Ησυχία να ξανακοιμηθεί ο Αρχηγός!

17:41 30/10/2020 - Πηγή: iPop

Ε ρε καημένη Σάμο! Και καημένη Σμύρνη!

Πώς να τα βάλεις με τη φύση και πόσο μικροί αδύναμοι και χωρίς ταυτότητα είμαστε όλοι απέναντι στη μανία της γης.

Ένας σεισμός μας ένωσε στην ασημαντότητα. Ποιο Opus Reich και ποιες ΑΟΖ μπροστά στην απόφαση του πλανήτη να απελευθερώσει την συσσωρευμένη ενέργεια που έχει στο εσωτερικό του.

Ήμουν σ’ ένα δημοσιογραφικό zoom meeting όταν άρχισε να τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μου. Με μια διάρκεια που σε άφηνε

χωρίς ανάσα, με την καρδιά μουδιασμένη και τα γόνατα λυμένα. Μνήμες ισχυρών σεισμών ξύπνησαν… και η γη συνέχισε να τρέμει. Αμήχανοι κοιτιόμασταν μέσα από τις οθόνες μας μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη. Αυθόρμητα άνοιξα το twitter και είδα ένα tweet με τη λέξη σεισμός και το #chania. Δεν ήξερα τι να υποθέσω. Το μοιράστηκα με τους υπόλοιπους με την ευχή να αναρωτιέται κάποιος από τα Χανιά αν έγινε σεισμός στην Αθήνα. Μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα μαθαίναμε το μέγεθος και αρχισαμε να συνειδητοποιούμε πως ένας σεισμός που έγινε αισθητός και στην Κρήτη με τέτοιο μέγεθος, θα είχε σοβαρές συνέπειες στην Σάμο και στις γύρω περιοχές. Κλείσαμε το meeting τρέχοντας ο καθένας στο πόστο του.

Η τηλεόραση είχε ήδη αρχίσει να μεταδίδει εικόνες και στο twitter οι πληροφορίες έπεφταν βροχή!

Και να μαστε τώρα εδώ, σε σοκ -ένα ακόμα- να παρακολουθούμε τσουνάμια και γκρέμια, αποσβολωμένους ανθρώπους και συνεργεία να απεγκλωβίζουν άλλους ανθρώπους πλακωμένους από πολυκατοικίες.

Ξαφνικά όλα μπήκαν στον πάγο. Οι εξαγγελίες των νέων μέτρων από τον Πρωθυπουργό πήραν αναβολή. Ο Covid19 σαν να μπήκε στο φόντο μιας δραματικής πραγματικότητας σαν προσωρινά πήραμε από πάνω του τους προβολείς της ζωής μας. Η ανεργία και οι κλάδοι που αγωνίζονται να επιβιώσουν, σαν να έβαλαν άνω τελεία.

Μούδιασμα. Έντονο. Ίσως γιατί κουνηθήκαμε και εμείς εδώ. Δεν το βλέπουμε απλά να εξελίσσεται κάπου αλλού. Το ζήσαμε και εμείς. Απειλήθηκε και η δική μας ζωή έστω και στο μαύρο πλαίσιο του ενστίκτου επιβίωσής μας.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, με φωνή ψύχραιμη, αυτής της ψυχραιμίας που το σοκ προσδίδει στη φωνή, τονίζει το γεγονός πως ευτυχώς δεν έχουμε σοβαρά τραυματίες και απώλειες ζωών και εμείς από το σπίτι, συμφωνούμε και κάνουμε το σταυρό μας που ο Θεός λυπήθηκε και το σταμάτησε πριν γίνει φονικό. Στα μέρη μας. Γιατί απέναντι… Η κατάσταση είναι τραγική. Σπίτια γκρεμισμένα, άνθρωποι σκάβουν με ότι μπορούν να βρουν τους δικούς τους. Έβγαλαν 70 άτομα μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Χάος.

«Περιμένουμε τον κ. Χαρδαλιά να μας πει τι θα κάνουμε» συνέχισε ο κ. Λυμπέρης…

Τι θα κάνουμε…

Θεωρητικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σχέδιο. Άλλωστε η χώρα είναι σεισμογενής. Μας χτυπά αλύπητα ο Εγκέλαδος αιώνες τώρα… Σχέδιο θα υπάρχει, δεν μπορεί. Βέβαια γιατί δεν είναι κοινοποιημένο σε κάθε περιοχή, ώστε να τεθεί αυτόματα σε λειτουργία και να μην χρειάζεται να πάει κάποιος Γενικός Γραμματέας επιτόπου για να ενεργοποιηθεί, είναι μια άλλη ιστορία. Πότε άλλοτε ζήσαμε μια οργανωμένη αντίδραση και αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων; Πότε ο καθένας από εμάς έμαθε τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση μεγάλης φυσικής καταστροφής… Πότε υπήρξαν σχέδια εκκένωσης και συγκέντρωσης σε προκαθορισμένα σημεία;

Φοβάμαι πως το αυτονόητο δεν υπήρξε ποτέ… Μακάρι να ξεκινήσει μια οργάνωση τώρα. ΝΑ μην ξανανιώσει κανείς σαν χαμένος σε τέτοιες περιπτώσεις

Σάμος και Σμύρνη!

Ελλάδα και Τουρκία.

Θύματα της ίδιας μοίρας.

Ανθρωπάκια μπροστά στον Θεό και στον Αλλάχ.

Μικροί και ασήμαντοι.

Ίσως μια ευκαιρία να καταλάβουμε ότι αν ξεφλουδίσουμε τις ταυτότητες που μας ντύνουν… άνθρωποι είμαστε όλοι και μάλιστα μικροί και ανήμποροι πάνω σ αυτό τον πλανήτη που μοιράζουμε, σκάβουμε, διαλύουμε και απομυζούμε και μάλιστα μαλώνοντας άγρια ποιος θα το κάνει πρώτος, καλύτερα ή στα χωράφια του αλλουνού.

Και μετά ξύπνησα ε;

Ελπίζοντας όμως να ξυπνήσουν στα σπίτια τους και ήρεμοι και οι κάτοικοι των περιοχών που έβαλε στο στόχαστρο ένα φυσικό φαινόμενο που από την αρχαιότητα φοβόταν τόσο ο άνθρωπος που του είχε δώσει όνομα και τον έχρισε οξύθυμο αρχηγό των Γιγάντων

Η σκέψη μας εκεί. Μαζί τους

Updated: Οι εξελίξεις φυσικά τρέχουν, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Δεν υπάρχουν λόγια,. Μόνο οδύνη. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές μας και τους οικείους τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ησυχία να ξανακοιμηθεί ο Αρχηγός! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα