«Non-Returns»: Το σκληρό πρόσωπο της ανθρωπότητας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Σωτήρη Δανέζη

12:17 13/4/2022 - Πηγή: iPop

Ο Σωτήρης Δανέζης επιστρέφει σε περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές και συναισθηματική φόρτιση για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από την έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων «Non-Returns», την οποία επιμελείται ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης.

Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Σωτήρη Δανέζη περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές και στιγμιότυπα από τα ντοκιμαντέρ του. Στον χώρο θα εκτεθούν για πρώτη φορά προσωπικά αντικείμενα τα οποία έφερε μαζί του πίσω

στην Ελλάδα ως ενθύμια-ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε και των ιστοριών που κατέγραψε.

Σωτήρης Δανέζης«Non-Returns»: Η έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη

Το σύνολο του έργου δημιουργήθηκε παράλληλα και κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών αποστολών και των γυρισμάτων του στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου τα τελευταία 25 χρόνια.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά μπορείς να περιηγηθείς σε τρεις διαφορετικούς χώρους και σε 15 ενότητες, οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά με τα ψηφιακά έργα. Επιπλέον, υπάρχουν έξι οπτικοακουστικές ενότητες (transmedia docs) που λειτουργούν ως αυτοτελείς μικρές ιστορίες με θεματολογία βασισμένη σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Σωτήρης ΔανέζηςΣωτήρης ΔανέζηςΣωτήρης ΔανέζηςΠερισσότερες πληροφορίες για την έκθεση:

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 και θα διαρκέσει από τις 15 Απριλίου έως τις 29 Μαΐου 2022.

Τοποθεσία: Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος 29.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Non-Returns»: Το σκληρό πρόσωπο της ανθρωπότητας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Σωτήρη Δανέζη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα