«Two Wrestlers»: Η ιστορία πίσω από το κρυφό πορτρέτο του Van Gogh που απέκτησε ζωή 135 χρόνια μετά τη δημιουργία του

17:14 31/8/2022 - Πηγή: iPop

Ένας κρυμμένος πίνακας του Vincent van Gogh αναδημιουργήθηκε χάρη στο δώρο της τεχνητής νοημοσύνης, περισσότερα από 135 χρόνια από τότε που τον έφτιαξε ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος.

Στις 22 Ιανουαρίου του 1886, ο Van Gogh έγραψε στον αδερφό του Teo: «Αυτή την εβδομάδα ζωγράφισα κάτι μεγάλο με δύο γυμνά σώματα – δύο παλαιστές». 

Ο πίνακας αυτός δεν βρέθηκε ποτέ. Και δεν ήταν λίγοι οι ερευνητές που προσπαθούσαν για χρόνια να βρουν τον πίνακα που τελικά αποκαλύφθηκε

στο μουσείο Kröller-Müller στο Otterlo, που κατέχει μαζί με το μουσείο Van Gogh τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Ολλανδού καλλιτέχνη.

Τώρα μπορείς κι εσύ να αγοράσεις την «Έναστρη νύχτα» του Van Gogh – Η Lego κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Van Gogh Museum (@vangoghmuseum)

Το κρυφό πορτρέτο του Van Gogh και το θαύμα της τεχνητής νοημοσύνης

Ενώ η τεχνολογία ακτίνων Χ είχε προηγουμένως αποκαλύψει τον πίνακα, οι επιστήμονες του University College του Λονδίνου τον έφεραν τώρα στη ζωή με το χρώμα και με το στυλ του ίδιου του Van Gogh.

Ο συγκεκριμένος πίνακας απεικονίζει τους δύο άνδρες εγκλωβισμένους σε μία μάχη με πιτσιλιές κόκκινου αίματος σε φόντο μπλε πινελιών και πρόκειται να εκτεθεί στο Focus Art Fair στο Λούβρο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αυτός ο πίνακας – που πιστεύεται ότι φιλοτεχνήθηκε ενώ ο καλλιτέχνης σπούδαζε στην Αμβέρσα – τόσα χρόνια θεωρούταν χαμένος ή κατεστραμμένος μέχρι που ανακαλύφθηκε πίσω από κάποιον άλλο πίνακα το 2012.

Το Oxia Palus – μια πρωτοβουλία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, φασματοσκοπία και τρισδιάστατη εκτύπωση για να ζωντανέψει παλιούς πίνακες – βρίσκεται πίσω από την αναδημιουργία του πίνακα «Two Wrestlers».

Ο νευροεπιστήμονας του University College του Λονδίνου Anthony Bourached, ο οποίος ηγήθηκε των προσπαθειών μαζί με τον φυσικό George Cann και τον καλλιτέχνη Jesper Eriksson, δήλωσε στην Telegraph ότι εκπαίδευσαν έναν αλγόριθμο για να προσπαθήσουν να βρουν πώς μπορεί να φαινόταν ο αρχικός πίνακας.

«Πόσο μοιάζει με τον αρχικό πίνακα είναι αδύνατο να ειπωθεί σε αυτό το σημείο γιατί οι πληροφορίες δεν υπάρχουν. Νομίζω ότι είναι πολύ πειστικό – μακράν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε με την τρέχουσα τεχνολογία», είπε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Van Gogh Museum (@vangoghmuseum)

Περιηγήσου online στη νέα έκθεση του Μουσείου Van Gogh

Οι υποψήφιοι διδάκτορες του University College London έχουν επίσης εργαστεί για να αναδημιουργήσουν κι άλλους πίνακες μέσω του Oxia Palus, συμπεριλαμβανομένου του «Standing Female Nude» του Van Gogh και της χαμένης «Madonna» του 15ου αιώνα του Leonardo Da Vinci.

Νωρίτερα φέτος, μια αυτοπροσωπογραφία του Van Gogh βρέθηκε κρυμμένη πίσω από μια άλλη στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας.

Το «Two Wrestlers» βρέθηκε πίσω από τον πίνακα του 1886 «Still Life with Meadow Flowers and Roses», που φυλάσσεται στο Μουσείο Kroller-Muller στην Ολλανδία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Two Wrestlers»: Η ιστορία πίσω από το κρυφό πορτρέτο του Van Gogh που απέκτησε ζωή 135 χρόνια μετά τη δημιουργία του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα