Tips για να διαλέξεις το σωστό σουτιέν για σένα!

13:13 15/2/2020 - Πηγή: iPop

Αγοράζεις εσώρουχα και τελικά καταλήγεις να φοράς μόνο δύο-τρία κάθε φορά; Κι αυτό γιατί μόνο αυτά σε βολεύουν τελικά; Μήπως δεν ξέρεις ακόμα πώς να διαλέξεις σουτιέν; 

Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό στήθος, οπότε είναι λογικό να μην τη βολεύουν όλα τα σουτιέν. Ωστόσο, υπάρχουν tips για να διαλέξεις το σωστό νούμερο και το σωστό τύπο σουτιέν που σου ταιριάζει.

Τελικά, πώς να διαλέξεις σουτιέν για σένα;

Μετρήσου

Για να βρεις το σωστό νούμερο πρέπει να ξέρεις και το λεγόμενο cup που ταιριάζει στο δικό σου στήθος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μετρηθείς για να βρεις το μέγεθος του θώρακά σου και συνεπώς και το cup. Μέτρησε την περιφέρεια κάτω από το στήθος, στη συνέχεια την περιφέρεια του στήθους στο ύψος της θηλής και στο τέλος αφαίρεσε την περιφέρεια του στήθους στο ύψος της θηλής από την περιφέρεια του θώρακα. Τα εκατοστά που θα βγάλεις από την πράξη αυτή αντιστοιχούν και σ’ ένα cup (A, B, C, D).

Η αντιστοιχία εκατοστών σε cup:

10 εκατοστά: AA10-12 εκατοστά: A13-15 εκατοστά: B15-17 εκατοστά: C18-20 εκατοστά: D20-22 εκατοστά: DD (E)23-25 εκατοστά: F (DDD)26-28 εκατοστά: G28-30 εκατοστά: HΔοκίμασε

Είναι πολύ σημαντικό πριν αγοράσεις ένα σουτιέν να το δοκιμάσεις, αφού μερικές φορές το μέγεθος διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Επιπλέον, για να βρεις το στυλ του σουτιέν που σου ταιριάζει πρέπει να έχεις δοκιμάσει μερικά.

GettyΕφαρμογή σουτιέν

Το σουτιέν πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο στήθος σου. Το μπροστινό μέρος του σουτιέν θα πρέπει να εφάπτεται στο στήθος σου και το κάτω σημείο του σουτιέν, εκεί που είναι η μπανέλα, να είναι σταθερό και να μην φεύγει ακόμα κι αν σηκώνεις τα χέρια σου.

Επιπλέον, ιδανικά είναι καλό το πίσω μέρος του σουτιέν να είναι ελαστικό και να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι το σουτιέν δε θα εφάπτεται στο δέρμα. Απλά δεν χρειάζεται να είναι πολύ σφικτό. Μην ξεχνάς πως το κούμπωμα θα πρέπει να βρίσκεται στη μέση της πλάτης κι όχι πολύ ψηλά, όπως πολλές γυναίκες κάνουν.

Κάθε πότε πρέπει ν’ αντικαθιστάς το σουτιέν σου; 

Διάβασε ακόμα:

Τόσο καιρό τοποθετούμε το σουτιέν μας λάθος στο συρτάρι!

Photo: unsplash/ elia fernandes

Το άρθρο Tips για να διαλέξεις το σωστό σουτιέν για σένα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα