Τι συμβαίνει στο σώμα σου 10 ώρες αφού βάψεις τα νύχια σου;

17:40 21/4/2017 - Πηγή: iPop

Όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς βερνίκια νυχιών πάρα πολύ συχνά, γιατί τα νύχια σου θα αρχίσουν να στεγνώνουν και να γίνονται κίτρινα. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτός ο τύπος καλλυντικών μπορεί να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρή βλάβη στην υγεία σου. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι συμβαίνει στο σώμα σου 10 ώρες αφού βάψεις τα νύχια σου.

Οι κίνδυνοι των βερνικιών νυχιών έγκειται στην τοξικότητά τους. Ορισμένα σύγχρονα καλλυντικά για τη φροντίδα των νυχιών περιέχουν τα παρακάτω συστατικά, ικανά να βλάψουν σοβαρά την υγεία σου.

Συστατικά που βλάπτουν την υγεία σου

Τολουόλιο:

Ένας διαλύτης που δίνει στα καρφιά ένα ομαλό φινίρισμα και διατηρεί την χρωστική τους ουσία. Το τολουόλιο μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει αναπαραγωγικές διαταραχές.

Οι πονοκέφαλοι, η αδυναμία, η λιποθυμία και η ναυτία είναι μερικές μόνο από τις πιθανές συνέπειες της χρήσης υποβαθμισμένων βερνικιών νυχιών.

Φορμαλδεΰδη: Ένα άχρωμο αέριο που συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής του βερνικιού. Εάν πάσχεις από αλλεργίες, η επαφή με φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και πιθανά χημικά εγκαύματα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, σπασμούς και καρκίνο.

Ο φθαλικός διβουτυλεστέρας χρησιμοποιείται ως άρωμα. Η παρουσία αυτού του επικίνδυνου συστατικού μπορεί να σου προκαλέσει ενδοκρινικές διαταραχές, γυναικολογικές παθήσεις και ασθένειες της αναπνευστικής οδού.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη με μια ομάδα 24 γυναικών.

6 ώρες μετά το βάψιμο των νυχιών τους, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου – ένα παράγωγο φωσφορικού τριφαινυλίου το οποίο σχηματίζεται στη διαδικασία του μεταβολισμού.

10 ώρες μετά την έναρξη του πειράματος, τα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου στα σώματα όλων των συμμετεχόντων ανήλθαν σε 7 φορές υψηλότερα από τον κανονικό.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ανησυχητικά.

Πώς επιλέγεις ένα βερνίκι νυχιών που δεν θα προκαλέσει βλάβη στην υγεία σου;

Ορισμένες συσκευασίες και μπουκάλια βερνικιών νυχιών έχουν ειδικά σήματα:

Το «5-Free» σημαίνει ότι το προϊόν δεν περιέχει φορμαλδεΰδη, τις παράγωγες ρητίνες , τολουόλιο, φθαλικούς διβουτυλεστέρες ή καμφορά.Το «3-Free» σημαίνει ότι το βερνίκι είναι απαλλαγμένο από τρία από τα επιβλαβή συστατικά: φορμαλδεΰδη, φθαλικό διβουτύλιο και τολουόλιο.

Πριν αγοράσεις βερνίκι νυχιών, πρώτα απ ‘όλα πρόσεξε τα συστατικά και θυμήσου – η υγεία σου είναι στα χέρια σου!

The post Τι συμβαίνει στο σώμα σου 10 ώρες αφού βάψεις τα νύχια σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα