Ο απόλυτος οδηγός για να περάσεις υπέροχα τα Χριστούγεννα στο σπίτι εν μέσω lockdown

14:47 21/12/2020 - Πηγή: iPop

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με κορονοϊό που καλούμαστε να περάσουμε και σίγουρα θα είναι πολύ ξεχωριστά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε και να περάσουμε καλά.

Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά όλους και οι φετινές γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές από τις προηγούμενες για όλους μας. Ωστόσο, το ότι δεν μπορείς να βγεις έξω με την άνεσή σου, να πας για καφέ ή φαγητό

σ’ ένα εστιατόριο, μια εκδρομή και πολλά ακόμη – ας μην τα σκεφτόμαστε όλα τώρα – δεν σημαίνει πως δεν θα περάσεις και καλά. Κι όμως, είναι μια ευκαιρία να γίνεις λίγο πιο δημιουργικός και να βρεις νέους και εναλλακτικούς τρόπους για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα με κορονοϊό και καραντίνα. Και πού ξέρεις… Ίσως μερικές από αυτές τις ιδέες να τις λατρέψεις περισσότερο απ’ όσο περίμενες.

Ιδέες για να περάσεις όμορφα τα Χριστούγεννα εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας

Έλα πιο κοντά με την παράδοση

Είτε πρόκειται για το μαγείρεμα παραδοσιακών φαγητών και γλυκών είτε για μια ιδιαίτερη διακόσμηση είτε για όποιο άλλο έθιμο μπορεί να αγαπάς, απλά φέρε την παράδοση στη ζωή σου αυτά τα Χριστούγεννα. Μπορεί οι γιορτές φέτος να είναι πιο ασυνήθιστες από ποτέ, όμως το να επιστρέφεις για λίγο στην παράδοση ίσως να σε ηρεμεί. Σκέψου τι έκανες τις μέρες αυτές όταν ήσουν παιδί και ποιες παραδόσεις μπορείς να τηρήσεις φέτος και κάντες πράξη!

Φέρε το Christmas spirit στο σπίτι σου

Στόλισε το σπίτι, άναψε τα λαμπάκια, βάλε χριστουγεννιάτικη μουσική και κάνε το σπίτι σου να “μυρίσει” Χριστούγεννα όσο ποτέ άλλοτε! Είναι ευκαιρία να απολαύσεις τον στολισμό που έχεις δημιουργήσει και να κάνεις με τον δικό σου τρόπο τα Χριστούγεννα αυτά μαγικά.

5 εύκολοι τρόποι για να μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα και να μπεις στο κλίμα των γιορτών!

Δημιούργησε!

Δημιούργησε χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα γλυκά, μπισκότα, φαγητά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς στην κουζίνα σου. Όμως, μην μείνει εκεί. Φτιάξε χειροποίητες, χριστουγεννιάτικες κάρτες που ειδικά τα παιδιά σου θα λατρέψουν. Τι άλλο μπορείς να δημιουργήσεις; Ό,τι τραβάει η ψυχή σου κι έχει σχέση και με τα Χριστούγεννα. Από χριστουγεννιάτικα νύχια μέχρι μια χριστουγεννιάτικη χορογραφία!

Pexels

Κάνε τα ψώνια σου από νωρίς

Μπορεί να μην δεις όλους όσους θα έβλεπες υπό άλλες συνθήκες, όμως σίγουρα κάποια ψώνια θα τα κάνεις και κάποια δώρα θα τα πάρεις. Μην τα αφήσεις, λοιπόν, για τελευταία στιγμή, γιατί σίγουρα όλοι θα τρέχουν να προλάβουν. Άσε που αν αποφασίσεις να παραγγείλεις κάτι για να σου έρθει στο σπίτι, ίσως καθυστερήσει παραπάνω με τον φόρτο εργασίας των μεταφορικών αυτές τις ημέρες.

Πες ναι σ’ ένα μαραθώνιο χριστουγεννιάτικων ταινιών

Μπορεί να τις έχεις δει τόσες και τόσες φορές, όμως πώς να τις βαρεθείς; Αφού είναι υπέροχες και σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα των γιορτών. Είτε μόνος σου είτε με την οικογένεια ή τον σύντροφό σου, κάνε μαραθώνιο χριστουγεννιάτικων ταινιών, αγκαλιά με την κουβέρτα και το αγαπημένο σου ρόφημα!

Freepik

Κάνε βιντεοκλήση με αγαπημένα πρόσωπα

Το ότι ένα αγαπημένο σου πρόσωπο βρίσκεται μακριά δεν σημαίνει και πως δεν μπορείς να το δεις. Μην αφήσεις τον κορονοϊό να σας κρατήσει μακριά και κανόνισε μια βιντεοκλήση μαζί του. Φυσικά και μπορείς να μην μείνεις εκεί. Αν έχεις πολλή όρεξη και πολλούς φίλους που θες να δεις και δεν μπορείς, κανόνισε ένα διαδικτυακό πάρτυ! Ζήτα από τους φίλους σου να κάνετε μια ομαδική βιντεοκλήση, φτιάξε μια playlist και απλά περάστε καλά, τραγουδώντας, χορεύοντας, γελώντας και θυμηθείτε παλιές στιγμές σας που έχετε περάσει καλά όλοι μαζί.

Φρόντισε στις φετινές γιορτές να περάσεις καλά, γιατί σίγουρα κι εσύ έχεις πιεστεί ψυχολογικά από την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία. Ωστόσο, μην ξεχάσεις πως η υγεία είναι πάνω απ’ όλα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο απόλυτος οδηγός για να περάσεις υπέροχα τα Χριστούγεννα στο σπίτι εν μέσω lockdown εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα