N. Βούτσης: «Μετά από χρόνια υποχώρησης σε συμφέροντα έχουμε ευκαιρία να βάλουμε τάξη»

15:41 3/11/2016 - Πηγή: iPop

«Μετά από χρόνια υποχώρησης σε συμφέροντα έχουμε ευκαιρία να βάλουμε τάξη» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην Ολομέλεια της Βουλής σχολιάζοντας πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συναινέσουν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να ξεφύγει το πολιτικό σύστημα από την «ομηρία» των καναλαρχών.

«Μετά από χρόνια υποχώρησης σε συμφέροντα έχουμε ευκαιρία να βάλουμε

τάξη» είπε ο κ. Βούτσης τοποθετούμενος στη Βουλή επί των τροπολογιών για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και τον καθορισμό του αριθμού των αδειών από την ανεξάρτητη αρχή και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να ξεφύγει το πολιτικό σύστημα από την «ομηρία» των καναλαρχών.

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Βούτσης απάντησε και στον κ. Βενιζέλο ο οποίος κατά τη τοποθέτησή του έκανε λόγο για «ήττα» της κυβέρνησης και διάψευση του πολιτικού αφηγήματος της. «Είναι ήττα ότι η πολιτική παύει να είναι όμηρος, άοπλη και υποταγμένη στη διαπλοκή;» ρώτησε ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο και συμπλήρωσε: «Υπήρξε διαπλοκή πατεντάτη και υποχρέωση κυβερνήσεων σε επικύψεις για να μην προχωρούν σε άδειες».

«Σοβαρά; Υπήρξε διάψευση ποιου αφηγήματος; ότι υπήρξε πατεντάτη διαπλοκή; Ότι υποχρεώθηκε το πολιτικό σύστημα σε επικύψεις;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η αντιπαράθεση με συμφέροντα ονομάζεται ήττα; Ποιανού; Και εκ μέρους ποιου το λέει αυτό; Τον τρόπο θα τον βρούμε, και ελπίζω ότι θα τον βρούμε τη Δευτέρα στη Διάσκεψη για το ΕΣΡ».

Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια, πολλές αποφάσεις του ΣτΕ, επίδειξη αβελτηρίας ή και υποχώρησης των κομμάτων έναντι των συμφερόντων να μπούμε σε τακτοποίηση των θεμάτων του τηλεοπτικού τοπίου

Κατά την άποψη του κ. Βούτση οι τηλεοπτικές άδειες δεν θα έπρεπε να είναι πάνω από 3! «Παρεξηγήθηκε ο υπουργός Επικρατείας επειδή είπε τέσσερις. Εγώ επιμένω ότι άδειες θα έπρεπε να είναι 3…» είπε και επικαλέστηκε σχετικές επιστημονικές έρευνες βιωσιμότητας του ΣΕΒ και της Ένωσης Ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών. Σχολίασε, μάλιστα πως στην περίπτωση που υπάρξουν 10 κανάλια αυτά δεν θα μπορούν να είναι βιώσιμα και θα καταλήξουν να πληρώνουν μισθούς 200-300 ευρώ και να υποβαθμίσουν το πρόγραμμα. «Άκουσα μία άποψη από μέλος του ΕΣΡ για 16 κανάλια. Ε, από τα 16 κανάλια τα 15 οδηγούνται στη διαπλοκή. Και να το ακούν αυτό οι εργαζόμενοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 12 – 15 κανάλια στην Ελλάδα με 400 θέσεις εργασίας, αμοιβές και σταθερές εργασιακές σχέσεις». Ο κ. Βούτσης, εξήγησε, όμως, ότι το ψηφιακό φάσμα χωρά πολύ περισσότερα κανάλια.

Το σήμα που δόθηκε και προς τα συμφέροντα και προς την κοινωνία είναι ότι το πολιτικό σύστημα θα προχωρήσει έξω από λογικές υποταγής σε επιχειρηματικά συμφέροντα και με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις. Τις ευθύνες και τις αποφάσεις θα τις πάρουμε εμείς, ακούγοντας τις δικαστικές αποφάσεις, βλέποντας τι σκοπούς έχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα

The post N. Βούτσης: «Μετά από χρόνια υποχώρησης σε συμφέροντα έχουμε ευκαιρία να βάλουμε τάξη» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα