H ανατριχιαστική γιορτή του Halloween έχει και ανατριχιαστικές παραδόσεις! Εσύ πόσες από αυτές γνωρίζεις;

11:42 31/10/2020 - Πηγή: iPop

To Halloween είναι η πιο ανατριχιαστική γιορτή του έτους! Σκοπός της είναι να φέρει τις ανατριχίλες και το φόβο στο κατώφλι του σπιτιού σου. Η γιορτή του Halloween έχει τις παραδόσεις της, οι οποίες κρατάνε χρόνια και όλες από κάπου προέρχονται. Εσύ πόσες από αυτές γνωρίζεις;

Η γιορτή του Halloween και οι παραδόσεις τουΗ ανατριχιαστική
κολοκύθα

Η σκαλιστή κολοκύθα ή αλλιώς Jack-O’-Lanterns, προήλθε από την Ιρλανδία όπου χρησιμοποιούν γογγύλια αντί για κολοκύθες, υποτίθεται ότι βασίζεται σε έναν θρύλο για έναν άντρα με το όνομα Stingy Jack ο οποίος παγιδεύει επανειλημμένα τον Διάβολο και για να τον αφήσει να φύγει όρισε την προϋπόθεση ότι ο Τζακ δεν θα πάει ποτέ στην κόλαση. Το plot twist της ιστορίας, ωστόσο, ήταν ότι όταν πέθανε ο Τζακ έμαθε ότι ο Παράδεισος δεν ήθελε την ψυχή του, οπότε καταδικάστηκε να περιπλανιέται στη Γη ως φάντασμα για όλη την αιωνιότητα. Ο Διάβολος έδωσε στον Τζακ ένα κομμάτι καύσης άνθρακα σε ένα σκαλιστό γογγύλι για να φωτίσει τον δρόμο του. Τελικά, οι ντόπιοι άρχισαν να χαράζουν τρομακτικά πρόσωπα στις δικές τους κολοκύθες για να τρομάξουν τα κακά πνεύματα.

Unsplash/ David MenidreyΤρομακτικές στολές

Με όλα αυτά τα φαντάσματα που λέγεται ότι, τη μέρα του Halloween, περιπλανιούνται στη Γη κατά τη διάρκεια του Samhain, οι Κέλτες έπρεπε να γίνουν δημιουργικοί προκειμένου να αποφύγουν να τρομοκρατηθούν από τα κακά πνεύματα. Για να μη γίνονται, λοιπόν, αντιληπτοί οι άνθρωποι από τα φαντάσματα ξεκίνησαν να ντύνονται με τρομακτικές στολές έτσι ώστε αν συναντήσουν κάποιο φάντασμα να θεωρήσει ότι είναι και οι ίδιοι φαντάσματα!

Trick or Treat

Το έθιμο του trick or treat είναι αμφιλεγόμενο από που προέρχεται ωστόσο έχει μία γλύκα. Μία θεωρία είναι ότι κατά τη διάρκεια του Samhain, οι Κέλτες θα άφηναν φαγητό για να ηρεμήσουν τις ψυχές, τα φαντάσματα και τα πνεύματα που ταξιδεύουν στη Γη το βράδυ του Halloween. Έτσι, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, από τη στιγμή που οι άνθρωποι ξεκίνησαν να ντύνονται σαν φαντάσματα έπρεπε να ακολουθήσουν και τα πατήματά τους. Για το λόγο αυτό πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ζητούν γλυκά, καθώς αν δεν τα πάρουν θα τους κάνουν κάποια φάρσα!

Μαύρες γάτες

Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των μαύρων γατών και της ανατριχιαστικής τους πλευράς ο οποίος χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, καθώς αυτά τα “σκοτεινά” γατάκια θεωρούνταν σύμβολο του διαβόλου. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, η φήμη των αιλουροειδών καταπατήθηκε κι άλλο όταν, αιώνες αργότερα, οι κατηγορούμενες μάγισσες βρέθηκαν συχνά να έχουν γάτες, ειδικά μαύρες, για συντροφιά τους. Οι άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν ότι ήταν οι μαύρες γάτες που τους έδωσαν τη σκοτεινή μαγεία τους – και έτσι μάγισσες και μαύρες γάτες έχουν συνδεθεί έκτοτε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο H ανατριχιαστική γιορτή του Halloween έχει και ανατριχιαστικές παραδόσεις! Εσύ πόσες από αυτές γνωρίζεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα