Tα 5 πιο υγιεινά σνακς που μπορείς να φας

20:45 21/11/2019 - Πηγή: iPop

Εάν τρως συχνά σνακς, σίγουρα είσαι πεπεισμένη ότι είναι ο χειρότερος εχθρός σου στην προσπάθειά σου να χάσεις το περιττό βάρος. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, τουλάχιστον όχι πάντα. Υπάρχουν υγιεινά σνακς που μπορούν να σε βοηθήσουν να ικανοποιήσεις την πείνα σου, χωρίς να σαμποτάρουν τη διατροφή σου.

Το να φτιάξεις τα δικά σου σνακς είναι η καλύτερη λύση για να ξέρεις τι ακριβώς έχουν μέσα και να μην παίρνεις περιττές θερμίδες από «κρυφά» συστατικά που μπορεί να περιέχουν τα συσκευασμένα σνακς του σούπερ μάρκετ.

Μερικά

απ’ τα υγιεινά σνακς που σου προτείνουμε είναι με λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα ινών ενώ μερικά άλλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι ιδανικά για σένα που ακολουθείς την keto diet.

Σίγουρα θα βρεις κάποιο σνακ που να σου ταιριάζει και να σου αρέσουν τα υλικά του, και το καλύτερο όλων; Είναι όλα εγκεκριμένα από διατροφολόγους και healthy food bloggers.

Τα πιο υγιεινά σνακς που μπορείς να φαςΞηροί καρποί κι αποξηραμένα φρούτα

Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά αποτελούν αυτό το mix αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών! Μια χούφτα απ’ αυτά είναι το τέλειο σνακ για ανάμεσα στα βασικά σου γεύματα.

Ανά μερίδα: 163 θερμίδες, 9 γρ. λιπαρά, 19 γρ. υδατάνθρακες, 13 γρ ζάχαρη, 3 mg νάτριο, 2 γρ. ίνες, 5 γρ. πρωτεΐνη.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και berries

Λίγο γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς και berries είναι ένα απ’ τα πιο κλασικά υγιεινά σνακς που μπορείς να φτιάξεις και να απολαμβάνεις κάθε ώρα της ημέρας.

Συνδύασε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας ξηρούς καρπούς και 1/2 φλιτζάνι μούρα σε ένα μπολ.

Ανά μερίδα: 205 θερμίδες, 11 γρ. λιπαρά, 13 γρ. υδατάνθρακες, 7 γρ. ζάχαρη, 43 mg νάτριο, 1 γρ. ίνες, 16 γρ. πρωτεΐνη.

Μια ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο και φέτα

Unsplash/ Rodion Kutsaev

Ένα άκρως μεσογειακό σνακ που σε ξετρελαίνει έτσι κι αλλιώς! Κόψε μια μέτρια ντομάτα σε φέτες (ή μισή κούπα ντοματίνια) βάλε λίγη φέτα από πάνω κι ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Αυτό δεν σημαίνει ευτυχία;

Ανά μερίδα: 133 θερμίδες, 11 γρ. λιπαρά, 5 γρ. υδατάνθρακες, 4 γρ. ζάχαρη, 265 mg νατρίου, 1 γρ. ίνες, 5 γρ. πρωτεΐνη.

Baby καρότα με hummus

Freepik

Τα καρότα και το hummus είναι ένα σνακ που θα σου δώσει ενέργεια, ενώ αν βάλεις τα κατάλληλα καρυκεύματα θα νιώσεις την απόλυτη ευτυχία όταν το φας!

Βάλε τα αγαπημένα σου μπαχαρικά στο κλασικό hummus και σέρβιρέ το με 1 φλιτζάνι baby καρότα.

Ανά μερίδα: 236 θερμίδες, 12 γρ. λιπαρά, 27 γρ. υδατάνθρακες, 12 γρ. ζάχαρη, 416 mg νατρίου, 10 γρ. ίνες, 6 γρ. πρωτεΐνη.

Μήλο με μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

POPSUGAR Photography / Maria del Rio

Μπορεί να απορείς με το πώς συμπεριλαμβάνεται στα healthy snacks, αλλά αυτό το σνακ πραγματικά είναι πολύ καλά ισορροπημένο σνακ: Θα πάρεις πρωτεΐνες και πολλές ίνες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην πέψη.

Κόψε ένα μέτριο μήλο σε φέτες, πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και βάλε δίπλα 15 γρ. μαύρης σοκολάτας. Μπορείς επίσης να λιώσεις τη μαύρη σοκολάτα και να βουτάς μέσα το μήλο.

Ανά μερίδα: 253 θερμίδες, 13 γρ. λιπαρά, 35 γρ. υδατάνθρακες, 25 γρ. ζάχαρη, 74 mg νάτριο, 7 γρ. ίνες, 4 γρ. πρωτεΐνη.

Δες ακόμα:

Συνταγές Keto που θα σε κάνουν να θέλεις να ξυπνήσεις για να φας πρωινό!

Photo: Lindsay Moe/ Unsplash

Το άρθρο Tα 5 πιο υγιεινά σνακς που μπορείς να φας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα