Αμερικανοί βουλευτές επιτίθενται στον Ερντογάν: Είναι δικτάτορας

11:21 27/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Την άμεση σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των ανδρών της προσωπικής φρουράς του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ζητεί με ψήφισμά της η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία καταδικάζει την αήθη και βίαια συμπεριφορά των σωματοφυλάκων.

Με αυτό το ψήφισμα οι βουλευτές στέλνουν μήνυμα σε Λευκό Οίκο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ

που θεωρούν σύμμαχο των ΗΠΑ τον Ερντογάν ενώ στην ουσία, όπως ισχυρίζονται, καταστρατηγεί τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Οι βουλευτές απαιτούν και την αποτροπή επανάληψης των βίαιων επεισοδίων, όπως αυτά έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον. Το ψήφισμα, το οποίο χαιρέτισε ακόμη και ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών, Πολ Ράιαν, θα προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για υιοθέτηση απ’ όλους τους βουλευτές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έντ Ρόις, υπογράμμισε: «Ένοπλα μέλη της ασφάλειας του Προέδρου Ερντογάν χτύπησαν βίαια, έπνιξαν και κλώτσησαν διαδηλωτές σε μία απρόκλητη επίθεση που στόχευσε στο να σιγήσει τα δικαιώματα Αμερικανών πολιτών στην ελευθερία του λόγου και της συνάθροισης. Αυτό το επίκαιρο ψήφισμα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία ξένη κυβέρνηση να καταπνίξει τα δικαιώματα των πολιτών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα