GNTM 4: Ύψωσαν την φωνή τους ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης. Το ηχηρό μήνυμα για το ελληνικό #MeToo και η οικειοθελής αποχώρηση

11:59 13/10/2021 - Πηγή: iPop

Το χθεσινό επεισόδιο του GNTM 4 έκλεισε με μια πάρα πολύ όμορφη δοκιμασία αποχώρησης κι ένα ηχηρό μήνυμα. Τα μοντέλα κλήθηκαν να υψώσουν τη φωνή τους και να παλέψουν ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης. Όλο αυτό το δυνατό συναίσθημα έπρεπε να το αποτυπώσουν μέσα σε μία φωτογραφία.

Το metoo και η σεξουαλική παρενόχληση ήταν το κόνσεπτ της φωτογράφισης του GNTM 4 στο επεισόδιο της Τρίτης. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του ριάλιτι μόδας του Star έπρεπε να εκφράσουν ορισμένα συναισθήματα που σχετίζονται με τα θύματα σεξουαλικής

παρενόχλησης και να τα αποτυπώσουν στον φακό. Τα μοντέλα του ριάλιτι πόζαραν για μια φωτογραφική καμπάνια που εστίαζε στη σημασία της «πρώτης φωνής» και το πώς αυτή – όταν ενωθεί με άλλες φωνές – δημιουργεί ένα κίνημα.

Έτσι λοιπόν η Κυβέλη στήθηκε μπροστά από τον φωτογραφικό φακό, πόζαρε και εντυπωσίασε. Όταν ήρθε όμως η ώρα και στάθηκε μπροστά στους κριτές αποκάλυψε πως έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, με τους τέσσερις κριτές να μένουν με ανοιχτό το στόμα.

Κατάφερε η Κυβέλη να βγάλει απόγνωση στην φωτογραφία της; #GNTMgr #StarChannelTV @StarChannelGr pic.twitter.com/n9WLNI2naC

— Greece’s Next Top Model (@GNTMgreece) October 12, 2021

Ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους παίκτες, τους οποίους το κόνσεπτ άγγιξε βαθιά. Όταν ολοκλήρωσε τη φωτογράφισή του και εξηγούσε στους κριτές τι ήθελε να αποτυπώσει, ξαφνικά ξέσπασε σε κλάματα, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν αν τον αγκαλιάσουν.

 «Το θύμα έρχεται σε αυτήν την κατάσταση κι είναι ένα πολύ βασικό θέμα για εμένα. Προσπαθώ να δείξω εδώ ότι… Συγγνώμη. Όποιοι κι αν είμαστε τα θύματα, υπάρχουν εκεί έξω. Πρέπει να υπάρχει κι ανάλογη φωνή που να μας βοηθά όλους, όποτε κι αν τύχει να είμαστε θύματα και να βοηθιόμαστε. Προσπαθώ να εκφράσω τα συναισθήματα μιας παρενόχλησης, που το θύμα έχει χάσει τον έλεγχο του εαυτού του και βυθίζεται στην θλίψη. Είναι το σημείο που πέφτει και γκρεμίζεται η ψυχολογία του», ανέφερε ο Κωνσταντίνος και συγκίνησε κριτές και διαγωνιζόμενους.

Η κίνηση του Κωνσταντίνου είναι πολύ λυρική καθώς έπρεπε να βγάλει το συναίσθημα του φόβου και της λύπης. #GNTMgr #StarChannelTV @StarChannelGr pic.twitter.com/rxseA0WTKy

— Greece’s Next Top Model (@GNTMgreece) October 12, 2021

Το μοντέλο που κατάφερε να πάρει τη δουλειά εντυπωσιάζοντας τους κριτές είναι ο Στυλιανός. Κατάφερε να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αίσθημα της λύτρωσης και της κάθαρσης.

Ο Στυλιανός κατάφερε να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αίσθημα της λύτρωσης και της κάθαρσης. Έτσι, σε αυτό το πολύ ευαίσθητο concept κερδίζει την καλύτερη φωτογραφία.#GNTMgr #StarChannelTv @StarChannelGr pic.twitter.com/Bm2qSrGMMT

— Greece’s Next Top Model (@GNTMgreece) October 12, 2021

Σε αυτό το πολύ ευαίσθητο concept οι κριτές έκριναν απαραίτητο να μην υπάρχει αποχώρηση για την χειρότερη φωτογραφία.

Αυτά είναι τα Instagram accounts όσων μπήκαν στο GNTM 4

Οι αφίσες των δύο ομάδων ήταν συγκλονιστικές και αποτύπωσαν επακριβώς κάθε συναίσθημα και κάθε στάδιο που περνάει κάποιος που έχει υποστεί κακοποίηση ή σεξουαλική παρενόχληση.

Πως σας φαίνεται η προσπάθεια της πρώτης ομάδας; #GNTMgr #StarChannelTV @StarChannelGr pic.twitter.com/86JbYUk8lC

— Greece’s Next Top Model (@GNTMgreece) October 12, 2021

Γνώμη για την αφίσα της δεύτερης ομάδας; #GNTMgr #StarChannelTV @StarChannelGr pic.twitter.com/vw3slQ5qT5

— Greece’s Next Top Model (@GNTMgreece) October 12, 2021Οι κρίσεις πανικού και η αποχώρηση του GNTM που ήταν οικειοθελής:

Ενώ οι διαγωνιζόμενοι του ριάλιτι μοντέλων ήταν συγκεντρωμένοι στο στούντιο, αναμένοντας να ξεκινήσει η φωτογράφηση, η Μελίνα δήλωσε πως δεν αισθανόταν καλά και έφυγε από τον χώρο του photo shooting. 

Όπως εξήγησε αργότερα στην Ζενεβιέβ που θέλησε να μάθει τι συμβαίνει, αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα διαχείρισης άγχους. «Δεν μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου που είναι κάτι που με βαραίνει πολύ» είπε η πρώην πλέον διαγωνιζόμενη του GNTM 4. «Εδώ και δύο χρόνια δεν είχα κάποιο θέμα» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως η πίεση του παιχνιδιού την έκανε να αισθανθεί ξανά πίεση.

«Να φύγεις. Είναι ένας διαγωνισμός. Δεν είναι ούτε το Α, ούτε το Ω. Η μόδα επειδή έχει πολλές δυσκολίες πρέπει να περνάς καλά» είπε η κριτής του GNTM 4 στη διαγωνιζόμενη, που ανακοίνωσε σε όλους του συμπαίκτες της την απόφασή της.  «Από τη στιγμή που δήλωσα ότι φεύγω μου έφυγε ένα βάρος» συμπλήρωσε η Μελίνα του GNTM 4.

Το μοντέλο παρότρυνε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να ζητούν βοήθεια. «Δεν είναι καμιά ντροπή είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό το οποίο μπορεί να συμβεί σε όλους μας» είπε η Μελίνα λίγο πριν την αποχώρηση από το GNTM 4

Δες εδώ το trailer της Δευτέρας 18/10:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο GNTM 4: Ύψωσαν την φωνή τους ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης. Το ηχηρό μήνυμα για το ελληνικό #MeToo και η οικειοθελής αποχώρηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα