Vegan Παστίτσιο 6 μερίδες:

Θα χρειαστούμε για τον κιμά:

170 γρ. κιμά σόγιας (ζύγισμα χωρίς μούλιασμα)1 συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ( κύκνο)150 ml λευκό κρασί50 ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)1 σκ. Σκόρδο (ψιλοκομμένη)Αλάτι , πιπέρι1 ξυλάκι κανέλας , 5 γαρύφαλλα , 5 μπαχάρια, 1κγ πάπρικα
γλυκιά (για τον κιμά)1 κγ κοφτό μαύρη ζάχαρη

Για την μπεσαμέλ:

1lt ρόφημα σόγιας (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη)10 κσ αλεύρι 2 κσ φυτικό βούτυρο και μισή κουτάλια για το ταψί Μοσχοκάρυδο 1 κσ Διατροφική μαγιά Vegan τυρί προαιρετικά ή 200γρ. τυρί της αρεσκείας σας

1 πακέτο μακαρόνια ολικής για παστίτσιο

Εκτέλεση:Ξεκινάμε με τον κιμά σόγιας. Τον μουλιάζουμε σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έπειτα τον διαχειριζόμαστε όπως τον κανονικό κιμά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά και το σκόρδο μου μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και στην συνέχεια ρίχνω τον κιμά μου, δυναμώνω την φωτιά και ρίχνω όλα τα μπαχαρικά (αλάτι , πιπέρι, μπαχάρια, γαρύφαλλο, κανέλλα και γλυκιά πάπρικα) ανακατεύουμε, να πάνε παντού τα αρώματα μας από τα μπαχαρικά και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί στο κρασί μας ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας αν θέλετε προαιρετικά μπορείτε να προσθέστε και πελτέ 1 κουταλιά ανακατεύετε και προσθέτετε την ζάχαρη και 100 με 150 ml νερό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ:

Ρίχνουμε το ρόφημα σόγιας και το αλεύρι (10 κουταλιές της σούπας κανονικές ούτε κοφτές, ούτε γεμάτες) σε μία κατσαρόλα , ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλεύρι μέσα στο ρόφημα και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και διατροφική μαγιά. Θέλει υπομονή στο ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μετά από περίπου 15 λεπτά αρχίζει να δένει μπορεί και πιο γρήγορα. Στο τέλος όταν είναι έτοιμη αν θέλουμε προσθέτουμε και κάποιο τυρί είτε φυτικό αν είστε Vegan, είτε κανονικό. Εγώ δεν πρόσθεσα τίποτα άλλα είχε τυρένια γεύση από την μαγιά.

Για τα μακαρόνια ακολουθούμε της οδηγίες της συσκευασίας στο βράσιμο.

Βουτυρώνουμε το σκεύος μας και βάζουμε τα μακαρόνια μας, στην συνέχεια τον κιμά (όπου έχω προσθέσει και 3 κσ μπεσαμέλ) και από πάνω την μπεσαμέλ μας. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Καλή απόλαυση!!!

View this post on Instagram

A post shared by Green Foodprint (@greenfoodprint_)

Tips: Στον κιμά να δοκιμάζετε το αλάτι γιατί θέλει αρκετό.

Αν σου άρεσε η συνταγή, ακολούθησε το greenfoodprint_ στο Instagram για να παίρνεις έμπνευση για τις συνταγές σου και να μαθαίνεις μυστικά για τις vegan πρώτες ύλες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Vegan παστίτσιο που θα το λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα