To Lonely Planet ξεχωρίζει τους κορυφαίους προορισμούς για το 2021 και η Ελλάδα έχει μια μοναδική θέση!

20:41 13/1/2021 - Πηγή: iPop

Η χρονιά που έφυγε ήταν η πιο περίεργη των τελευταίων ετών. Από τουριστικής άποψης μάλιστα ήταν απογοητευτική. Περισσότερο απ’ τον μισό χρόνο δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα, ούτε εντός ούτε εκτός συνόρων. Με το εμβόλιο για τον κορονοϊό να έχει μπει στη ζωή μας, όλοι ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, ενώ υπάρχει και η κρυφή ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε περισσότερο και με ασφάλεια. Έτσι, το Lonely Planet έχει ξεχωρίσει ήδη ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2021 και μάλιστα η Ελλάδα

βρίσκεται σε μια ξεχωριστή θέση!

Στο άρθρο του με τίτλο «Lonely Planet Best In Travel 2021» (But With A Twist), το Forbes μιλάει για τους προορισμούς που θα μας απασχολήσουν περισσότερο το 2021 και εξηγεί σε ποιον τομέα ξεχωρίζει ο καθένας. Σημειώνεται ότι οι προορισμοί που προτείνει το περιοδικό προέρχονται απ’ την ομάδα του Lonely Planet, η οποία συνέταξε μια λίστα με τις πόλεις/ χώρες που ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα, όπως φαγητό, διασκέδαση, περιπατητικές διαδρομές κτλ.

Η Ελλάδα, για παράδειγμα, προτείνεται ως ο ιδανικός προορισμός για όποιον θέλει να φάει καλά και δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε 100% σε αυτό!

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2021Αειφορία

Καλύτερος προορισμός για φαγητό – Ελλάδα

Με τα βιολογικά προϊόντα και τα θαλασσινά της, η Ελλάδα βρίσκεται ένας ακούσιος ηγέτης των πιο βιώσιμων τροφίμων στον κόσμο.

Το Lonely Planet αναφέρει για τη χώρα μας: «Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι γνωστή παγκοσμίως για την εφαρμογή επίσημων πρωτοβουλιών σχετικά με βιώσιμες πρακτικές, αλλά ανεπίσημα, οι Έλληνες είναι “πράσινοι” εδώ και αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας ελαιολάδου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους Έλληνες, είτε ζουν σε νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν ένα χωριό δεν επιτυγχάνει ένα μοναδικό πιάτο χρησιμοποιώντας ένα άγριο βότανο ή λαχανικό παραγωγικό για την περιοχή του, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους θεώρηση για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο».

Αλλά τίποτα δεν είναι πιο γνήσιο από τη μαζική φιλοξενία που απευθύνεται σε όλους. Είναι ένας τρόπος ζωής για τους Έλληνες. Είναι ενσωματωμένο στο DNA τους και σε όλη τη χώρα, γενναιόδωροι και παθιασμένοι ντόπιοι μοιράζονται τις γνώσεις τους με τους ταξιδιώτες, συνδυάζοντας φανταστικό φρέσκο μαγείρεμα με δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία σε διαφορετικά τοπία

healthline.com

Καλύτερη πόλη- Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Κορυφαία στον παγκόσμιο δείκτη βιωσιμότητας προορισμών, το Γκέτεμποργκ εισήγαγε μια σειρά προοδευτικών και μετρήσιμων λύσεων για να γίνει κλιματικά ουδέτερο έως το 2030.

View this post on Instagram

A post shared by Göteborg/Gothenburg (@goteborgcom)

Καλύτερα νησιά – Παλάου, Ειρηνικός Ωκεανός

Αυτό το παρθένο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας χάρη στις προοδευτικές πολιτικές και τα προστατευτικά του μέτρα.

View this post on Instagram

A post shared by SardegnAmare Social (@sardegnamare_social)

Καλύτερο μέρος για ποδηλασία – Virginia Mountain Bike Trail

500 μίλια ανάμεσα στα βουνά Blue Ridge και Appalachian Trail προσφέρουν στους ποδηλάτες έναν εύκολο, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αλληλεπίδρασης με τη φύση.

View this post on Instagram

A post shared by Priscilla M. (@priscillaamagee)

Καλύτερο ταξίδι με τρένο – Rocky Mountaineer

Το Rocky Mountaineer μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 18 τόνους ετησίως, αύξησε την ανακύκλωση και εισήγαγε πρωτοβουλίες για την προστασία της τοπικής άγριας ζωής.

View this post on Instagram

A post shared by Rocky Mountaineer (@rockymountaineer)

Καλύτερος αναδυόμενος προορισμός – Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Αυτά τα νησιά της Καραϊβικής πρωτοπορούν στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής με προτεραιότητα τη βιωσιμότητα -έχουν απαγορεύσει τα πλαστικά και φελιζόλ μιας χρήσης και έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

View this post on Instagram

A post shared by Tropical Adventures (@tropicaladventuresantigua)

Οι 6 προορισμοί στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείς μετά την πανδημία

Καλύτερες βόλτες – Le Vie di Dante, Ιταλία

Το Roads of Dante είναι ένα επικό δίκτυο μονοπατιών 245 μιλίων που μπορείς να εξερευνήσεις μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

View this post on Instagram

A post shared by Lonely Planet España (@lonelyplanet_es)

Κοινότητα

Καλύτερη αποκατάσταση- Αυστραλία

Η Αυστραλία αναγνωρίζεται για το εκπληκτικό έργο αποκατάστασης της κοινότητας μετά τις πυρκαγιές πριν από ένα χρόνο.

Pixabay

Καλύτερο Τουριστικό Έργο- Το Δίκτυο Οικολογικού Τουρισμού Burren στην Ιρλανδία

Το Burren EcoTourism Network στο County Clare συγκεντρώνει περισσότερες από 60 τοπικές επιχειρήσεις για να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον αειφόρο τουρισμό.

View this post on Instagram

A post shared by Alison Alderton (@lilyandthebargebeagles)

Καλύτερη διαμονή – Καζακστάν

Στο Καζακστάν, οι χωρικοί εκπαιδεύονται στη φιλοξενία για την παροχή σπιτιών, ενώ παράλληλα παρέχουν νέες οικονομικές ευκαιρίες στην τοπική κοινότητα.

View this post on Instagram

A post shared by Ashley Benson (@ashleybenson754)

Ποικιλομορφία

Καλύτερη πολιτιστική ποικιλομορφία – Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

Ένα διαφορετικό καταφύγιο καλλιτεχνών και πολιτιστικό σημείο, αυτή η παραλιακή πόλη της Καλιφόρνιας διαμορφώνεται από τις ιθαγενείς, ισπανικές, μεξικάνικες και αμερικανικές κοινότητες.

View this post on Instagram

A post shared by TRAVEL | VACATION | LIFESTYLE (@amazingtravelteam)

Καλύτερος φιλόξενος προορισμός – Αμμάν, Ιορδανία

H φημισμένη φιλοξενία της Ιορδανίας είναι αυτή που την χαρακτηρίζει! Γι’ αυτό αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό και φιλόξενο προορισμό για όλους.

View this post on Instagram

A post shared by Amman (@amman00962)

Καλύτερος προσβάσιμος προορισμός – Κόστα Ρίκα

Με τους αυστηρούς νόμους που έχει νομοθετήσει, η Κόστα Ρίκα αποτελεί κορυφαίο προορισμό για όσους είναι σε αναπηρικά αμαξίδια.

View this post on Instagram

A post shared by Visit Costa Rica (@visit_costarica)

Αυτοί είναι μερικοί απ’ τους καλύτερους προορισμούς για το 2021! Ποιοι θα μπουν στη λίστα για τα επόμενα ταξίδια σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο To Lonely Planet ξεχωρίζει τους κορυφαίους προορισμούς για το 2021 και η Ελλάδα έχει μια μοναδική θέση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα