Tips για ένα αξέχαστο road trip χωρίς απρόοπτα!

20:31 5/7/2020 - Πηγή: iPop

Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μια τάση που ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσει. Όσο, λοιπόν, ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, τόσο αυτές οι συμβουλές για road trip θα σου είναι χρήσιμες. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία, τα road trips είναι μια απίστευτη εμπειρία. Ένα επιτυχημένο road trip θα αποτελέσει μια εμπειρία ζωής για εσένα και ναι, πρέπει να τη ζήσεις. Είναι πολύ διαφορετικό να ταξιδεύεις με αυτοκίνητο

από το να ταξιδεύεις με πλοίο ή αεροπλάνο. Φυσικά, όμως, θέλει και κάποια προετοιμασία για να μην συμβούν απρόοπτα.

Όλες οι συμβουλές για road trip που πρέπει να θυμάσαι

Ξεκίνα νωρίς το πρωί 

Το ταξίδι με αυτοκίνητο το βράδυ δεν είναι και τόσο ξεκούραστο, αφού πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να νυστάξεις, δεν είναι και μέρα για να βλέπεις καλύτερα. Επιπλέον, όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τόσο το καλύτερο για να κερδίσεις και τη μέρα σου.

Προτίμησε το δικό σου αυτοκίνητο 

Από το να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο που μπορεί να μην σε βολέψει στην πορεία, προτίμησε το δικό σου, εφόσον βέβαια αντέχει να κάνει τα χιλιόμετρα που απαιτούνται.

Ωστόσο, το είδος του αμαξιού παίζει ρόλο!

Τι είδους αμάξι θα χρειαστείς, εξαρτάται από τον προορισμό σου, τον τύπο του ταξιδιού και το πόσα άτομα θα είστε.

Καθάρισε το όχημά σου 

Ξεκινάς μια εκδρομή ή ένα ταξίδι με βρώμικο αυτοκίνητο; Not! Τουλάχιστον εσωτερικά πρέπει να λάμπει και τα τζάμια σου ειδικά να είναι πεντακάθαρα.

Έλεγξε το αυτοκίνητο 

Από τη στιγμή που ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, φρόντισε να έχεις τσεκάρει ότι όλα είναι καλά, λάστιχα, λάδια, υγρά κι οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει το ταξίδι σου. Έλεγξε, ακόμα, και τα φώτα!

Απαραίτητα έγγραφα 

Μερικά έγγραφα, όπως ταυτότητα, άδεια οδήγησης, ασφάλεια, άδεια κυκλοφορίας, είναι πάντα απαραίτητα όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο. Έλεγξε ότι τα έχεις μαζί σου πριν ξεκινήσεις.

GPS 

Υπάρχει, γιατί να μην το χρησιμοποιήσεις; Εισήγαγε τον αρχικό και τον τελικό προορισμό σου και απόκτησε μια ιδέα για το χρονοδιάγραμμα που θα επιλέξεις. Ρύθμισε την διαδρομή και δες που μπορείς να πας και πόσο χρόνο θα σου πάρει.

Βέβαια, μην ξεχάσεις να πάρεις και τουλάχιστον ένα χάρτη μαζί σου!

Μουσική 

Η καλύτερη συντροφιά φυσικά! Λίγα πράγματα ταιριάζουν τόσο πολύ, όσο η μουσική και ο ανοιχτός δρόμος. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να ακούσεις μουσική, οπότε βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει αρκετές λίστες αναπαραγωγής.

Ψιλά για τα διόδια; 

Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις τελευταία στιγμή για ψιλά και κέρματα. Φρόντισε να μην κουβαλάς μαζί σου 50άρικο για τα διόδια.

Μην ξεχνάς τα καύσιμα 

Φρόντισε να έχεις αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου, το οποίο θα εφοδιάσεις και πάλι πριν σου τελειώσει αυτή που έχεις και ψάχνεσαι.

Κάνε και καμιά στάση 

Αν το ταξίδι σου είναι μακρινό σίγουρα θα περνάς κι από άλλες ενδιαφέρουσες περιοχές. Κάνε έστω μία στάση να τις ανακαλύψεις, πέρνα από κεντρικά τους σημεία και δοκίμασε τοπικά προϊόντα. Μόνο θετικά έχεις να κερδίσεις.

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο τα νησιά! Εναλλακτικές διακοπές χωρίς πλοίο!

Συνταξιδιώτης 

Τα road trips μπορούν να φτιάξουν έναν ισχυρότερο δεσμό ή να καταστρέψουν μια φιλία. Σίγουρα, θα σε κάνουν να γελάσεις, αλλά φαντάσου να είσαι κολλημένος σε ένα αυτοκίνητο για έξι ώρες.

pixabay

Μην ξεχάσεις το φορητό ψυγείο 

Ποιος ξέρει πότε θα βρεις μαγαζί να αγοράσεις φαγητό; Πάρε μαζί σου μια cooler bag ή ένα φορητό ψυγείο. Αποθήκευσε ποτά, αναψυκτικά και τρόφιμα σε περίπτωση που πεινάσεις.

Ειδοποίησε το ξενοδοχείο 

Αν έχεις κλείσει κάπου τη διαμονή σου και πρόκειται να καθυστερήσεις ή να φτάσεις πιο νωρίς, φρόντισε να ενημερώσεις αυτούς που σε περιμένουν, στην περίπτωση αυτή το ξενοδοχείο σου.

Μην φας πολύ βαριά 

Πριν οδηγήσεις φρόντισε να μην έχεις φάει πολύ βαριά, γιατί σίγουρα θα νυστάξεις στο τιμόνι. Και φυσικά μην καταναλώσεις αλκοόλ.

Γενικά όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, φρόντισε να το κάνεις οργανωμένα. Ωστόσο, απόλαυσε τη διαδρομή και άσε τη γκρίνια στην άκρη! Χαμογέλα, σε ταξίδι είσαι! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αυτή είναι η τάση του φετινού καλοκαιριού στα ταξίδια | Όσα θες να ξέρεις

Photos: Pexels

Το άρθρο Tips για ένα αξέχαστο road trip χωρίς απρόοπτα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα