The Crown: Πώς θα επηρεάσει η νέα σεζόν τα ποσοστά της μοναρχίας στην Βρετανία;

18:31 8/11/2022 - Πηγή: iPop

Κι ενώ η πρεμιέρα για το The Crown 5η σεζόν βρίσκεται μια ανάσα μακριά μας, η δημοφιλής σειρά του Netflix είναι αντιμέτωπη με ακόμα ένα σοκαριστικό στοιχείο. Το νεότερο κοινό, που δεν έχει αναμνήσεις από τη δεκαετία του 1990, είναι πιθανό να έχει διαμορφώσει τις απόψεις του για τη μοναρχία «βαριά επηρεασμένο» από την τηλεοπτική δραματοποίηση της εποχής του The Crown, λέει ένας ειδικός.

id="tw-target-text">«Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό η σειρά του Netflix να ληφθεί ως σχεδόν ντοκιμαντέρ», λέει η καθηγήτρια Pauline Maclaran του Κέντρου για τη Μελέτη της Σύγχρονης Μοναρχίας στο Royal Holloway, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πολύ λιγότερο δημοφιλή σε αυτή τη γενιά», λέει ο καθηγητής Maclaran. Και δεν περιμένει η νέα σειρά, που καλύπτει την ταραγμένη σχέση μεταξύ της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του τότε πρίγκιπα Καρόλου, να δημιουργήσει συναισθήματα συμπάθειας για τη μοναρχία στους νέους.

View this post on Instagram

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Η μοναρχία της Βρετανίας αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα ποσοστά. Βασιλιάς ο Κάρολος αλλά για πόσο ακόμα;

The Crown 5η σεζόν: Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος για την μοναρχία; The Crown 5η σεζόν

Παρά το ότι υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με τον έλεγχο γεγονότων, ο πραγματικός αντίκτυπος μιας τέτοιας τηλεοπτικής σειράς είναι το συναισθηματικό της μήνυμα που αφήνει, ιδιαίτερα όταν φιλτράρεται μέσω των social media.

Για τους νεαρούς θεατές του Gen Z, η καθηγήτρια Maclaran αναμένει ότι η Diana θα αναδειχθεί ως το «πολιτιστικό είδωλό» τους. Οι νέοι θα ταυτιστούν με τους προσωπικούς της αγώνες, την υπεράσπιση των αιτιών και την αμφισβήτηση των θεσμών. Η ιστορία της Νταϊάνα, την οποία υποδύεται η Elizabeth Debicki, όπως θα την αφηγηθεί το The Crown θα κυριαρχήσει σε ένα νεανικό κοινό που δεν θυμάται την πριγκίπισσα όσο αυτή ζούσε.

Οι νέοι φαίνονται επίσης πιο έτοιμοι να αποδεχτούν την αυθεντικότητα της έκδοσης του The Crown. Μια έρευνα από το YouGov έδειξε ότι τα άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών είναι τρεις φορές πιο πιθανό από τα άτομα άνω των 65 ετών να περιμένουν ότι η σειρά του The Crown θα είναι «κυρίως ακριβής».

Η ταινία The Queen άλλαξε τα συναισθήματα του κόσμου για την Βασίλισσα

Το Netflix περιγράφει τη βασιλική σειρά ως «φανταστική δραματοποίηση, που φαντάζεται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί πίσω από κλειστές πόρτες». Ωστόσο, είναι ένα δράμα που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνδεθεί με τους θεατές «πνίγοντας» κάθε προειδοποίηση για την ιστορική ανακρίβεια.

Η καθηγήτρια Maclaran λέει ότι η μοναρχία είχε προηγουμένως ωφεληθεί από μια τέτοια προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας του 2006 The Queen, με πρωταγωνίστρια την Helen Mirren. «Η εικόνα της βασίλισσας ωφελήθηκε πραγματικά από το The Queen. Της έδωσε μια συναισθηματική πλευρά που οι άνθρωποι δεν είχαν δει», αναφέρει η ίδια.

Ωστόσο, η 5η σεζόν του The Crown αναμένεται να αφήσει μια ανάμεικτη εντύπωση για την μοναρχία, ιδιαίτερα στους νεότερους θεατές. Όσο πιο κοντά πλησιάζει η σειρά στο παρόν, τόσο πιο προβληματικό γίνεται αυτό. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές είναι ακόμα ζωντανοί. Δεν είναι απλώς η φαντασία του παρελθόντος, είναι μια δραματοποίηση της ζωής των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι μέρος του παρόντος.

The Crown: Ποια είναι τα γεγονότα που θα καλύψει η 5η σεζόν – Το τροχαίο της πριγκίπισσας Diana και οι έντονες αντιδράσεις για την σκηνή της κηδείας της

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο The Crown: Πώς θα επηρεάσει η νέα σεζόν τα ποσοστά της μοναρχίας στην Βρετανία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop
Crown, Βρετανία,Crown, vretania