Tραγωδία με 34 νεκρούς στα ανοιχτά της Λιβύη | Ανάμεσα τους πολλά παιδιά

16:14 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Τραγωδία σημειώθηκε με 34 νεκρούς στα ανοιχτά της Λιβύη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται πολύ μικρά παιδιά, σύμφωνα με τη Ιταλική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την Ιταλική ακτοφυλακή και τον υπεύθυνο ενός σκάφους ανθρωπιστικής αρωγής που βρίσκεται στην περιοχή, 34 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα Τετάρτη, ανάμεσα στους οποίους ήταν μικρά παιδιά, τα οποία έπεσαν στη θάλασσα από υπερφορτωμένο πλεούμενο στα ανοικτά της Λιβύης.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες

για να σωθούν περίπου 1.700 άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε 15 σκάφη.

Οι μετανάστες ήταν σ’ ένα ξύλινο πλοίο στο οποίο επέβαιναν 500 έως 700 άνθρωποι. Βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά της Ζουάρα, η οποία είναι 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

Το πλήρωμα του πλοίου Phoenix, είχε αρχίσει να διανέμει σωσίβια όμως δεκάδες άνθρωποι που ήταν πάνω στη γέφυρα του πλεούμενου, έπεσαν στο νερό, εξαιτίας ενός κύματος.

Ο Kris Catrabone, έγραψε στο Twitter ότι δεν είναι σκηνή από ταινία φρίκης, αλλά μία πραγματική τραγωδία που εξελίσσεται σήμερα στις πύλες της Ευρώπη. Ο ίδιος είναι συνιδρυτής της ανθρωπιστικής διασωστικής οργάνωσης MOAS. Ο Κris ανέβασε φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν δεκάδες μετανάστες μέσα στο νερό.

Οι διασώστες, έχοντας ως βοήθεια ένα σκάφος της Ιταλικής ακτοφυλακής προσπαθούν να μαζέψουν όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται, ενώ παράλληλα ένα ελικόπτερο και ένα στρατιωτικό αεροπλάνο έριξαν στη θάλασσα σωστικές λέμβους.

Ο Κris τόνισε ότι ακόμα περίπου 30 πτώματα επιπλέουν στο νερό, και πολλά είναι μικρά παιδιά.

Σήμερα ανοικτά της Λιβύης, διεξάγονται γύρω στις 15 επιχειρήσεις διάσωσης σύμφωνα με τα λεγόμενα της ιταλικής ακτοφυλακής, αλλά δεν μπορεί να δώσει σύντομα τον αριθμό των μεταναστών που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις αυτές.

Σύμφωνα με τον διοικητή Cosimo Nicastro, η ακτοφυλακή ζήτησε να βοηθήσουν περισσότερα πλοία. Στην επιχείρηση, εκτός από το σκάφος της MOAS, συμμετέχει και ένα ρυμουλκό.

The post Tραγωδία με 34 νεκρούς στα ανοιχτά της Λιβύη | Ανάμεσα| Ανάμεσα τους πολλά παιδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα