Expert tips για να μην κρυώνεις στις χειμερινές αποδράσεις σου

20:52 28/12/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο λάθος ρούχα! Αν, λοιπόν, στις χειμερινές αποδράσεις σου θέλεις να παραμείνεις στη ζέστη του δωματίου σου και να βλέπεις Netflix, δεν φταίει ο καιρός, αλλά τα λάθος ρούχα που έχεις πάρει μαζί σου! 

Expert tips για να μην κρυώνεις στις χειμερινές αποδράσεις σου

Ο Nicholas Bratton,

συνιδιοκτήτης της εταιρείας Arctic Search and Recovery με έδρα τη Γροιλανδία, γνωρίζει πώς να παραμείνει ζεστός ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες: «Έχω πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην αναρρίχηση, την εργασία και το ταξίδι σε ψυχρά περιβάλλοντα κι εξακολουθώ να έχω 20 δάχτυλα».

Ο Greg Thomsen, απ’ την πλευρά του, ξέρει επίσης πολλά πράγματα για τα χειμωνιάτικα ρούχα αφού είναι εδώ και πολλά χρόνια επικεφαλής της Adidas Outdoor USA.

Τι να φορέσεις στις χειμερινές αποδράσεις σου

Όλα ξεκινούν απ΄το να δημιουργήσεις layers στα ρούχα σου. Φόρεσε κάποιο εφαρμοστό ρούχο μέσα απ’ όλα, φρόντισε να έχεις κουκούλα και κάποιο ρούχο με επένδυση fleece.

Από κάτω, μπορείς να φορέσεις κάποιο εφαρμοστό κολάν κι από πάνω το παντελόνι σου.

Από πάνω θα πρέπει να βάλεις ένα ρούχο που μπορείς να βγάλεις εύκολα όταν είσαι σε ζεστούς εσωτερικούς χώρους και να βάλεις ξανά όταν βρεθείς έξω στο κρύο.

Ρούχα που αφήνουν το σώμα να αναπνέει και σε κρατούν ζεστό είναι το μυστικό! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερο είναι το ότι ντύνονται σαν «κρεμμύδι» και φορούν ρούχα που δεν μπορούν να βάλουν και να βγάλουν εύκολα, με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται πολύ μέσα και να κρυώνουν έξω.

Μικρά κόλπα για να μην κρυώνεις ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι μείον.

Μην ξεχάσεις ποτέ να πάρεις ένα καλό ζευγάρι γάντια, με υλικό το οποίο εξαρτάται απ’ το πόσο κρύο έχει. Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορείς να χάσεις ακόμα και το 20% της ζεστασιάς του σώματός σου λόγω του κεφαλιού σου, γι’ αυτό το σκουφί είναι απαραίτητο!

Οι κάλτσες που θα φοράς θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ιδανικά μάλλινες και τα παπούτσια σου να σε κρατούν ζεστό και να μην είναι «πλαστικά».

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι

Είναι πολύ πιο εύκολο το να θυμάσαι να πίνεις νερό το Καλοκαίρι που ιδρώνεις, αλλά η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στη θερμοκρασία σου και τον Χειμώνα. Ο ξηρός αέρας και η υγρασία, κάνουν το σώμα σου να αφυδατώνεται εύκολα, οπότε έχε παντού μαζί σου ένα θερμός με νερό.

Όταν είσαι ενυδατωμένος, το αίμα σου κυκλοφορεί καλύτερα στα άκρα σου, με αποτέλεσμα να κρυώνουν λιγότερο τα χέρια και τα πόδια σου.

Pexels

Απόφυγε το αλκοόλ και την καφεΐνη. Το αλκοόλ είναι αγγειοδιασταλτικό, κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σου να επεκτείνονται, κάτι που αναγκάζει το σώμα σου να χάνει τη θερμότητα πιο γρήγορα. Η καφεΐνη είναι αγγειοσυσπαστικό, συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία σου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο στο αίμα να κυκλοφορήσει σωστά. Και οι δύο επιταχύνουν την αφυδάτωση!

Δες ακόμα:

Το λάθος με το κασκόλ που κάνεις κάθε Χειμώνα

Photo: Pexels

Το άρθρο Expert tips για να μην κρυώνεις στις χειμερινές αποδράσεις σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα