Η τέχνη του φλερτ: Ένας οδηγός με όλα όσα θέλεις να ξέρεις και εκείνα που δεν φαντάζεσαι ότι παίζουν ρόλο

21:27 13/5/2022 - Πηγή: iPop

Ένας πλήρης οδηγός για φλερτ και για σένα που είσαι λίγο μπερδεμένη με το τι είναι φλερτ, πώς φλερτάρουμε και γιατί το φλερτ χρειάζεται στη ζωή μας. Βρήκα πολύ χρήσιμες έρευνες, τα ευρήματα των οποίων θα μοιραστώ σήμερα μαζί σου και θεωρώ ότι είναι πολύ κατατοπιστικά και θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις το τοπίο. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές τα όρια στο φλερτ

είναι πολύ ρευστά και δύσκολα ανιχνεύσιμα. Περισσότερο είναι η χημεία και αύρα που πλανάται στον αέρα, αυτός ο ηλεκτρισμός που σε μαγνητίζει με συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίες είναι αρκετές για να σε κάνουν να νιώσεις αρεστή και επιθυμητή.

Ένας πλήρης οδηγός για φλερτ

Τι είναι φλερτ; Είναι η συμπεριφορά που εκδηλώνει ερωτική συμπάθεια και το ενδιαφέρον ενός προσώπου προς κάποιο άλλο, με σκοπό την σύναψη ερωτικής σχέσης, χωρίς υπόσχεση ότι αυτό θα συμβεί. Το φλερτ δεν υπόσχεται τίποτα, δεν είναι απιστία, δεν είναι σχέση και φυσικά εξαρτάται από τον τρόπο που το κάνει ο καθένας. Είναι περισσότερο μια ένδειξη ότι υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιο άτομο με μια πλατωνική βάση, στην αρχή τουλάχιστον.

Το φλερτ χρειάζεται στη ζωή μας! Μας δίνει αυτό το αλατοπίπερο, τον ηλεκτρισμό και την ένδειξη ενδιαφέροντος. Σε ξεσηκώνει και σου προσφέρει κάποιες μέρες την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε όλοι. Ίσως όμως έχεις προσέξει και εσύ ότι σε κάποιους λειτουργεί καλύτερα η διαδικασία του φλερτ, ενώ για άλλους θεωρείται άθλος που σπανίως λειτουργεί και δίνει αποτελέσματα.

Το βασικό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ποιος είναι ο σκοπός σου πίσω από αυτό. Γιατί είναι να περάσεις καλά, να ανέβουν οι πόντοι της αυτοπεποίθησής σου ή μια βραχυπρόθεσμη σχέση.

23+1 ερωτήσεις για να κάνεις στον σύντροφό σου. Και όχι δεν είναι μέσα σ’αυτές με πόσες έχει πάει!

Η πιο αποτελεσματική τεχνική φλερτ

Δύο είναι τα είδη φλερτ που είναι βασικά και χρησιμοποιούνται απ’ όλους: Το χαμόγελο και η οπτική επαφή, δείκτες που λειτουργούν εξίσου καλά και για τα δύο φύλα.

Είτε ψάχνεις για κάτι χαλαρό, είτε για ένα μακροχρόνιο ειδύλλιο, το χιούμορ θεωρείται η πιο αποτελεσματική στρατηγική για ένα πετυχημένο φλερτ σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες της έρευνας.
Και για τα δύο φύλα, το γέλιο με τα αστεία κάποιου άλλου θεωρήθηκε σημαντικό προσόν στο φλέρτινγκ. Ωστόσο, είναι η πιο χρήσιμη στρατηγική για τους άνδρες, ειδικά εκείνους που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις.

Δεν είναι μόνο αποτελεσματικό να είσαι αστείος, αλλά για τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις στον πιθανό σύντροφό σου ότι πιστεύεις ότι είναι αστείος. Άλλες τακτικές φλερτ στη λίστα περιελάμβαναν μη οικεία επικοινωνία, όπως δηλαδή το να ζητήσει τη βοήθειά σου και να σε κάνει να γελάς.

Τι ρόλο παίζει το φύλο σας και ο σκοπός του φλερτ

Για τις γυναίκες που αναζητούν κάτι χαλαρό, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα σήματα της σεξουαλικής διαθεσιμότητας, όπως η σέξι διάθεση ή η σωματική επαφή, κρίθηκαν ως τα πιο αποτελεσματικά.
Ενώ για τους άνδρες, οι τακτικές φλερτ που σηματοδοτούν τη γενναιοδωρία και τη δέσμευση, όπως η οικεία συνομιλία και το πέρασμα χρόνου μαζί, θεωρήθηκαν ως οι πιο αποτελεσματικές. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα όταν οι άντρες αναζητούσαν μια μακροχρόνια σχέση.

Είναι ενδιαφέρον ότι όταν οι άνδρες αναζητούσαν μια βραχυπρόθεσμη σχέση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επαφή μέσω σχολίων, συνομιλιών και φιλοφρονήσεων δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές μορφές φλερτ.
Σε μια μακροχρόνια σχέση, όμως, αυτές οι τακτικές ήταν εξίσου αποτελεσματικές με τις συζητήσεις, φιλοφρονήσεις, τυχαία σχόλια και μηνύματα, ακόμα κι αν δεν είναι συνεχόμενα ή με οικειότητα, μπορεί να σηματοδοτούν συνεχή (έστω και μικρή) επένδυση.

Η μοναδική ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου για τις σχέσεις. Και όχι η απάντηση δεν είναι στο Google!


Όπως ήταν αναμενόμενο, το χιούμορ κατετάγη πολύ ψηλά ως αποτελεσματική τακτική φλερτ. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι αυτό συμβαίνει επειδή το χιούμορ είναι ένα σημάδι ευφυΐας που δύσκολα ψεύδεται. Ως αποτέλεσμα, είναι ένας καλός δείκτης για έναν μελλοντικό σύντροφο με θετική επίδραση στην ευημερία μιας γυναίκας.

Οι γυναίκες που αναζητούν βραχυπρόθεσμες σχέσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές στο φλερτ όταν κάνουν γνωστή τη σεξουαλική τους διαθεσιμότητα. Οι άντρες, από την άλλη, είναι προτιμότερο να επιδεικνύουν αφοσίωση και γενναιοδωρία ενώ φλερτάρουν με το αντίθετο φύλο.

Η θεωρία υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στις πιέσεις της σεξουαλικής επιλογής στο ανθρώπινο είδος. Για τους άνδρες, το σεξ συνοδεύεται από ελάχιστες υποχρεώσεις ή επένδυση σε έναν απόγονο, επομένως, σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία, είναι πιο πιθανό να έχουν πολλαπλούς συντρόφους. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, πρέπει να είναι πιο επιλεκτικές όσον αφορά τις προοπτικές τους.

Πρακτικά, αυτό θα σήμαινε ότι οι πιο αποτελεσματικές γυναίκες στο φλερτ ήταν αυτές που έκαναν εμφανείς και γνωστές τις σεξουαλικές προθέσεις τους μέσω συμπεριφορών όπως η σωματική επαφή. Οι πιο αποτελεσματικοί άνδρες στο φλερτ, ήταν εκείνοι που προώθησαν τα καλύτερα μέρη του χαρακτήρα τους και του σώματός τους.

Σχέση και φλερτ

Μέχρι ποιο σημείο όταν είσαι σε μια σχέση μπορείς να κάνεις φλερτ με κάποιον άλλο εκτός του συντρόφου σου; Αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι που θα ερωτηθούν θα πουν κάτι διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι για να απαντήσεις ειλικρινά σε αυτό, θα πρέπει να σκεφτείς αν έβλεπες τον σύντροφό σου να φλερτάρει με κάποια άλλη, μέχρι ποιο σημείο δεν θα σε ενοχλούσε. Είναι διαφορετικό το να υπάρχει ένα είδος, χιούμουρ και να πλανάται κάτι αόριστο στον ορίζοντα και διαφορετικό το να φτάνει στα όρια των υπονοούμενων και της ερωτοτροπίας.

Μην κάνεις αυτό που δεν σου αρέσει να σου κάνουν. Ο οδηγός είσαι εσύ και το τι σου αρέσει ή δεν σου αρέσει να σου κάνουν. Κάτι αντίστοιχο λογικά νιώθει και ο σύντροφός σου. Μέσω του διαλόγου λύνονται οι πιθανές παρεξηγήσεις.

Από την άλλη, ακόμα και με τον σύντροφό σου υπάρχουν πάντα οι ευκαιρίες για φλερτ, για ένα ξάφνιασμα και κάτι εντελώς απρογραμμάτιστο που σε βγάζει έξω από τα συνηθισμένα.

Και αν μια μέρα ξυπνήσω στα 40+ και το έχω μετανιώσει;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η τέχνη του φλερτ: Ένας οδηγός με όλα όσα θέλεις να ξέρεις και εκείνα που δεν φαντάζεσαι ότι παίζουν ρόλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα