Reebok ή Nike, κουτσουμπιλόβ, οματσουμότς και άλλοι συνειρμοί

19:30 11/5/2014 - Πηγή: iPop

Σου έχει τύχει ποτέ να είσαι σίγουρος/η ότι θυμάσαι απόλυτα τους στίχους ενός τραγουδιού και ενώ τα δίνεις όλα στο τραγούδι σε συναυλία, καραόκε ή αυθόρμητη ακαπέλα ερμηνεία, οι γύρω σου να σε κοιτούν σαν εξωγήινο; Οι περαιτέρω αντιδράσεις ποικίλλουν: από απορία για το τι λες μέχρι γέλια εις βάρος σου και κοροϊδία που τραβά 10 χρόνια (αν η συγκυρία το έφερε το «ατόπημα» να συμπέσει με σχολικά ή φοιτητικά χρόνια). «Τι να κάνω; Αυτό νόμιζα ότι λέει το τραγούδι», μάταια να προσπαθείς να εξηγήσεις. Και η τραγική ειρωνεία

είναι ότι τώρα ακούς ξεκάθαρα τον πραγματικό στίχο. Αυτόν που πριν σου διέφευγε… Αυτόν που είχες αντικαταστήσει με μια ωραιότατη δικιά σου ατάκα…

Όλοι έχουμε τις ατυχείς στιγμές μας σε αυτό το κομμάτι, αλλά ο τύπος το παράκανε. Κάτι με παπούτσια ήθελε να ακούσει και να τα αποτελέσματα:

Το video γίνεται viral, ε; 1,5 εκατ. views μέχρι τώρα. Και επειδή από τα δικά μας παθήματα ξεκινήσαμε, να επιστρέψουμε σε αυτά. Ως παιδί κι εγώ, είχα ένα αγαπημένο τραγούδι. Το οματσουμότς. Αυτό.

Για να δικαιολογηθώ τότε δεν ήξερα αγγλικά. Άρα έχω τα ίδια ελαφρυντικά με τον τύπο παραπάνω…
Κάπως έτσι, μας ήρθε και ένα άλλο στο μυαλό που πρώτοι το διακωμώδησαν οι Ημισκούμπρια το 2004. Τι εννοείς δεν τους θυμάσαι;

Άκου εδώ (και πήγαινε στο 2’47″):

Κουτσουμπιλά λοιπόν. Το οποίο πολύ άρεσε στη διαφήμιση της Cosmote και το πέταξε στην καμπάνια της για το Σήμα Καμπάνα το 2010, περίπου στο 1′:

Βέβαια, το αγαπημένο μας από όλη αυτή τη διαδικτυακή συνειρμική περιήγηση μεταξύ παραφράσεων γνωστών στίχων είναι αυτό το εύρημα: αν δεις λίγο πιο προσεκτικά τη διαφήμιση της Cosmote, θα εντοπίσεις μια celebrity του σήμερα στα πρώτα της βήματα. Κωνσταντίνα Σπυροπούλου παρακαλώ. Ιδού και το screenshot με την πόζα σήμα-κατατεθέν:

Υ.Γ.

1. Επειδή το θέμα είναι παγκοσμίου ενδιαφέροντος (!), δείτε αυτή και αυτή τη λίστα με τραγούδια τα οποία ο κόσμος μπλέκει συχνά. Μάλιστα, μόλις το περασμένο καλοκαίρι, έγινε έρευνα στο Spotify για τα τραγούδια που οι χρήστες τραγουδούν λάθος πιο συχνά.

2. Είμαι η μόνη που μπερδεύει συστηματικά τα τραγούδια του Ρουβά, της Παπαρίζου και κάποια του Χατζηγιάννη; Πείτε μας στα comments ποιους στίχους μπλέκετε!

The post Reebok ή Nike, κουτσουμπιλόβ, οματσουμότς και άλλοι συνειρμοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα