3 άνδρες συνελήφθησαν στο νότιο Manchester για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

12:49 24/5/2017 - Πηγή: iPop

3 άνδρες συνελήφθησαν στο νότιο Manchester για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στο νότιο Manchester σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας που αφαίρεσε τη ζωή από 22 άτομα και άφησε τραυματισμένους άλλους 64.

Να θυμίσουμε πως 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 64 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Manchester Arena κατά τη διάρκεια συναυλίας της Ariana Grande.

Ο άνδρας που έκανε την επίθεση είναι ο 22χρονος Salman Abedi, ο οποίος

πέθανε κατά την έκρηξη της βόμβας.

Η επίθεση προκάλεσε την αύξηση της τρομοκρατικής απειλής του Ηνωμένου Βασιλείου από σοβαρή σε κρίσιμη – το υψηλότερο επίπεδο – πράγμα που σημαίνει ότι μια επίθεση «αναμένεται αμέσως».

Οι ερευνητές φοβούνται ότι ο βρετανός βομβιστής λιβυκής καταγωγής ήταν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου ισλαμικών κρατικών (IS, πρώην ISIS / ISIL) εμπνευσμένων τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένου ενός κατασκευαστή βόμβας, ο οποίος μπορεί να παραμένει ελεύθερος.

H η υπουργός Εσωτερικών Rudd δήλωσε ότι είναι «πιθανό» ότι ο επιτιθέμενος δεν ενεργούσε μόνος του.

Σε κρίσιμη κατάσταση 20 από τους τραυματίες

Περίπου 20 άνθρωποι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, με τους τραυματίες να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τραύματα σε ζωτικά όργανα ή μέλη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας.

«Αυτήν την στιγμή περιθάλπουμε 64 ανθρώπους…από αυτούς 20 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, λαμβάνουν εντατική φροντίδα», δήλωσε στο Sky News ο John Rose, επικεφαλής των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Manchester.

Υπάρχουν τραύματα σε ζωτικά όργανα, σοβαρά τραύματα σε μέλη και ορισμένοι θα χρειαστούν μακροχρόνια φροντίδα και υποστήριξη. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρά τραύματα

Διάβασε επίσης:

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Βρετανία | Ο στρατός στους δρόμους και οι φόβοι

The post 3 άνδρες συνελήφθησαν στο νότιο Manchester για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα