Τα διασημότερα Μέσα του κόσμου αποθεώνουν τις ομορφιές των ελληνικών νησιών – Αυτά είναι τα «διαμάντια» της χώρας μας που πρέπει να ανακαλύψεις κι εσύ!

14:46 31/8/2022 - Πηγή: iPop

Αναζητάς ήρεμες διακοπές, χωρίς πολύ κόσμο, σε κρυφά σημεία τόσο της Ευρώπης, όσο και της χώρας μας; Βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο! Αυτά τα νησιά της Ευρώπης είναι ιδανικά για όσους αναζητούν πραγματικά χαλαρωτικές διακοπές, σύμφωνα με τον Guardian. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα διαμάντι του Αιγαίου που γοητεύει με την άγρια και παρθένα ομορφιά του!

Από το Αιγαίο μέχρι τη Βαλτική, η Ευρώπη έχει αμέτρητα «μυστικά» νησιά για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Μπορεί να μην έχουν γίνει viral στο Instagram

ή στο TikTok, όμως είναι φυλαγμένα διαμάντια για εμάς τους εναλλακτικούς, που αναζητάμε την ηρεμία και απόλυτη χαλάρωση.

Κάρπαθος: Το νησί που θα αγαπήσεις στο λεπτό!

Μια λίστα με έξι λιγότερο γνωστά νησιά της Ευρώπης παρουσιάζει ο Guardian σε πρόσφατο άρθρο του και σου προτείνει να τα βάλεις τώρα στη λίστα με τους προορισμούς σου! Ανάμεσα στις προτάσεις του είναι και η Κάρπαθος!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Τα άγρια και πελώρια βουνά της που αγγίζουν τον καταγάλανο ουρανό, δημιουργούν το δραματικό σκηνικό για το οποίο φημίζονται οι ερημικές παραλίες της Καρπάθου. Ένα μαγικό νησί των Δωδεκανήσων που απέχει μόλις τέσσερις ώρες με το πλοίο από τη Ρόδο κι έχει, κυριολεκτικά τα πάντα: καταπράσινα βουνά και άφθονες παραλίες, μαγική θέα στη θάλασσα και γραφικά χωριά γεμάτα παράδοση, χρώμα, ξεχωριστά ήθη και έθιμα, παραδοσιακά πιάτα, μπαρ και καφέ που σφύζουν από ζωή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Η Κάρπαθος είναι ένα εναλλακτικό νησί, αυθεντικό με άγρια, παρθένα ομορφιά, αντιθέσεις και εναλλαγές τοπίων. Ας μην μιλήσω καλύτερα για τις παραλίες της οι οποίες θα σου μείνουν αξέχαστες! Αν ποτέ την επισκεφτείς να είσαι έτοιμη για πολλή οδήγηση! Και να θυμάσαι, κάθε χωριό της είναι και μία στάση! Μη τυχόν και παραλείψεις κανένα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Κράτησε, όμως, και λίγες δυνάμεις για τις παραλίες της! Η Κάρπαθος έχει πάνω από 75 εύκολα προσβάσιμες παραλίες! Παραλίες με βότσαλο, με άμμο, παραλίες με φυσική σκιά αλλά και παρθένες παραλίες που πας μόνο με καραβάκι. Έχεις πολλές επιλογές και σίγουρα εάν σκέφτεσαι να την επισκεφτείς, οι λίγες μέρες δεν αρκούν! Όπως και να έχει ελπίζουμε να την απολαύσεις και να ζήσεις το δικό σου παραμύθι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Τα υπόλοιπα νησιά που προτείνει ο Guardian είναι το Ίνισμορ στην Ιρλανδία, το Φλόρες στις Αζόρες, το Naissaar στην Εσθονία, το Μαρέττιμο στην Ιταλία και το Σίπαν της Κροατίας.

Αυτά είναι τα λιγότερο τουριστικά νησιά της Ελλάδας!

Η αποθέωση, όμως, των ελληνικών νησιών δε σταματά εδώ! Η φήμη τους έχει ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, καθώς πολύ γνωστό περιοδικό της χώρας κάνει αφιέρωμα με τίτλο: «Υπέροχη Ελλάδα: Λιγότερο γνωστά νησιά που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας» και εκθειάζει τις ομορφιές της Τήνου, της Μήλου, της Σίφνου, της Σερίφου και της Κέας.

Η Μήλος χαρακτηρίζεται μαγευτική με μια πληθώρα από μέρη για εξερεύνηση. «Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από 70 παραλίες, βαμμένες με πολύχρωμες ποικιλίες άμμου και πέτρας. Το πιο πολυφωτογραφημένο είναι σίγουρα το Σαρακίνικο, με τους καμπυλωτούς λευκούς βράχους του που μοιάζουν με μια τυχαία κατασκευασμένη πάβλοβα», γράφει χαρακτηριστικά.

Μήλος: 5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το νησί όσες μέρες κι αν πας- Θα σε σώσουν!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Welcome to Milos, Greece (@milos.greece)

Η Τήνος χαρακτηρίζεται ως διαχρονική. «Η πραγματική γοητεία της Τήνου», αναφέρει το δημοσίευμα, «βρίσκεται στο ορεινό εσωτερικό της. Το νησί είναι γνωστό για το μάρμαρο του, το οποίο γενιές τεχνιτών έχουν διαμορφώσει σε γλυπτά, εκκλησίες και προσόψεις δημόσιων κτιρίων. Το αποκορύφωμα είναι ο Πύργος, μια από τις πιο συναρπαστικές οπτικά πόλεις των Κυκλάδων, όπου στενά μαρμάρινα σοκάκια ακτινοβολούν έξω από μια πλατεία με καφετέριες».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Τήνος, Tinos island (@tinos_island)

Το NZ HERALD κάνει λόγο για την κομψή Σίφνο η οποία έχει την δική της γοητεία! «Τα φέρι αγκυροβολούν στις Καμάρες, γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα δραματικό σκηνικό. Σκαρφαλωμένη στο κέντρο του νησιού είναι η κομψή Απολλωνία, με τα στενά, λευκά σοκάκια με βουκαμβίλιες, γεμάτα εστιατόρια, μπαρ, μπουτίκ και πολλές εκκλησίες!»

Σίφνος: Το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων. Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν το επισκεφτείς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Visit Sifnos (@visitsifnosisland)

Η Σέριφος χαρακτηρίζεται ως ήρεμη. «Οι θρύλοι αφθονούν σε αυτό το μικρό νησί, το σπίτι του μονόφθαλμου Κύκλωπα και του Περσέα, του ήρωα που τα έβαλε το κεφάλι της Μέδουσας. Το λιμάνι Λιβάδι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την αρχαία πρωτεύουσα, την Χώρα, με τα εκθαμβωτικά λευκά της σπίτια που απλώνονται κατά μήκος της πλαγιάς του βουνού. Το Λιβάδι έχει τις παραλίες και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες, ενώ η Χώρα δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα και αύρα!»

Σέριφος: Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που σε προκαλεί να το ανακαλύψεις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Serifos Land | Σέριφοςλαντ (@serifosland)

Τέλος, προτείνει στους ταξιδιώτες να επισκεφτούν την σαγηνευτική Κέα! «Το πιο κοντινό νησί από τις Κυκλάδες στην Αττική, είναι η Κέα! Το λιμάνι της έχει γευστικά εστιατόρια και μια πανέμορφη παραλία. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πρώην αρχαία πόλη-κράτος, η Ιουλίδα. Το νησί, όμως, θα σας μαγέψει όποιο χωριό του κι αν επισκφτείτε!»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A post shared by Kea Greece (@kea.greece)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα διασημότερα Μέσα του κόσμου αποθεώνουν τις ομορφιές των ελληνικών νησιών – Αυτά είναι τα «διαμάντια» της χώρας μας που πρέπει να ανακαλύψεις κι εσύ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα