Oι όροι της Lagarde για να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

08:09 18/4/2017 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά η Christine Lagarde θέλησε να καταστήσει σαφή τη θέση του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η επικεφαλής του Ταμείου ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει συμμετοχή χωρίς βιώσιμο χρέος και μεταρρυθμίσεις.

Παραχωρώντας

συνέντευξη σε σε τρεις δημοσιογράφους της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εφημερίδων (LENA), η Christine Lagarde αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό πλεόνασμα της χώρας μας και τις διαφοράς Ευρωπαίων- ΔΝΤ σχολιάζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει σύγκλιση των απόψεων στα βραχυπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα και στα μεσοπρόθεσμα τα οποία θα καθορίσουν και την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του Ταμείου είπε:

Μακροπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι ένα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% είναι λογικό δεδομένων των όσων έχει περάσει η ελληνική οικονομία και λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα των Ελλήνων για μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε παράλογες προβλέψεις ή να κτίσουμε ένα αδικαιολόγητο μακροοικονομικό πλαίσιο

Η ίδια επανέλαβε την άποψη πως το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν εφαρμοστούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και εάν δεν αναδιαρθρωθεί το χρέος προκειμένου να προσαρμοστεί στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η οποία θα γίνει απ’ το ΔΝΤ.

Έχουμε δει πρόοδο στο πρώτο μέρος. Εάν το ελληνικό χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ και με βάση λογικές παραμέτρους, τότε το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μας ότι απαιτείται σε ένα βαθμό αναδιάρθρωση του χρέους

Η κα Lagarde υπογράμμισε, τέλος, πως τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για τη διαπραγμάτευση και την οριστικοποίηση μιας δεσμευτικής συμφωνίας ανάμεσα σ’ όλες τις πλευρές.

The post Oι όροι της Lagarde για να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα