Poul Thomsen: «Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος για να επιστρέψει αποστολή στην Αθήνα»

18:27 21/4/2017 - Πηγή: iPop

«Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετή πρόοδος για να επιστρέψει αποστολή στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Poul Thomsen στην σκιά των στοιχείων που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ αλλά και το θετικό κλίμα της συνάντησης της Christine Lagarde με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ότι οι πιστωτές βρίσκονται πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης, εξήγησε ο

επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Poul Thomsen μιλώνταςστο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Δ.Ν.Τ., στην Ουάσινγκτον.

Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετή πρόοδος για να επιστρέψει αποστολή στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

Ο Thomsen, μάλιστα, παραδέχθηκε πως το πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016, ήτοι 3,9%, ξεπέρασε τις όποιες προβλέψεις είχαν εκφραστεί.

«Το Δ.Ν.Τ. μπορεί να υποστηρίξει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα επιλύει μεσοπρόθεσμα ζητήματα», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην περίοδο διατήρησης του 3,5%, με το Ταμείο να επιθυμεί μία σχετικά μικρή περίοδο.

Χωρίς συμφωνία για χρέος-πλεόνασμα το ΔΝΤ μένει εκτός

«Δεν θα συμμετάσχουμε εάν δεν υπάρχει συμφωνία τόσο για τις εφαρμοζόμενος πολιτικές όσο και για το θέμα του χρέους. Στο Eurogroup συμφωνήθηκε ένα σχεδιάγραμμα για την αναδιάρθρωσης του χρέους, με στόχο να μειώσει χαμηλότερα του 15% το κόστος χρηματοδότησής του μεσοπρόθεσμα και κάτω του 20% μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο κ. Thomsen επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΔΝΤ για το θέμα του χρέους.

Ο ίδιος επανέλαβε γι’ ακόμα μία φορά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ:

Συμφωνία για το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, για πόσο διάστημα η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πλεόνασμα στο 3,5% και από πότε θα πρέπει να ξεκινήσει να το επιτυγχάνει αυτό καιΝα υπάρξει επίλυση του θέματος του χρέους, ούτως ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Εάν λυθούν αυτά τα δύο θέματα, τότε μπορούμε να εισέλθουμε και εμείς στην όλη διαδικασία με ένα νέο πρόγραμμα. Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης, είναι θέμα των Ευρωπαίων εάν θα προχωρήσουν ή όχι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Η κρίση θα διαρκέσει αρκετά χρόνια

Απατώντας σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου έως πότε «οι Έλληνες θα ζουν αυτήν την τραγωδία», ο Poul Thomsen απάντησε ότι τα μέχρι στιγμ΄ςη δεδομένα της ελληνικής οικονομίας δείχνουν πως καόμα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και πως με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τις μεταρρυθμίσειςστον δημόσιο τομέα να μην είναι αρκετές «πρόκειται για κάτι που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια».

Διάβασε επίσης:

Αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές μετά την συνάντηση Τσακαλώτου- Lagarde

The post Poul Thomsen: «Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος για να επιστρέψει αποστολή στην Αθήνα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα