Dijsselbloem – Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα

13:36 30/3/2017 - Πηγή: iPop

O Jeroen Dijsselbloem ακύρωσε το δημοσίευμα του Reuters, που έκανε λόγο για προκαταρκτική συμφωνία και τάραξε τα νερά την Τετάρτη, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα. Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) με την

Ελλάδα.

Η συμφωνία για την β’ αξιολόγηση ενδεχομένως θα περιλαμβάνει και την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ, δήλωσε ο ίδιος.

Να θυμίσουμε πως την Τετάρτη το Reuters έκανε λόγο για προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. Έδινε μάλιστα επιπλέον πληροφορίες για τη συμφωνία στα εργασιακά, το συνταξιοδοτικό αλλά και το αφορολόγητο. Από την πλευρά της Κομισιόν διαψεύστηκε η συγκεκριμένη είδηση ενώ κυβερνητικοί κύκλοι από την Ελλάδα αρκέστηκαν στο να σχολιάσουν πως όταν υπάρξει συμφωνία θα το μάθει ο κόσμος από επίσημες πηγές και όχι διαρροές.

Στο ίδιο κλίμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Annika Breidthardt, απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες στο Ελληνικό πρόγραμμα και εξήγησε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. «Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά και ίσως κάτι προκύψει μέχρι το βράδυ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, ενώ έτερος αξιωματούχος συμφωνούσε πως μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group «υπάρχει χρόνος».

Διάβασε επίσης:

Συνεδριάζει το EuroWorking Group στον απόηχο των διαρροών για προκαταρκτική συμφωνία

The post Dijsselbloem – Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα