Από το «revenge dress» μέχρι τα biker shorts η πριγκίπισσα Diana έχει επηρεάσει το στυλ σου με τρόπους που ούτε εσύ φανταζόσουν!

13:45 31/8/2022 - Πηγή: iPop

Αν και η ζωή της πριγκίπισσας Diana ήταν σύντομη, η κληρονομιά της συνεχίζει να μας επηρεάζει με πολλούς τρόπους, ένας από τους οποίους είναι και το εμβληματικό της στυλ, το οποίο αποτελεί έμπνευση για πολλούς από εμάς. Εικοσιπέντε χρόνια μετά από το θανατηφόρο τροχαίο στο Παρίσι, η πριγκίπισσα Diana, η πριγκίπισσα της

καρδιάς μας, η δική μας Lady D, συνεχίζει να μας εμπνέει με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ, όπως το προσωπικό μας στυλ και τον τρόπο που επιλέγουμε για να εκφραστούμε.

Μέρος αυτού που έκανε το στυλ της αξέχαστο ήταν η ικανότητά της να φοράει ένα λαμπερό φόρεμα τη μια μέρα και ένα φαρδύ φούτερ την επόμενη, με τις δύο εμφανίσεις να είναι εξίσου σαγηνευτικές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Diana ανέπτυξε σχέσεις με σχεδιαστές όπως η Catherine Walker και ο Versace, αλλά μερικές από τις πιο χαλαρές στιγμές της έχουν πυροδοτήσει τεράστια trends, όπως η πρόσφατη αναζωπύρωση των biker shorts. Ό,τι κι αν φορούσε, η πριγκίπισσα Diana ενσάρκωσε μια διαχρονική κομψότητα που θα συνεχίσει να έχει επιρροή και τις επόμενες δεκαετίες.

Παρακάτω θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή σε μερικές από τις καλύτερες fashion στιγμές της πριγκίπισσας Diana.

Οι εμφανίσεις της πριγκίπισσας Diana που θα μας μείνουν αξέχαστες!Η πριγκίπισσα Diana στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 1980

Η πριγκίπισσα Diana, τότε Diana Spencer, ήταν μόλις 19 ετών όταν ξεκίνησε η σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1980. Εκείνη τη χρονιά, φωτογραφήθηκε να αποφεύγει τους παπαράτσι κοντά στο σπίτι της στο Λονδίνο, φορώντας μια φούστα κάτω από το γόνατο με ρίγες, κόκκινο σακάκι και κόκκινη τσάντα.

Getty Images Η πριγκίπισσα Diana στο παλάτι του Buckingham τον Φεβρουάριο του 1981

Το μπλε κοστούμι που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana για τις φωτογραφίες του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Κάρολο επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά. Η έκθεση μόδας Royal Style in the Making, η οποία παρουσιάστηκε το 2021 στο Παλάτι του Kensington, αποκάλυψε ότι η τότε 19χρονη είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το κατάστημα Bellville Sassoon, αλλά δεν έβρισκε τίποτα που να της αρέσει. Η πωλήτρια, που δεν την αναγνώρισε, της πρότεινε να επισκεφτεί το κοντινό πολυκατάστημα.

«Μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσαν η Belinda [Bellville] και ο David [Sassoon] όταν συνειδητοποίησαν ότι η μελλοντική πριγκίπισσα της Ουαλίας μόλις είχε φύγει από το μαγαζί τους», δήλωσε ο Matthew Story στο PEOPLE. Η πριγκίπισσα και η μητέρα της επέστρεψαν στο κατάστημα Bellville Sassoon και επέλεξαν το μπλε κοστούμι, πυροδοτώντας μια πολυετή συνεργασία μεταξύ του brand και της πριγκίπισσας Diana.

TIM GRAHAM ΜΕΣΩ GETTYΗ πριγκίπισσα Diana με τον Πρίγκιπα Κάρολο στη Σκωτία τον Μάιο του 1981

Για την πρώτη της επίσημη φωτογραφία μετά τον αρραβώνα τους, η πριγκίπισσα Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος πόζαραν στο πλευρό του σκύλου τους Harvey στο Craigowan Lodge στο Balmoral της Σκωτίας. Η Πριγκίπισσα φόρεσε ένα ριγέ ροζ πουλόβερ με κοτλέ παντελόνι και μπότες Hunter.

TIM GRAHAM/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 1981

Το διάσημο νυφικό της πριγκίπισσας Diana είναι μια αληθινή απόδειξη της νυφικής μόδας στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο βολάν γιακάς και τα φουσκωμένα μανίκια είναι όλα αξιοσημείωτα στοιχεία του συνόλου, το οποίο σχεδίασαν οι Elizabeth και David Emanuel.

FOX PHOTOS/GETTY

Πριγκίπισσα Diana: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό της νυφικό – Όλα τα μυστικά γύρω από το iconic φόρεμα που επέλεξε για την ημέρα του γάμου της

Η πριγκίπισσα Diana στο Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 1981

Μόλις τέσσερις μήνες μετά τον βασιλικό της γάμο, η πρόσφατα εστεμμένη πριγκίπισσα συνέχισε να επηρεάζει τις τάσεις της μόδας. Κατά την επίσκεψή της στο Μουσείο Victoria & Albert τον Νοέμβριο του 1981, φόρεσε ένα απαλό μπλε φόρεμα Bellville Sassoon και ένα κολιέ choker.

TIM GRAHAM ΜΕΣΩ GETTYΗ πριγκίπισσα Diana σε επίδειξη μόδας τον Νοέμβριο του 1982

Η πριγκίπισσα Diana έδειξε μια παιχνιδιάρικη πλευρά της μόδας της με αυτό το μπλε φόρεμα με έναν ώμο, με λεπτομέρειες από βολάν από τον Bruce Oldfield, ενώ βρισκόταν σε μια επίδειξη μόδας στο Guildhall στο Λονδίνο.

JAYNE FINCHER/PRINCESS DIANA/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στη Νέα Ζηλανδία τον Απρίλιο του 1983

Κατά την επίσκεψή της στο σχολείο Pupuke στη Βόρεια Ακτή στη Νέα Ζηλανδία, η πριγκίπισσα Diana επέλεξε μια πιο συγκρατημένη εμφάνιση – ένα απαλό κίτρινο κοστούμι Catherine Walker και ένα καπέλο John Boyd.

JAYNE FINCHER/PRINCESS DIANA/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στην πρεμιέρα του Back to the Future στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 1985

Το βελούδινο φόρεμα της πριγκίπισσας Diana στην πρεμιέρα του Back to the Future στο Λονδίνο μπορεί να φαινόταν απλό από μπροστά, αλλά η σέξι χαμηλά πλάτη το κάνει μια από τις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις της. Για να κάνει την στιγμή ακόμα πιο iconic, η πριγκίπισσα πρόσθεσε ένα μακρύ μαργαριταρένιο κολιέ που τραβούσε τα βλέμματα στην πλάτη της.

KEYSTONE/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 1985

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον (όπου χόρεψε και με τον John Travolta), η πριγκίπισσα Diana φόρεσε μια μαύρη τουαλέτα, μαύρα γάντια κι ένα κολιέ με πέρλες.

TIM GRAHAM ΜΕΣΩ GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στην Εθνική Πινακοθήκη τον Νοέμβριο του 1985

Για ένα δείπνο στην Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον, η πριγκίπισσα ήταν εκθαμβωτική με ένα φόρεμα με παγιέτες από τον οίκο Hachi. Το συνδύασε με διαμαντένια σκουλαρίκια, μεταλλικά ασημένια παπούτσια και clutch τσαντάκι.

TIM GRAHAM ΜΕΣΩ GETTY

Η εμβληματική γαμήλια τιάρα της πριγκίπισσας Diana κάνει το ντεμπούτο της για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες

Η πριγκίπισσα Diana στη Σαουδική Αραβία τον Νοέμβριο του 1986

Για την επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία το 1986, η πριγκίπισσα Diana φόρεσε ένα πράσινο-λευκό φόρεμα από μια από τις αγαπημένες της σχεδιάστριες, την Catherine Walker, μαζί με λευκά παπούτσια, ένα λευκό καπέλο και ένα λευκό clutch τσαντάκι.

GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στη λειτουργία του Πάσχα στο Windsor τον Απρίλιο του 1987

Για τους εορτασμούς του Πάσχα, η πριγκίπισσα Diana φόρεσε ένα παστέλ μπλε παλτό από την Catherine Walker καθώς και ένα ασορτί καπέλο και λευκά γάντια. Στη φωτογραφία πριν τη λειτουργία, κρατά το χέρι του γιου της, πρίγκιπα William, ο οποίος φορά ένα ασορτί παλτό Catherine Walker.

TIM GRAHAM ΜΕΣΩ GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο του 1987

Η πριγκίπισσα Diana έφτασε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1987 στάζοντας αίγλη! Φόρεσε ένα στράπλες γαλάζιο φόρεμα της Catherine Walker και ένα ασορτί φουλάρι καθώς και μπλε σατέν παπούτσια.

TIM GRAHAM ΜΕΣΩ GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στο Guards Polo Club στην Αγγλία τον Μάιο του 1988

Η εμφάνιση της πριγκίπισσας Diana το 1998 στο Guards Polo Club στο Windsor είναι ουσιαστικά ένα masterclass για μία casual αλλά και κομψή εμφάνιση! Πήρε ένα απλό φούτερ και ένα τζιν και το έκανε «δικό της» με καουμπόικες μπότες, blazer και σκουφάκι του μπέιζμπολ.

TIM GRAHAM ΜΕΣΩ GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στο Ντουμπάι τον Μάρτιο του 1989

Κατά την επίσημη περιοδεία της στις χώρες του Κόλπου, η πριγκίπισσα Diana επισκέφτηκε το Ντουμπάι φορώντας ένα μπλε-άσπρο κοστούμι της Catherine Walker και ένα καπέλο σε στυλ τουρμπάνι από τον Philip Somerville.

GEORGES DE KEERLE/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1989

Στα πρώτα βρετανικά βραβεία μόδας στο Royal Albert Hall, η πριγκίπισσα Diana ανέδειξε το ελαφρώς πιο κοντό της χτένισμα, καθώς κι ένα λευκό φόρεμα με ένα σακάκι από την Catherine Walker.

JAYNE FINCHER/PRINCESS DIANA/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στη Βουδαπέστη τον Μάιο του 1990

Σε μια άλλη iconic στιγμή της, η πριγκίπισσα Diana φόρεσε ένα ροζ κοστούμι με μωβ τελειώματα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ουγγαρία. Το συγκεκριμένο σύνολο το συνδύασε με αξεσουάρ κι ασορτί μωβ παπούτσια και ένα μωβ τσαντάκι clutch.

GEORGES DE KEERLE/GETTY

Φόρεσε το Blazer σου όπως η πριγκίπισσα Diana! H κομψότητα της Lady D δεν φεύγει ποτέ από την μόδα

Η πριγκίπισσα Diana στο Τορόντο τον Οκτώβριο του 1991

Τη δεκαετία του 1990, η πριγκίπισσα Diana άρχισε να πειραματίζεται και να αλλάζει τους σχεδιαστές που προτιμά. Σε ένα επίσημο ταξίδι της στο Τορόντο, φορούσε ένα ερυθρόλευκο κοστούμι Moschino και καπέλο Philip Somerville με μαύρο δίχτυ.

JAYNE FINCHER/PRINCESS DIANA/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana παρευρίσκεται στη λειτουργία του Πάσχα τον Απρίλιο του 1992

Τα καπέλα αποτελούν βασικό στοιχείο της βασιλικής γκαρνταρόμπας και φαίνεται ότι η πριγκίπισσα Diana τα αγκάλιαζε πλήρως! Για το Πάσχα του 1992, φόρεσε ένα μαύρο καπέλο με κίτρινα τελειώματα, συμπληρώνοντάς το με ένα κίτρινο σακάκι και την πλισέ φούστα της.

JAYNE FINCHER/PRINCESS DIANA/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στο Κάιρο τον Μάιο του 1992

Η πριγκίπισσα Diana πιο ταπεινή από ποτέ, με ένα γαλαζοπράσινο κοστούμι Catherine Walker και καπέλο Philip Somerville! Το συγκεκριμένο σύνολο το επέλεξε για μία επίσκεψή της στο πολεμικό νεκροταφείο στο Κάιρο.

JAYNE FINCHER/PRINCESS DIANA/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana φτάνει στην Serpentine Gallery στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1994

Το ίδιο βράδυ που ο Πρίγκιπας Κάρολος παραδέχτηκε στην εθνική τηλεόραση ότι της ήταν άπιστος, η πριγκίπισσα Diana βγήκε έξω με αυτό που έχει μείνει στην ιστορία ως το «φόρεμα της εκδίκησης». Ενώ παρακολούθησαν ένα γκαλά στη Serpentine Gallery στο Λονδίνο, οι φωτογράφοι τράβηξαν εμβληματικές πλέον φωτογραφίες της πριγκίπισσας φορώντας ένα εφαρμοστό μαύρο φόρεμα με ασύμμετρο στρίφωμα.

JAYNE FINCHER/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana ψωνίζει στο Knightsbridge τον Οκτώβριο του 1994

Ακόμη και όταν δεν έκανε επίσημες εμφανίσεις, η πριγκίπισσα Diana έδειχνε πάντα κομψή. Η συγκεκριμένη της εμφάνιση επιλέχθηκε σε μία έξοδό της για ψώνια στο Λονδίνο το 1994. Η αγαπημένη μας πριγκίπισσα φόρεσε ένα λευκό τοπ με λαιμόκοψη, εφαρμοστό λευκό παντελόνι και ένα σακάκι με πράσινο, στο χρώμα της ελιάς.

TOM WARGACKI/WIREIMAGEΗ πριγκίπισσα Diana στην Serpentine Gallery στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1995

Το να δείχνεις ένα τόσο μεγάλο μέρος του σώματός σου ήταν τολμηρό για κάποια που ανήκει στην βασιλική οικογένεια, αλλά η πριγκίπισσα Diana πρωτοπόρησε ακόμα και σε αυτό. Το 1995, φόρεσε ένα απαλό μπλε φόρεμα της Catherine Walker μέχρι το γόνατο, σε ένα δείπνο του Vanity Fair στη Serpentine Gallery του Λονδίνου.

PRINCESS DIANA ARCHIVE/HULTON ARCHIVE/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο του 1995

Εξερευνώντας τη νέα της αγάπη για τα midi φορέματα, η πριγκίπισσα Diana φόρεσε ένα λευκό φόρεμα Versace και ασορτί λευκά παπούτσια ενώ παρακολουθούσε μια φιλανθρωπική συναυλία στην Ιταλία.

TIM GRAHAM PHOTO LIBRARY VIA GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο του 1995

Για την πρώτη μέρα του πρίγκιπα William στο Eton College στο Windsor, η πριγκίπισσα Diana φόρεσε ένα απλό μαύρο φόρεμα, προσθέτοντάς του χρώμα με το τζάκετ που επέλεξε.

ANWAR HUSSEIN/GETTYΗ πριγκίπισσα Diana φεύγει από το Chelsea Harbor Club στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 1995

Το συγκεκριμένο στυλ της πριγκίπισσας Diana συνεχίζει να εμπνέει τις τάσεις της μόδας μέχρι και σήμερα. Αυτός ο συνδυασμό από biker shorts, φαρδύ φούτερ και αθλητικά παπούτσι, θα μα συντροφεύει για πολλές δεκαετίες ακόμα.

ANWAR HUSSEIN/WIREIMAGE

Το στυλ της πριγκίπισσας Diana είναι διαχρονικό – Πώς να αντιγράψεις τις αθλητικές της εμφανίσεις

Η πριγκίπισσα Diana στην Αργεντινή τον Νοέμβριο του 1995

Ήταν κάπως σπάνιο για την πριγκίπισσα Diana να φορέσει ροζ, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το ροζ κοστούμι Versace, που φόρεσε κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στην Αργεντινή, ήταν εξαιρετικά κολακευτικό πάνω της!

TIM GRAHAM PHOTO LIBRARY VIA GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στο Σικάγο τον Ιούνιο του 1996

Η πριγκίπισσα Diana τόλμησε να δοκιμάσει και το μωβ χρώμα σε ένα δείπνο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σικάγο. Συνδύασε αυτό το κομψό φόρεμα Versace σε χρώμα μελιτζανί με ασορτί παπούτσια του Jimmy Choo και ένα κολιέ choker.

TIM GRAHAM PHOTO LIBRARY VIA GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στην Αυστραλία τον Οκτώβριο του 1996

Για ένα δείπνο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η πριγκίπισσα Diana φόρεσε ένα σατέν μπλε φόρεμα, χωρίς ώμους, από τον οίκο Versace, με ασορτί τσαντάκι και παπούτσια.

TIM GRAHAM PHOTO LIBRARY VIA GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στο Λονδίνο το 1997

Αυτό το κοστούμι Chanel σε χρώμα μέντας ήταν μια αρκετά τολμηρή επιλογή για την πριγκίπισσα Diana. Το συνδύασε με ένα απλό ζευγάρι γόβες και ένα μπεζ τσαντάκι ενώ παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο.

TIM GRAHAM PHOTO LIBRARY VIA GETTYΗ πριγκίπισσα Diana στη Βοσνία τον Αύγουστο του 1997

Κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης επίσκεψης στη Βοσνία, η πριγκίπισσα Diana απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι μερικές από τις καλύτερες στιγμές της στη μόδα ήταν οι πιο απλές. Αυτό το μπλε τζιν παντελόνι με το λευκό πουκάμισο και την καφέ δερμάτινη ζώνη είναι τόσο κομψό σήμερα όσο ήταν και το 1997.

KENT GAVIN/MIRRORPIX/GETTY

Φυσικά, αυτές είναι μόνο μερικές απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις της πριγκίπισσας Diana που ξεχωρίσαμε. Το στυλ της πριγκίπισσας είναι διαχρονικό και επηρεάζει μέχρι και σήμερα τους λάτρεις της μόδας. Πρόκειται για μια γυναίκα με μεγάλη επιρροή, τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής της όσο και μετά τον θάνατό της, και μόνο τυχαία δεν είναι η αγάπη που της είχε ο βρετανικός λαός, αλλά κι άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Έζησε μια ζωή μέσα απ’ την οποία έδωσε έμπνευση και κατέρριψε στερεότυπα αιώνων γι’ αυτό και τιμάμε την κληρονομιά της με κάθε ευκαιρία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Από το «revenge dress» μέχρι τα biker shorts η πριγκίπισσα Diana έχει επηρεάσει το στυλ σου με τρόπους που ούτε εσύ φανταζόσουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
diana, στυλ, στυλ, diana, back to the future, john travolta, vanity fair, jimmy choo, επηρεάζει, lady, versace, επιρροή, fashion, images, buckingham, μπλε, royal, style, david, people, tim, lodge, ροζ, hunter, fox, victoria, bruce, νέα, εμφάνιση, john, future, clutch, πασχα, γιου, william, polo, club, τζιν, μωβ, ουγγαρια, συγκεκριμένο, moschino, vanity, princess, midi, photo, chelsea, ώμους, chanel, μπεζ, ipop, google, Λιμάνι του Σίδνεϊ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, η ζωη, ipop, φουτερ, μποτες, εθνικη πινακοθηκη, χωρες, αθλητικα, αξεσουαρ, αργεντινη, αυστραλια, βουδαπεστη, γοβες, γυναικα, εθνικη, ιταλια, λονδινο, μητερα, μοδα, μωβ, ντουμπαι, τηλεοραση, φορεματα, φωτογραφιες, φωτογραφια, chanel, hunter, images, jimmy choo, people, αγαπη, ασημενια, αρθρο, ασορτι, βοσνια, βορεια, βραδυ, γαντια, γιου, γονατο, δικη, διχτυ, υπαρχει, εκθεση, εμπνευση, εμφάνιση, επιρροή, επηρεάζει, ετων, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδιο, η δικη, οικο, καπελα, λευκα, λειτουργια, λεπτομερειες, μαυρο, μηνες, μπλε, μυστικα, τζιν, παντα, οικογενεια, ουασιγκτον, ουσιαστικα, παπουτσια, παρισι, ροζ, πριγκιπας, σαουδικη αραβια, συγκεκριμένο, σικαγο, σκουλαρικια, σκωτια, σπιτι, σχολειο, τιαρα, τοροντο, φεστιβαλ, φτανει, φορα, χερι, χρωμα, ψωνια, ανηκει, ασπρο, back to the future, bruce, buckingham, chelsea, clutch, club, david, εμφανισεις, royal, fashion, photo, future, john, style, lady, λευκο, lodge, μπεζ, μεινει, μια φορα, midi, moschino, μπροστα, νεκροταφειο, νυφικο, polo, πωλητρια, ριγε, ταξιδι, θεματα, vanity fair, versace, victoria, vanity, william, ώμους, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Diana,