Εισαγγελέας για την επίθεση στον πρύτανη

Ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Δημήτρη Μπουραντώνη από ομάδα προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισέβαλαν στο γραφείο του.

Οι κουκουλοφόροι δράστες της επίθεσης είχαν αποτρόπαια συμπεριφορά απέναντι στον πρύτανη τον οποίο φωτογράφησαν έχοντας κρεμάσει στο λαιμό του ταμπέλα που έγραφε “αλληλεγγύη στις καταλήψεις”. Η σοκαριστική φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες του χώρου των δραστών και αργότερα

σε δεκάδες ΜΜΕ

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Χρυσοχοϊδης: Οι δράστες θα επικηρυχτούν

«Οι δράστες θα επικηρυχτούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε δήλωσή του σχετικά με τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από άγνωστους δράστες μέσα στο γραφείο του.

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει», σημειώνει ακόμη ο κ.Χρυσοχοϊδης. «Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν. Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν».

Καταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του ’60.

Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα. Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.

The post Εισαγγελέας για την επίθεση στον πρύτανη appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα