H Μαρία Σωτηροπούλου μας συστήνει τα εναέρια ακροβατικά!

14:01 27/3/2014 - Πηγή: iPop

Για τέσσερα περίπου χρόνια έψαχνε να βρει το είδος της γυμναστικής που να συνδυάζει την άσκηση με την .. φαντασία! Ένα βραδύ -κάπου στην Καρύτση- τυχαία άκουσε τη διπλανή παρέα να μιλάει για εναέρια ακροβατικά πανιά. Με το που γύρισε σπίτι γκουγκλάροντας , ανακάλυψε περισσότερα. Την επόμενη κιόλας μέρα παρακολουθούσε ήδη τα μαθήματα της σχολής “Circus Days” στον Κεραμικό.

Από την ρυθμική και την ενόργανη γυμναστική, με την οποία ασχολήθηκε ως πιτσιρίκα, αγάπησε το κατακόρυφο, το ευκόλότερο ακροβατικό εδάφους. Έφηβη ακόμα φρόντιζε να κάνει κατακόρυφο σε κάθε περίεργη γωνιά της πόλης και

να αποθανατίζει την στιγμή για να την αναρτήσει στο μπλόγκ της: www.inthemudifoundthee.com

Πλέον η Μαρία κάνει κατακόρυφο αρκετά μέτρα ψηλότερα, από την επιφάνεια του εδάφους, κρεμασμένη σε πανιά .

“Μου αρέσουν τα ακροβατικά! Μου φτιάχνουν τη διάθεση. Από μία απλή “εξωσχολική» δραστηριότητα έγιναν η βασική πηγή έμπνευσης μου! Οι δασκάλες μου, η Ευγενία και η Αντιγόνη με βοήθησαν ώστε να αντιμετωπίσω τα ακροβατικά όπως πρέπει, με σεβασμό!»

Πρωταρχικό ρόλο για τους ακροβάτες παίζει η σωστή προετοιμασία του σώματος πριν το πέρασμα στα εντυπωσιακά κόλπα πάνω στα πανιά. Χρειάζεται πειθαρχία και συγκέντρωση η οποία προσφέρεται απλόχερα από τους καθηγητές της σχολής.

“ Όσο ήρεμος και να φαίνεσαι στους άλλους, η ψυχούλα σου μόνο ξέρει την τσίτα που νιώθεις. Ο κίνδυνος του τραυματισμού δεν σε αφήνει ποτέ να χαλαρώσεις”

Οι εναλλακτικές μέθοδοι γυμναστικής αρχίζουν να αναπτύσσονται με γρήγορουε ρυθμούς. Ήδη, τα κλασικά γυμναστήρια θεωρούνται πια ντεμοντέ από τους λάτρεις της άσκησης.

“Νομίζω ότι έχουν βαρεθεί τα ίδιθα και τα ίδια. Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από το τρίπτυχο διάδρομος- ποδήλατο – βάρη , και να δοκιμάσει νέα πράγματα. Στα εναέρια ακροβατικά με πανιά μπορείς εύκολα να συνδυάσεις την γυμναστική με την τέχνη. Χορεύεις, εκτελείς δύσκολες ασκήσεις και ταυτόχρονα γυμνάζεσαι. Δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς. Ξέρω θα ακουστεί κλισέ και ψευτορομαντικό όμως είναι σπουδαίο να βρίσκεις –έστω και σε μεγαλύερη ηλικία- κάτι που να σε εκφράζει στο 100%. Νιώθεις ελεύθερος , εκφράζεσαι αληθινά και βλέπεις ξεκάθαρα το “κρυφό” εσωτερικό σου”

Οι παραστάσεις της Μαρίας (και της υπόλοιπης ακροβατικής ομάδας) θα παρουσιαστούν στο τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, στην Τεχνόπολη.

ΥΓ. Αν δεις ένα κορίτσι, στο κέντρο της Αθήνας, να να κανει “κόλπα” κρεμασμένο από δέντρα, μην διστάσεις να πεις γεια. Θα είναι η Μαρία!

Μάθε περισσότερα

Οι πρώτοι Έλληνες ακροβάτες καταγράφηκαν πριν χιλιάδες χρόνια στην Μινωϊκή Κρήτη

Παρακολούθησε την παράσταση «Betelgez» από την ομάδα «Κι όμως κινείται» για να πάρεις μία μικρή ιδέα για τα εναέρια ακριβατικά με πανιά

The post H Μαρία Σωτηροπούλου μας συστήνει τα εναέρια ακροβατικά! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα