Νίκος Παππάς: «Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει»

12:28 3/11/2016 - Πηγή: iPop

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σχολίασε ότι «Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει» τη στιγμή που κατέθετε τις 2 τροπολογίες με τις οποίες αρχικά παγώνει η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης αλλά και ο περιορισμός του αριθμού των αδειών.

«Φέρνω σημερα 2 τροπολογιες προς ψηφιση οι οποιες

αφορουν 2 ζητηματα τα οποια απασχόλησαν πολυ την κοινή γνώμη. Η πρώτη τροπολογία αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης. Η γνωστή τροπολογία 2Α» σχολίασε ο Νίκος Παππάς και συνέχισε λέγοντας:

Η δεύτερη τροπολογία αφορά τον αριθμό των αδειών. Σε όλους τους προηγούμενους νόμους χρειαζόταν υπουργική απόφαση με γνώμη του ΕΣΡ. Δυστυχώς αυτό ήταν η πέτρα του σκανδάλου για σφοδρή και μερικές φορές και ανήθικη κριτική. Η αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ γίνεται σύμφωνη γνώμη. Είναι ένα γενναίο βήμα από την κυβέρνηση. Η γνώμη της κυβέρνησης είναι γνωστή για τον αριθμό των αδειών, αλλά αν υπάρξουν άλλες απόψεις θα πρέπει να τις λάβει υπόψη της

Ο κ. Παππάς σχολίασε, όμως, και όλα τα θετικά που βγήκαν κατά την περίοδο που έτρεξε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες:

Η ελληνική πολιτεία ακόμα και εδώ που είμαστε βγαίνει πιο πλούσια γιατί αποδείξαμε ότι υπάρχει τρόπος η πολιτεία να τηρήσει το Σύνταγμα, αποδέιχθηκε ότι η Πολιτεία είναι σε θέση να διεξάγει διαγωνισμό και τρίτον και σημαντικότερο, αποδείχθηκε πως υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια τα οποία θα έπρεπε να καταβάλλονται και τα προηγούμενα χρόνια και δεν καταβάλλονταν.

Ο υπουργός Επικρατείας κατέληξε στο ότι «Και άδειες θα δοθούν, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ και τίμημα θα υπάρξει». Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες. Αλλά αυτογνωσία που θα οδηγήσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να κάνουν το τελευταίο μεγάλο βήμα: την συγκρότηση του ΕΣΡ για να κάνει τον διαγωνισμό» και τόνισε ότι «υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια που θα έπρεπε να καταβάλλονται και τα προηγούμενα χρόνια. υπάρχει ένα δεδικασμένο, ένα τίμημα, τα 255 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να συζητήσουμε όλοι πως θα εισπραχθεί το τίμημα, αλλιώς θα είμαστε όλοι υπόλογοι. Είμαστε αποφασισμένοι. Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει».

«Μετά από πολλά επεισόδια διαγράφεται στην πολιτική ατμόσφαιρα μία πορεία σύγκλισης των κομμάτων. Υπήρξε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η διάθεση τα κόμματα να συμβάλλουν στην συγκρότηση του ΕΣΡ», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας λίγο πριν κλείσει την ομιλία του και πρόσθεσε ότι «η απόφαση του ΣτΕ παρήγαγε δύο αποτελέσματα. Το ένα για μας είναι μία αδικία, διότι παίρνει χρήματα από τους φτωχούς και τα επιστρέφει στους πλούσιους. Το δεύτερο είναι ένα συνταγματικό κενό,. Διότι η διοίκηση δεν μπορεί να δώσει άδειες όσο δεν υπάρχει ΕΣΡ. ήρθε ώρα αυτό το κενό να το υπερβούμε και να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Όλοι και με γενναιότητα, διότι επί 27 χρόνια δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ».

Δείτε την τροπολογία:

The post Νίκος Παππάς: «Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα