Πώς να έχεις δροσερό κινητό το Καλοκαίρι

17:12 5/7/2020 - Πηγή: iPop

Θες να είναι δροσερό το κινητό το Καλοκαίρι? Ζεσταίνεται λόγω του ήλιου στην παραλία και όταν πας να το πιάσεις καίγεσαι; Καλό είναι οι συσκευές να μην ανεβάζουν τη θερμοκρασία τους πάνω από το φυσιολογικό καθώς είναι πιο εύκολο να κολλήσουν σε μόνιμη βάση, να χαθούν προσωπικά δεδομένα ή και να καταστραφούν. Μπορεί να δημιουργηθεί, επίσης, διαρροή στην μπαταρία το οποίο θα θέσει τελικά τη δική σου υγεία σε κίνδυνο. Μην ανησυχείς όμως γιατί υπάρχουν πέντε τρόποι να το αποφύγεις αυτό και θα στους πω αμέσως!

Δροσερό κινητό το ΚαλοκαίριΜην το έχεις στην τσέπη σου

Αν θες

να κρυώσει το τηλέφωνό σου μην το κρατάς στην τσέπη σου ειδικά όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα. Μη ξεχνάς ότι και το δικό σου σώμα ανεβάζει θερμοκρασία και αυτό από μόνο του μπλοκάρει τη διαδικασία ψύξης της συσκευής σου. Όπως αντίστοιχα και όταν το φορτίζεις θα πρέπει να το έχεις σε σκιερό μέρος καθώς ανεβάζει θερμοκρασία η μπαταρία.

Μην το χρησιμοποιείς συνέχεια

Είναι Καλοκαίρι! Σταμάτα να είσαι με ένα τηλέφωνο στο χέρι.. Βάλ’ το στη λειτουργία πτήσης για λίγο. Θα σε βοηθήσει επίσης να δεις πόσο εξαρτημένος είσαι τελικά από την τεχνολογία! Όταν χρησιμοποιείς συνέχεια το κινητό σου τηλέφωνο ή παίζοντας παιχνίδια ή κάνοντας κλήσεις επίσης υπερθερμαίνεται. Η λειτουργία πτήσης θα το βοηθήσει να κρυώσει πιο γρήγορα σε αυτή την περίπτωση και καλό είναι να το κάνεις που και που.

PexelsΜην αφήνεις το κινητό στο αυτοκίνητο

Δροσερό κινητό το καλοκαίρι και αυτοκίνητο δε συνδυάζονται. Ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε μία ζεστή μέρα του Καλοκαιριού λειτουργεί όπως και το θερμοκήπιο.. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι απαγορευτικό όχι μόνο για το κινητό σου να το αφήσεις εκεί μέσα, αλλά ακόμα και για σένα θα ήταν βλαβερό να μείνεις για πολύ ώρα εκτεθειμένη σε τόσο υψηλή θερμοκρασία.

Προσοχή που φορτίζεις το τηλέφωνο

Μην φορτίζεις το κινητό σου τηλέφωνο όταν έχει άμεση επαφή με τον ήλιο γιατί θα υπερθερμανθεί και ίσως προκαλέσει βλάβη. Αντίστοιχα, μην φορτίζεις το κινητό σου κάτω από αντικείμενα όπως μαξιλάρια, κουβέρτες, πετσέτες, γενικά όχι κάτω από πράγματα που θα βοηθήσουν στο να ανέβει η θερμοκρασία του πάνω από το φυσιολογικό.

Μην το βάλεις στην κατάψυξη

Ελπίζω να σου φάνηκε αστείο ακόμα και στη σκέψη, αλλά επειδή καμιά φορά σε έκτακτη ανάγκη μπορεί να το σκεφτείς.. ΜΗΝ το κάνεις. Όσο κακό δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες στο τηλέφωνο, άλλο τόσο κακό κάνουν οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σου φανούν χρήσιμες και ακόμα περισσότερο ελπίζουμε να αφήνεις που και που το κινητό από τα χέρια σου, οπότε να μην τις χρειαστείς και να περάσεις και ένα τέλειο Καλοκαίρι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Μπήκες με το κινητό στη θάλασσα; Να τι πρέπει να κάνεις αμέσως!

Photo: Freepik

Το άρθρο Πώς να έχεις δροσερό κινητό το Καλοκαίρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα