Vegan κρέμα καραμελέ – Ένα πολυτελές αλλά εύκολο γλυκό

16:16 27/11/2021 - Πηγή: iPop

Αυτή η vegan κρέμα καραμελέ έχει την πλούσια γεύση που συναντάς και στο συνηθισμένο δημοφιλές γαλλικό γλυκό. Παρασκευάζεται από τον συνδυασμό γάλακτος καρύδας και κρέμας κάσιους ενώ το βούτυρο κακάο ενδυναμώνει την γεμάτη υφή του.

Vegan κρέμα καραμελέ: Υλικά1⁄4 φλιτζάνι ωμά κάσιους, μουλιασμένα όλη τη νύχτα και στραγγισμένα¼ φλιτζάνι νερό1 κουτί γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη1⁄4 φλιτζάνι
ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας20 γραμμάρια βούτυρο κακάο⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτιΠώς να φτιάξεις vegan κρέμα καραμελέΣε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα κάσιους και το νερό. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν.Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα των κάσιους, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, το βούτυρο κακάο και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο κακάο, περίπου 5 λεπτά. Όταν το μείγμα θα αρχίσει να βράζει, θα το τραβήξουμε από τα πλάγια της κατσαρόλας και θα χτυπήσουμε με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ίσες ποσότητες σε έξι φορμάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα πάνω από κάθε μπολάκι με ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, καίμε τη ζάχαρη μέχρι να σκουρύνει και να γίνει τραγανή. Σερβίρουμε αμέσως.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Vegan κρέμα καραμελέ – Ένα πολυτελές αλλά εύκολο γλυκό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Vegan,