«Hey Hey Rise Up»: Οι Pink Floyd επέστρεψαν μετά από 28 χρόνια!

12:17 8/4/2022 - Πηγή: iPop

Το θρυλικό ροκ συγκρότημα των Pink Floyd κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες το νέο του single με το όνομα «Hey Hey Rise Up» για να υποστηρίξει τον λαό της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το «Hey Hey Rise Up» είναι το πρώτο νέο τραγούδι του συγκροτήματος από το 1994 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανθρωπιστική βοήθεια της Ουκρανίας, ανέφεραν σε δήλωσή τους οι Pink Floyd.

Το

τραγούδι ερμηνεύεται από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον ντράμερ Nick Mason, με τον μπασίστα Guy Pratt και τον Nitin Sawhney στα πλήκτρα. Επιπλέον, περιλαμβάνει φωνητικά από τον Andriy Khlyvnyuk από το ουκρανικό συγκρότημα Boombox.

Ημερολόγιο πολέμου: 30 νέοι Ουκρανοί περιγράφουν τον εφιάλτη της ρωσικής εισβολής και ελπίζουν πως η ζωή θα κερδίσει τον θάνατο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink Floyd (@pinkfloyd)

Το νέο τραγούδι των Pink Floyd για την Ουκρανία μόλις κυκλοφόρησε!

Το συγκρότημα χρησιμοποίησε στιγμές του Khlyvnyuk να τραγουδά στο κέντρο του Κιέβου, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπου ερμήνευσε «ένα συναρπαστικό ουκρανικό τραγούδι διαμαρτυρίας που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το οποίο διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο τον περασμένο μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας» κατά της ρωσικής εισβολής.

Ο Gilmour, ο οποίος έχει Ουκρανή νύφη και εγγόνια, είπε σε δήλωσή του ότι αισθάνθηκε συγκινημένος από το τραγούδι του Khlyvnyuk «ο οποίος βρισκόταν σε μια πλατεία στο Κίεβο με αυτήν την όμορφη εκκλησία με χρυσό τρούλο και επικρατούσε η σιωπή μιας ερημωμένης πόλης χωρίς κίνηση ή θόρυβο στο παρασκήνιο λόγω του πολέμου». «Ήταν μια δυνατή στιγμή που με έκανε να θέλω να το εντάξω στη μουσική μας», δήλωσε.

Τι έκανες στον πόλεμο μαμά; -Έδειχνα την αλήθεια στον κόσμο

Οι Pink Floyd ανέφεραν ότι ο Ουκρανός τραγουδιστής, ο οποίος άφησε το συγκρότημα του για να πολεμήσει, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού έχει τραυματιστεί. «Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώθαμε την οργή και την απογοήτευση για μια ειρηνική – δημοκρατική χώρα που δέχεται εισβολή και δολοφονείται ο λαός της από μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου», είπε ο Gilmour.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink Floyd (@pinkfloyd)

«Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι είναι εντελώς λάθος για μια υπερδύναμη να εισβάλει στην ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα που έχει γίνει η Ουκρανία».

Παράλληλα με το single κυκλοφορεί κι ένα έργο τέχνης το οποίο περιλαμβάνει έναν πίνακα με έναν ηλίανθο, το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας, και αποτελεί μια «άμεση αναφορά» στην ηλικιωμένη γυναίκα που εθεάθη να δίνει ηλιόσπορους σε Ρώσους στρατιώτες, δήλωσε το συγκρότημα.

Η συγκινητική στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι σε καταφύγιο στο Κίεβο τραγουδάει το “Let it go” και καταχειροκροτείται

Το «Hey Hey Rise Up» είναι το πρώτο τραγούδι από το συγκρότημα μετά από 28 χρόνια. Το 2014, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους «The Endless River» και τώρα ενώνονται ξανά για έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

Μπορείς να ακούσεις το τραγούδι εδώ:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Hey Hey Rise Up»: Οι Pink Floyd επέστρεψαν μετά από 28 χρόνια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα