Erdogan: «Να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας»

20:51 17/4/2017 - Πηγή: iPop

O Erdogan τόνισε «να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας», απευθυνόμενος στους παρατηρητές ενώ παράλληλα δήλωσε ότι η Τουρκία δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα.

Στην έκθεση της επιτροπής των διεθνών παρατηρητών η οποία υποστήριξε ότι το Δημοψήφισμα

δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή δημοκρατικά κριτήρια αντέδρασε με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Στη συνέχεια ο Erdogan, απάντησε με την σειρά του τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα.

Ενώ στην συνέχεια δήλωσε πως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ήταν σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευση της Τουρκίας.

Ευρωπαίοι παρατηρητές άσκησαν αυστηρή κριτική στις συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο Εrdogan καταδίκασε επίσης τη «νοοτροπία των σταυροφόρων» που έχει η Δύση.

Ο ίδιος απάντησε στις επικρίσεις των παρατηρητών λέγοντας ότι:

Η νοοτροπία των σταυροφόρων της Δύσης και εκείνοι που τους υπηρετούν εδώ στην πατρίδα επιτέθηκαν σε εμάς

Tέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αρκεί να μας ενημερώσουν, και σημείωσε ότι η Άγκυρα θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων εάν αυτό χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης

Άγκυρα: Aπορρίπτει τις επικρίσεις των διεθνών παρατηρητών για το δημοψήφισμα

The post Erdogan: «Να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα