Glamping: Η νέα alternative τάση στις διακοπές θα σε ενθουσιάσει!

19:34 21/5/2020 - Πηγή: iPop

Ποια είναι η νέα εναλλακτική τάση στις διακοπές που ονομάζεται glamping; Τι είναι; Μήπως σου θυμίζει κάτι που ήδη γνωρίζεις καλά; 

Πρόκειται για μια alternative τάση στις διακοπές, που είναι πραγματικά εναλλακτική κι ενδιαφέρουσα. Είναι η κατάλληλη λύση για όσους δεν επιλέγουν το camping, επειδή δεν έχει πολλές ανέσεις, όπως ιδιωτικό μπάνιο, και για όσους το καλό κι ακριβό ξενοδοχείο του πέφτει… βαρύ!

Αυτή

η πολυτελής διαμονή στη φύση ίσως να συναρπάσει κι εσένα κι αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο ίσως να ‘χεις βρει τι είδους διακοπές θα κάνεις φέτος!

Στην Ευρώπη η τάση αυτή είναι πολύ διαδεδομένη στον τουρισμό. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τη φύση, να μην περιορίζεται ανάμεσα σε τοίχους, να κοιμάται ακούγοντας τους ήχους της φύσης και να αισθάνεται κυριολεκτικά σαν να είναι σε μια φωλιά.

Το glamping προέρχεται από τις δύο λέξεις: glamorous και camping. Το λένε glamorous camping επειδή έχει όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, ενώ βρίσκεσαι μέσα σε μια σκηνή. Κάθε ένα είναι αυτόνομο, έχει το μπάνιο του, το δωμάτιό σου, τα έπιπλά του.

Unsplash/ Devin Kleu

Ποια η διαφορά του από το camping και ποια από το ξενοδοχείο;

Φυσικά και διαφέρει από το camping, αφού πρόκειται για ένα αυτόνομο δωμάτιο, το οποίο δεν είναι κοινόχρηστο, ενώ υπάρχει και ιδιωτικό μπάνιο.

Η διαφορά με το ξενοδοχείο είναι ότι το δωμάτιο αυτό δεν βρίσκεται ανάμεσα σε τοίχους, συνήθως πρόκειται για σκηνή ή ένα ξύλινο δωμάτιο μες τη φύση.

Unsplash/ Avi Naim

Τι περιλαμβάνει συνήθως μια σκηνή glamping; 

Μια safari style luxury tent, αυτός είναι ο ακριβής χαρακτηρισμός, περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις ενός δίκλινου δωματίου. Ο χώρος είναι επιπλωμένος με διπλό κρεβάτι, κομοδίνα, έπιπλο με καθρέφτη, ντουλάπα και ένα μπάνιο με ντουζιέρα, νιπτήρα, λεκάνη, δηλαδή ένα πλήρως εξοπλισμένο λουτρό. Έχει ζεστό νερό 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό που δεν μπορεί να παρέχει είναι το κουζινάκι απλά για λόγους ασφαλείας. Υπάρχει όμως ένα ψυγείο για τα απαραίτητα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πάμε για glamping;

Photo: Unsplash/ Lucija Ros

Το άρθρο Glamping: Η νέα alternative τάση στις διακοπές θα σε ενθουσιάσει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Glamping,