Οι καλύτερες συμβουλές για γονείς που θες να ξέρεις

14:38 5/7/2020 - Πηγή: iPop

Ετοιμάζεσαι να γίνεις μαμά και σκέφτεσαι πως θα μεγαλώσεις το παιδί σου σε υγιές περιβάλλον; Αγχώνεσαι για όλα αυτά που φοβάσαι μήπως πάνε στραβά και επηρεάσουν την προσωπικότητα του παιδιού σου; Μην ανησυχείς, πρώτα από όλα να πιστεύεις στον εαυτό σου και στην αγάπη που νιώθεις να μεγαλώνει μέσα σου και έπειτα γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Έχουμε μαζέψει τις καλύτερες συμβουλές για γονείς.

Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο. Το να είσαι καλός

γονιός απαιτεί καθημερινή δουλειά! Κυρίως απαιτεί χρόνο, όχι μόνο στην αρχή. Τα παιδιά κυρίως ζητούν το χρόνο σου και την προσοχή σου, αυτό έχουν ανάγκη.

Τι σημαίνει να είσαι καλός γονιός

Καλός γονιός δε σημαίνει τέλειος γονιός. Κανένας δεν είναι τέλειος και πρέπει να το αποδεχτούμε γιατί ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Αυτό που θα πειράξει είναι αν επιλέξεις κάτι για το παιδί σου, όπως το τι χόμπι να κάνει, με γνώμονα το τι θα ήθελες εσύ να κάνει. Να ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι είναι αυτό που του αρέσει να κάνει, που το ευχαριστεί, τι θα ήθελε να δοκιμάσει.

PexelsΣυμβουλές για γονείςΝα είσαι ο εαυτός σου! Να είσαι ο ενήλικας όταν χρειάζεται και να είσαι το παιδί που έχεις μέσα σου όλες τις άλλες ώρες.Να είσαι πρότυπο για το παιδί σου. Να είσαι ο ήρωας του. Γίνε αυτό που θα ήθελες να γίνει το παιδί σου όταν μεγαλώσει.Αγάπα το παιδί σου με πράξεις. Δώσε του χρόνο μαζί σου. Να μη προλαβαίνει να νιώσει ότι του έλειψες. Να είναι γεμάτο συναισθηματικά από το χρόνο που περνάτε μαζί.Προσπάθησε να μη λες “όχι δε θα το κάνουμε αυτό” να λες “όχι αλλά μπορούμε να κάνουμε το άλλο”. Αν έχεις θετική στάση θα μάθετε ο ένας τον άλλο πιο γρήγορα.Γίνε η ασφάλεια του. Να ξέρει ότι είσαι εκεί ότι κι αν του συμβεί και ότι μπορεί να σου μιλήσει χωρίς να φοβάται την αντίδρασή σου.Αν του πεις κάτι να το τηρείς. Μη το αναβάλλεις και μη το ξεχνάς. Για το παιδί σου η βόλτα που του έχεις τάξει είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Έτσι θα κερδίζεις και την εμπιστοσύνη του και έτσι θα αρχίσει να μαθαίνει και τα όρια σου.Τέλος, ίσως και το πιο σημαντικό. Πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου όπως και το παιδί σου. Αν αφήσεις τον εαυτό σου, δε θα είσαι χαρούμενη και αποτέλεσμα αυτού θα είναι το να είσαι πιο κουρασμένη από ότι αν έκανες και κάτι για σένα που να σε εκτονώνει.

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για γονείς που συγκεντρώσαμε. Είτε είσαι νέα μανούλα είτε όχι, ελπίζουμε να σε βοηθήσουν και να θυμάσαι σε κάποια πράγματα η μαμά ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται το παιδί, αλλά και το παιδί χρειάζεται να ξέρει ότι έχεις ακούσει αυτά που σου έχει πει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι “τεμπέληδες” γονείς μεγαλώνουν καλύτερα παιδιά!

Photo: Freepik

Το άρθρο Οι καλύτερες συμβουλές για γονείς που θες να ξέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα