Manifestation Bullet Journal: Το ημερολόγιο που θα σε βοηθήσει να λες σε ένα χρόνο «Το 2023 τα Κατάφερα»

17:31 28/12/2022 - Πηγή: iPop

Το πρώτο ημερολόγιο για Manifestation μόλις κυκλοφόρησε. Το Manifestation, άνετα θα μπορούσε να είναι φέτος η λέξη της χρονιάς. Στο TikTok είδαμε έναν τεράστιο όγκο από βίντεο από ανθρώπους που μοιράστηκαν την εμπειρία τους μέσα από αυτή τη συνήθεια. Καθώς έψαχνα στα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν βρήκα πουθενά κάτι αντίστοιχο. Το manifestation άλλωστε στη βάση του είναι κάτι πολύ δημιουργικό που δεν μπορεί να

μπει σε νόρμες. Το μόνο που θες είναι χαρτί και μολύβι και φυσικά η φαντασία και η πρόθεση για αποτελέσματα…

Το πρώτο ημερολόγιο για manifestation

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που φτιάχνω το ημερολόγιο μόνη μου. Είμαι coach και φτιάχνω μόνη τα bullet journal μου από το 2015. Manifestation κάνω συστηματικά από το 2020 αλλά και στο παρελθόν, από το 1997 χωρίς να γνωρίζω ότι αυτό που έκανα ήταν αυτή η τεχνική. Δεν είμαι γραφίστρια, δεν έχω γνώσεις σελιδοποίησης όμως η σελίδα του ημερολογίου μου, έχει όλα χρειάζεσαι και τίποτα περιττό!

Δεν θα βρεις σελίδες με χρώματα, με κουτάκια όμορφα, με quotes που μπορείς να βρεις ελεύθερα στο internet. Η ομορφιά του βρίσκεται στην αφαίρεση και στη γνώση των εργαλείων που προσφέρει.

Τι θα ζητήσεις να σου πω τι θα έχεις…

Πες μου πόσες συνεχόμενες χρονιές τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη, μπήκες σε ένα βιβλιοπωλείο γεμάτος έμπνευση, αγόρασες ένα όμορφο ημερολόγιο ανυπομονούσες για την αντίστροφη μέτρηση, έκατσες και έγραψες τα σχέδια (όνειρα, ευχές) για τη νέα χρονιά και τελικά δεν τα κατάφερες;

Αυτή η συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που είχα και η ίδια τα περασμένα χρόνια με έβαλε σε σκέψεις. Μελέτησα, μοτίβα και γιατί οι άνθρωποι φερόμαστε έτσι, γιατί υποσχόμαστε να κόψουμε το κάπνισμα κάθε πρώτη Γενάρη και σε λίγες μέρες αγοράζουμε ξανά πακέτο. Γιατί γραφόμαστε στο γυμναστήριο και μέχρι να φύγει Φλεβάρης δεν έχουμε ξαναπατήσει. Γιατί λέμε θα κάνουμε αποταμίευση αλλά και πάλι ξοδεύουμε ένα σωρό χρήματα σε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και γεμίζουμε clutter το σπίτι μας;

Με το manifestation, μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχουν όρια. Τα όρια τα βάζουμε μόνοι μας πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει αρκετό και για εμάς. Δεν υπάρχει αρκετός, χώρος, χρήματα, πόροι. Δεν υπάρχει αφθονία. Μόνοι μας βάζουμε τα όρια ακόμα και στα όνειρα. Μόνοι μας λέμε ότι μέχρι εκεί μπορούμε.

Το μυαλό δεν γνωρίζει τι είναι πραγματικό και τι φανταστικό και αυτό είναι ένα δεδομένο που έχει δώσει η επιστήμη αλλά και όλα τα success stories ακόμα και ολυμπιονικών που νίκησαν και επειδή η νίκη είχε παίξει εκατομμύρια φορές μέσα στο μυαλό τους.

Αυτό που θα γράψεις, αυτό που θα ζητήσεις, αυτό που θα δώσεις την οπτική σου και την ενέργειά σου, αυτό θα πάρεις πίσω. Τα ημερολόγια δεν είναι τζίνι, όπως και οι coaches. Μόνοι μας κάνουμε τα αποτελέσματα και τα φέρνουμε στη ζωή μας. Δοκιμάζουμε, γράφουμε, σχεδιάζουμε και τελικά κάνουμε δράσεις πάνω σε αυτά τα σχέδια και τις στρατηγικές και αφού δουλέψουμε τελικά βλέπουμε τα αποτελέσματα στη ζωή μας.

Pexels Γιατί δεν έπιανε τα προηγούμενα χρόνια

Πια στο Ίντερνετ, θα δεις πολλά εντυπωσιακά ημερολόγια, με χρώματα, με κουτάκια με quotes. Βγάζουν οι περισσότεροι coaches ημερολόγια και αν τα ξεφυλλίσεις, θα δεις ότι δεν προσφέρουν ούτε μισό εργαλείο για να εργαστείς σοβαρά με τον εαυτό και τους στόχους σου. Τα ημερολόγια μόνα τους δεν φέρνουν αποτελέσματα. Το να δώσεις 25 ή 30€ για ένα χειροποίητο ημερολόγιο, το οποίο θα το γράφεις και χαίρεσαι μόνο που θα το βλέπεις, δεν σημαίνει ότι θα σου προσφέρει τα αποτελέσματα που θες.

Όταν ένα εργαλείο έχει πιστούς πελάτες, σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά. Είδαν αποτέλεσμα και αυτό δεν ήρθε απλά κατά τύχη. Η ρίζα της αλλαγής βρίσκεται στις συνήθειες και αν πιάσεις αυτό το νόημα, μπορείς να φέρεις και αποτελέσματα. Τα ίδια κλειδιά δεν ανοίγουν τις ίδιες πόρτες. Αν θες να φέρεις άλλα αποτελέσματα πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτά.

@believerll

Εσύ έκανες Manifestation σήμερα? Η παρουσίαση του #manifestation #bulletjournal manifestationbulletjpurnal. Πρόλαβε το δικό σου αντίτυπο στο λινκ στο προφίλ. #3yearsjournaling #journaling #resaults

♬ Storytelling – Adriel Το Manifestation Bullet Journal 2023

Στα εισαγωγικά κεφάλαια γράφω και αναλύω την τεχνική. Όλα όσα είναι και δεν είναι manifestation. Και 4 χειροπιαστά παραδείγματα, από περιπτώσεις που η τεχνική έδωσε σε μένα αποτελέσματα. Όσο και αν ψάχνω στο Tiktok και γενικά στο Internet, δεν βρήκα αναλυτικά τα αποτελέσματα ούτε με έπεισε κάποιος από όλους αυτούς ότι όντως λειτούργησε σε εκείνον.

Στη συνέχεια, έχω αναλυτικά habit trackers για γυμναστική ή οικονομία ή ό,τι άλλο θες εσύ να δουλέψεις. Έναν πλήρη πίνακα οικονομικών (έσοδα, έξοδα). Τον τροχό της ζωής που έχω και εδώ αναλύσει πολλές φορές. Τον μήνα σε μια ματιά και φυσικά εβδομαδιαία σαλόνια με ελεύθερο χώρο για manifestation και το κλασικό μοτίβο του bullet journal στην πιο μίνιμαλ μορφή της μόνο με τα βασικά.

Το ημερολόγιο που δεν υπήρχε

Έφτιαξα το ημερολόγιο που θα ήθελα να υπάρχει στην αγορά. Το ημερολόγιο που θα ήθελα να μπω σε ένα βιβλιοπωλείο και να το αγοράσω, χωρίς να χρειάζεται να το φτιάξω η ίδια, αλλά κανένας άλλος δεν είχε σκεφτεί πριν από μένα. Αυτή είναι η καλύτερη μορφή του, η πιο βελτιωμένη του και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να έχει τίποτα άλλο.

Έγραψα την δική μου ιστορία, δεν σου έκρυψα τίποτα και θέλω να ξέρεις ότι εσύ που αγοράζεις το ημερολόγιο θέλω όσο τίποτα να το κάνεις να δουλέψει και για σένα. Αυτός είναι ο σκοπός του ημερολογίου αυτού. Δεν είναι για γράφεις τις γιορτές και τις αργίες, δεν είναι για να γράφεις μόνο ένα ραντεβού ή τι θα αγοράσεις από το σούπερ μάρκετ. Είναι το ημερολόγιο που θα το ξεφυλίζεις του χρόνου τέτοιο καιρό και θα είσαι περήφανος για τα αποτελέσματα που έφερες στη ζωή σου.

Θα βλέπεις τις μέρες και τις επιλογές που διάλεξες και θα λες: «Ναι ρε φίλε, μπράβο μου». Τότε θα έχει φτάσει στον προορισμό του το ημερολόγιο αυτό. Τότε θα το βάλεις στην βιβλιοθήκη σου και κάθε φορά που θα το κοιτάς θα λες: «Το 2023, τα κατάφερα»! Καλή Χρονιά γεμάτη επιτυχίες εύχομαι.

Σε όσους αγοράσουν το Manifestation bullet journal, θα λάβουν zoom meeting link με μια ομαδική δωρεάν επεξήγηση της τεχνικής και του ημερολογίου διάρκειας μίας ώρας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Manifestation Bullet Journal: Το ημερολόγιο που θα σε βοηθήσει να λες σε ένα χρόνο «Το 2023 τα Κατάφερα» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα